Îngrijirea complexă a pielii: pas cu pas

Din atât de multe produse îți este greu să alegi ceea ce ți se potrivește ție. Învață cum să-ți îngrijești pielea cu ajutorul a 5 pași simpli!

1. Pregătirea
Pentru început, identifică tipul pielii. Orientează-te în funcție de cât de repede apare pe față strălucirea după spălarea feței. Dacă apare imediat înseamnă că pielea este grasă, dacă după câteva ore înseamnă că pielea este normală. În schimb, dacă pielea își păstrează efectul matifiant de-a lungul zilei, inseamnă că pielea este uscată. Cumpără produse special concepute pentru tipul tău de piele, ca să eviți traumarea ei. Spre exemplu, nu se recomandă să folosești un gel de curățare profundă pentru pielea uscată, el o va usca mai tare și va împiedica echilibrul normal de lipide. 

2. Dimineața și seara: îngrijire complexă
Soluțiile pregătite pentru îngrijirea complexă sunt varianta ideală pentru început. Pielea ta va primi ingredientele necesare hrănitoare în 2 minute de 2 ori pe zi. Formulele produselor pentru îngrijirea complexă completează și sporesc eficiența reciprocă și totodată fiecare dintre ele acționează de sine stătător.

3. Înainte de culcare: masca de noapte
Dacă ai petrecut toată ziua în frig sau în oficiu, răsfață-ți pielea cu o mască de noapte NovAge, care șterge imediat urmele de oboseală. Este special concepută pentru hidratare profundă și hrănirea pielii cu ajutorul uleiurilor și acidului hialuronic. 

4. O dată pe săptămână: proceduri SPA
Când te obișnuiești cu îngrijirea de bază, fă-ți o regulă de a organiza la tine acasă sesiuni SPA o dată pe săptămână. Unele produse sunt atât de minunate pentru piele, doar că nu sunt concepute pentru îngrijirea zilnică deoarece au un concentrat activ de ingrediente. Începe cu pillingul, în timpul acestei proceduri se înlătură celulele moarte, porii se curăță în profunzime, uniformizează pielea și-i oferă strălucire. 

5. În fiecare zi: crema de protecție solară
Fiecare dintre noi avem nevoie de un produs de protecție solară de calitate, chiar și în zilele înnorate și în încăperi, pentru că razele UV dăunătoare străbat norii și se reflectă pe suprafețele lucioase. Finisează rutina de îngrijire complexă cu un produs pentru protecția solară – este una dintre cele mai bune investiții pentru sănătatea pielii. 

Text: Foto: Oriflame