Asta-ce? Iată de ce Astaxanthin-ul este un must pentru pielea sănătoasă

Deseori se spune că suntem ceea ce mâncăm și acest lucru este valabil mai ales când vine vorba de Astaxanthin. În afară de faima acestuia de a contribui de la prevenirea arsurilor solare până la apariția ridurilor, acest puternic antioxidant deține o nenumărate alte beneficii importante pentru piele. Iată care sunt acestea!

În primul rând, ce este Astaxanthin-ul?

Acea culoare drăguță roz-roșiatică, pe care o asociezi cu păsările flamingo, cu somon-ul, homarul, creveții și cu alte creaturi încântătoare din regatul animalelor? Poți mulțumi astaxanthin-ului pentru asta! Acesta este un carotenoid natural (un pigment găsit în natură care conferă fructelor și legumelor o nuanță intensă de portocaliu, galben sau roșu), care se găsește în abundență în microalge de apă dulce H.pluvialis și se întâmplă să fie de bază în dieta acelor vietăți de culoare roz-roșiatică menționate mai sus. De fapt, astaxanthin-ul poate fi găsit în mușchii somonului și se spune că acest lucru le conferă rezistența necesară acestora pentru a înota în amonte. Un motiv în plus pentru a te dlecta și mai mult cu acest pește savuros!

Iată doar câteva (dintre numeroasele) motive pentru care ar trebui să crești aportul de Astaxanthin:

1. Contribuie la prevenirea apariției ridurilor: Atunci când este administrat oral, Astaxanthinul natural poate ajuta la promovarea pielii sănătoase din interior! Acesta pătrunde în straturile cele mai profunde ale pielii pentru a oferi o protecție ridicată împotriva radicalilor liberi nocivi care descompun colagenul pielii și cauzează apriția liniilor fine și a ridurilor, îmbunătățind în același timp retenția elementelor hidratante și elasticitatea.

2. Te menține în formă fizică optimă: Nimic nu este la fel de satisfăcător ca terminarea unui antrenament sportiv extrem de solicitant. Și deși avantajele exercițiilor fizice obișnuite sunt binecunoscute, antrenamentele dificile (în special atunci când nu ești obișnut să faci exerciții fizice) pot crește producția radicalilor liberi și pot cauza stres oxidativ - ducând la inflamație și durere, ceea ce îți poate reduce performanța sportivă. Și aici intervine Astaxanthin-ul. Acesta ajută la promovarea recuperării mușchilor, îmbunătățește rezistența și protejează împotriva radicalilor liberi din mușchi, pentru a te simți la fel de puternică asemeni unui somon care înoată în amonte!

3. Te ajută să te protejezi împotriva razelor soarelui: Nu trebuie să uiți niciodată de protecția FPS atunci când te expui la soare, dar este reconfortant să știi că Astaxanthinul îți protejează, de asemenea, pielea împotriva razelor nocive UV. Razele UVB pătrund în stratul exterior al pielii, epiderma, rezultând arsuri solare, în timp ce razele UVA merg mai adânc pătrunzând în derm, provocând stres oxidativ și *off * îmbătrânire prematură. Acest lucru se întâmplă astfel deoarece Astaxanthin-ul poate pătrunde în toate straturile pielii, acționează ca un fel de „protecție solară” internă, protejând împotriva stresului oxidativ cauzat de razele UVA. De asemenea, s-a demonstrat că acesta reduce inflamația (a se citi: arsuri solare de un roșu ca racul) cauzată de expunerea la razele UVB.

4. Este cel mai puternic antioxidant al naturii: Deși există motive suficiente pentru care să incluzi Astaxanthin-ul în viața ta, acest antioxidant puternic s-a dovedit a fi cu 4,6x mai puternic decât beta-carotenul, 110x mai puternic decât vitamina E care stimulează sănătatea pielii și cu 6000x mai puternic decât vitamina C în lupta cu radicalii liberi. Aproape că sună prea bine ca să fie adevărat!

Cum pot să mă asigur că obțin suficient Astaxanthin?

Creșterea aportului de Astaxanthin este simplă și delicioasă. Alimentele bogate în Astaxanthin includ somon sălbatic și ulei de somon (somonul sălbatic ingerează microalge care conțin astaxanthin), păstrăv roșu, alge, homar, creveți, raci, crabi. Astaxanthin poate fi chiar luat în mod regulat ca supliment - Astaxanthin și extract de afine este creat cu microalge de apă dulce întâlnite frecvent în arhipelagul suedez și reprezintă o modalitate excelentă de a încorpora super-antioxidanți în dieta ta zilnică!

Citește mai multe despre suplimentele noastre puternice de antioxidanți AICI!

Meta Desc: De la arsuri solare la riduri – de ce astaxantina protejează și de ce merită atenția ta.

Text: