5 modalități de a include mai multe legume în dietă

Știm că legumele sunt esențiale pentru o viață sănătoasă, dar uneori renunțăm la consumul acestora din comoditate sau din lipsa de planificare. Fii creativă privind diferitele feluri de mâncare și fă loc legumelor verzi în viața ta urmând aceste sfaturi simple!

NCLUDE LEGUMELE LA MICUL DEJUN
Consumul de ouă, iaurt, sau croissant-e la micul dejun poate fi delicios, dar nu furnizează destule fibre pentru organism. Presară câteva bucățele de legume cum ar fi morcovii în castronul cu fulgi de ovăz, pentru a crește aportul de fibre și vitamine și pentru a menține o digestie sănătoasă. Ai auzit de prăjitura de morcovi și fulgi de ovăz? (da, există o astfel de mâncare!) Dacă nu ai auzit, este pierderea ta! Caută pe Google rețeta pentru a experimenta un mic dejun sublim. 

CASTRONUL CU SMOOTHIE
Castroanele cu smoothie-uri au tot apărut pe postările de pe Instagram din ultimii ani, dar încă nu ne-am săturat de acestea! Arată minunat, sunt delicioase și ne oferă o modalitate simplă de a strecura o mulțime de legume fără alterarea gustului. Încearcă să combini legume cu un gust mai puțin pregnant cum ar fi conopida, cartoful dulce, spanacul, sau varza Kale cu fructe dulci cum ar fi mango, banane sau fructe de pădure. 

BRIOȘE DULCI SAU SĂRATE
Fii creativă atunci când vine vorba despre copt! Ce-ar fi să încerci niste brioșe cu ciocolată și sfeclă? Sfecla este foarte sănătoasă și conferă brioșelor o nuanță roz, iar combinată cu gustul de ciocolată se transformă în desertul perfect, pe care nu te vei simți vinovată să îl consumi. Dacă nu te dai în vânt după dulciuri, încearcă varianta de brioșe sărate. Combină zucchini, spanac sau roșii cu brânză feta, busuioc sau măsline pentru a crea brioșe în stil mediteraneean ce abundă în nutrienți.

FRUNZE VERZI ÎN LOC DE PÂINE
O modalitate foarte simplă de a consuma alimente mai sănătoase este să înlocuieși pâinea cu frunze de varză sau de salată. De exemplu, lipiile mexicane folosite pentru taco sau tortilla și chiflele de burgeri pot fi înlocuite cu ușurință de frunzele verzi ale legumelor. Dacă vei include sosuri și topping-uri delicioase, nu vei simți diferența - și te vei simți mult mai ușoară decât dacă ai fi consumat o masă încărcată de gluten. 

DESCOPERĂ ZOODLES
În afară de faptul că este un cuvânt interesant, zoodles (zucchini noodles - tăiței de zucchini) reprezintă o altă modalitate redusă în carbohidrați de a consuma legume verzi. Nu trebuie să uiți de spaghetele carbonara (pastele vor avea întotdeauna un loc special în inimile noastre!), dar consumând zoodles în loc de spaghete vei obține o multitudine de vitamine pe care spaghetele Carbonara nu ți le pot oferi. Folosește un aparat cu spirală pentru a tăia tăițeii din zucchini pe care îi poți folosi ulterior pentru Spaghetti Bologneze, Pad Thai sau chiar pentru salate.

Text: Foto: Oriflame