Wellosophy
Главная

Multivitamine pentru bărbați și femei: Care este diferența?

Published: 19.01.2024

Dacă vă este greu să decideți ce multivitamină să alegeți, un pas natural ar fi să vă orientați către alegerea în funcție de gen. Dar care este de fapt diferența între multivitaminele pentru bărbați și femei? Ne-am îndreptat către Isabelle Lee, seniorul global al cercetărilor în nutriție la Oriflame, pentru a înțelege acest lucru.

află mai multe

Care este diferența dintre multivitaminele pentru bărbați și femei?

"Toți oamenii au nevoie de micronutrienți (vitamine și minerale) pentru a-și menține organismul în funcționare optimă. Suplimentele multivitaminice și minerale furnizează organismului acești micronutrienți necesari și cresc consumul lor. Cu toate acestea, cantitatea anumitor micronutrienți necesari pentru bărbați și femei este diferită. Astfel, multivitaminele pentru bărbați și femei conțin cantități diferite de anumite vitamine și minerale", explică Isabella Li.

De ce au nevoie femeile și bărbații de cantități diferite de vitamine?

"Datorită dimensiunii lor corporale medii mai mari, bărbaților uneori le este necesară o cantitate mai mare de nutrienți, dar acest lucru se referă doar la o cantitate relativ mică de nutrienți în comparație cu femeile. În general, însă, femeile au nevoie de mai mulți micronutrienți, deoarece etapele lor de viață afectează în mod semnificativ nevoia biologică și metabolică de vitamine și minerale. De exemplu, femeile au nevoie de o cantitate mai mare de fier, acid folic și calciu în comparație cu bărbații din cauza menstruației, sarcinii, alăptării și menopauzei. De asemenea, obiceiurile alimentare afectează necesarul de micronutrienți. De exemplu, femeile consumă în mod obișnuit porții mai mici decât bărbații, iar din acest motiv ar putea fi mai susceptibile la deficiențe de nutrienți."
Haidem să privim principalele substanțe nutritive necesare în funcție de sex:
Femei
- Acid folic: nevoie crescută datorată necesității crescute în timpul sarcinii.
- Calciu: nevoie crescută datorată riscului de osteoporoză după menopauză.
- Fier: nevoie crescută datorată pierderii de sânge în timpul menstruației și creșterii volumului de sânge în timpul sarcinii.
Bărbați
- Magneziu: nevoie crescută datorată masei musculare mai mari.
- Zinc: nevoie crescută datorată producției de testosteron.
- Seleniu: nevoie crescută datorată producției de spermă.

Care sunt beneficiile multivitaminelor în general?

"Suplimentele de multivitamine ajută să se acopere lipsurile de micronutrienți din dietă și susțin starea generală de bine. Suplimentele nu sunt produse medicamentoase folosite pentru tratarea deficiențelor, nici nu înlocuiesc o dietă variată și echilibrată, deoarece alimentele furnizează și alte nutrienți cu efecte benefice asupra sănătății", spune Isabella Lee.

Când ar trebui să iau multivitaminele?

"Întotdeauna ar trebui să luați suplimentele conform instrucțiunilor, inclusiv multivitaminele. Doza trebuie respectată, iar principiul „cu cât mai mult, cu atât mai bine” nu se aplică micronutrienților. Nu există o definiție standard a nutrienților sau a cantității acestora care ar trebui să fie, deci este util să consultați tabelul de valori nutritive furnizat pe ambalaj pentru a vedea compoziția suplimentului. În funcție de ceea ce se potrivește mai bine cu programul dvs., suplimentul multivitaminico-mineral poate fi luat în orice moment al zilei, cu un pahar de apă și alimente pentru o mai bună absorbție. Deoarece multivitaminele sunt folosite pentru a completa dieta, cantitatea de substanțe nutritive nu depășește aportul zilnic recomandat, ceea ce înseamnă că le puteți lua în mod continuu, fără pauze."
Multivitamine și minerale pentru bărbați
Wellosophy

Multivitamine și minerale pentru bărbați

610,00LEI

Colțul de inspirație

4 motive pentru care prietenia te face mai sănătos și mai fericit
Wellosophy
4 motive pentru care prietenia te face mai sănătos și mai fericit

Știai că este dovedit științific faptul că având prieteni te face mai sănătos și mai fericit? Află mai multe despre de ce prietenia este extrem de importantă pentru starea noastră de bine!

Read now

Other categories

Школа красоты
Школа красоты