Школа красоты
Главная

Iată de ce Astaxanthina este esențială pentru o piele sănătoasă

Published: 20.12.2023 | Author: Oriflame

S-a spus adesea că suntem ceea ce mâncăm, iar acest lucru este cu atât mai adevărat în cazul ce Astaxanthinei. Pe lângă faptul că este promovată ca ajutând la prevenirea unei game variate de probleme, de la arsuri solare până la riduri, această puternică antioxidantă are o serie de alte beneficii pentru îmbunătățirea sănătății pielii demne de menționat. Descoperă-le!

Află mai multe

Mai întâi de toate, ce este Astaxanthin?

Această culoare minunată, roșu-roz, asociată cu flamingo, somon, homar, crevete și alte creaturi adorabile din regnul animal? Poți să mulțumești Astaxantina pentru asta! Este un carotenoid care apare în mod natural (un pigment găsit în natură care conferă fructelor și legumelor nuanțe strălucitoare de portocaliu, galben sau roșu) și se găsește în abundență în microalgele de apă dulce H.pluvialis, fiind un aliment de bază în dieta acestor animale roz mentionate mai sus. De fapt, Astaxantina poate fi găsită în mușchii somonului, iar mulți teoretizează că acest lucru le oferă rezistența de care au nevoie pentru a înota contra curentului. Doar încă un motiv să te bucuri de mai mult din acest pește delicios!

De ce ar trebui să-ți crești consumul de Astaxantină?

Află mai multe

1. Ajută la menținerea unui ten fără riduri

Atunci când este administrată pe cale orală, Astaxanthinul natural poate ajuta la promovarea unei pielii sănătoase din interior! Aceasta pătrunde în cele mai profunde straturi ale pielii pentru a oferi o protecție superioară împotriva radicalilor liberi daunători care degradează colagenul pielii și contribuie la apariția ridurilor, totodată îmbunătățind și reținerea umidității și elasticitatea.

2. Te menține la vârful jocului tău

Nimic nu este la fel de satisfăcător ca finalizarea unei antrenamente intense, pline de efort. Și în timp ce beneficiile exercițiilor regulate sunt binecunoscute, antrenamentele intense, în special când nu ești obișnuit cu exercițiile fizice, pot crește producția de radicali liberi și provoca stres oxidativ - rezultând în inflamații și durere musculară, ceea ce poate reduce performanța sportivă. Aici intervine Astaxanthin. Acesta ajută la promovarea recuperării musculare, îmbunătățește rezistența și protejează împotriva radicalilor liberi în mușchi, astfel încât să te simți la fel de puternic precum un somon înotând împotriva curentului!

3. Ajută să rămâi protejat împotriva soarelui

Nu ar trebui să omiți niciodată protecția solară (SPF) atunci când te expui la soare, dar este reconfortant să știi că astaxantina ajută, de asemenea, la protejarea pielii tale de razele UV nocive. Razele UVB pătrund în stratul exterior al pielii, epiderma, provocând arsuri solare, în timp ce razele UVA pătrund mai adânc, în derm, cauzând stres oxidativ și oh, groază îmbătrânire prematură. Deoarece astaxantina poate pătrunde în toate straturile pielii, acționează ca o "protecție solară internă", protejând împotriva stresului oxidativ indus de UVA. De asemenea, s-a demonstrat că reduce inflamația (citește: arsurile solare de culoare roșie castravetele) cauzată de expunerea la UVB.

4. Este cel mai puternic antioxidant al naturii

Dacă ai nevoie de mai multe motive să introduci Astaxanthin în viața ta, acest antioxidant puternic s-a dovedit a fi de 4,6 ori mai puternic decât beta-carotenul, de 110 ori mai puternic decât Vitamina E, care îmbunătățește sănătatea pielii, și chiar de 6000 de ori mai puternic decât Vitamina C în lupta împotriva radicalilor liberi. Sună aproape prea bine pentru a fi adevărat!

Care este cea mai bună modalitate de a absorbi astaxantina?

Creșterea aportului de astaxantină este atât simplă, cât și delicioasă. Alimentele bogate în astaxantină includ somon sălbatic și ulei de somon (somonii sălbatici consumă microalge care conțin astaxantină), păstrăv roșu, alge, homari, creveți, raci și crabi. Astaxantina poate fi chiar luată în mod regulat ca supliment. Produsul nostru Wellosophy Astaxanthin & Bilberry Extract este dezvoltat cu microalge de apă dulce întâlnite frecvent în arhipelagul suedez și reprezintă o modalitate excelentă de a integra antioxidanți super în dieta ta zilnică!

Referințe:
Reduction of fine lines and wrinkles and improving moisture retention and elasticity: Tominaga K et al.,(2012). Cosmetic benefits of astaxanthin on human subjects. Acta Biochim Pol. 2012;59(1):43-7. A0347
Endurance: Earnest CP, Lupo M, White KM, Church TS. Effect of astaxanthin on cycling time trial performance. Int J Sports Med (2011) 32(11):882–8. doi:10.105 5/s-0031-1280779
Muscle Recovery: Djordjevic B, Baralic I, Kotur-Stevuljevic J, Stefanovic A, Ivanisevic J, Radivojevic N, et al. Effect of astaxanthin supplementation on muscle damage and oxidative stress markers in elite young soccer players. J Sports Med Phys Fitness (2012) 52(4):382–92.
Photo protection: Ito, N.; Seki, S.; Ueda, F. The Protective Role of Astaxanthin for UV-Induced Skin Deterioration in Healthy People—A Randomized, Double-Blind, Placebo-Controlled Trial. Nutrients 2018, 10, 817.
Antioxidant measurements: Nishida et al. (2007), Caretenoid Science. Vol. 11: 16-20

Colțul de inspirație

Multivitamine pentru bărbați și femei: Care este diferența?
Wellosophy
Multivitamine pentru bărbați și femei: Care este diferența?

Expertul nostru explică diferența dintre multivitaminele pentru bărbați și femei.

Read now

Other categories

Школа красоты
Школа красоты