Cum să îmbunătățești sănătatea sitemului digestiv

Oamenii de știință au descoperit acum cât de importante sunt bacteriile intestinale bune pentru sănătatea noastră generală. Până la 80% din imunitatea ta este în intestine, așa că vrei să faci tot ce poți pentru a le meține sănătoase, nu-i așa?

FIBRE
Prin includerea fibrelor sănătoase, nedigestibile în alimentația noastră, hrănim milioane de bacterii bune în intestin care sunt necesare pentru o sănătate optimă, care furnizează apoi nutrienți pentru colon și ajută cu regularitatea. Deci, adaugă un plus de fibre alimentației tale, alegând un mic dejun format din fulgi de ovăz cu fructe de pădure și ia gustări din nuci și semințe!

PROBIOTICE
Există un motiv pentru care probioticele (bacteriile bune) sunt buzele tuturor - studii recente sugerează că ele pot afecta pozitiv totul de la starea de spirit, digestia și sistemul imunitar. Deci, de unde obținem bacteriile bune? Din alimente fermentate cum ar fi kimchi, miso, varză, kefir și kombucha. Nu-ți place gustul? Adăugă în schimb un supliment probiotic la dieta ta.

FĂRĂ ZAHĂR
Știm, știm. Fără zahăr - este mai ușor de zis decât de făcut - dar zahărul, alcoolul și alimentele prelucrate, cum ar fi chipsurile și sucurile, îți afectează microflora și hrănesc bacteriile rele din intestine. Asta înseamnă că gustarea de la ora trei poate fi de fapt motivul pentru care nu te simți atât de bine! Deci, pentru a menține sistemul digestiv fericit, ține alimentele procesate la un nivel minim.

Text: Foto: Oriflame