6 trucuri de la make up artiști pe care toată lumea ar trebui să le cunoască

Toate femeile folosesc mascara și, s-ar părea, ce poate fi dificil? Dar, totuși, i-am întrebat pe make up artiști cum o fac și am învățat multe. Iată 6 trucuri care te vor ajuta să mânuiești mascara ca un profesionist.

Acum este un moment perfect să ne aprofundăm în acest subiect: la urma urmei suntem obligați să purtăm masca care ascunde două treimi din față! Cu toate acestea, aceste secrete îți vor fi utile oricând. Mai jos găsești 6 trucuri, de la cum să-ți mărești vizual ochii până la cum să faci mascara să reziste toată ziua.

Truc #1: un strat dublu de pudră sub ochi

Când aplicăm mascara, de multe ori lăsăm urme pe pleoapă. Pentru a evita acest lucru, make up artistul internațional Joe Adenuga recomandă mai întâi să pudrezi zona din jurul ochilor: „Înainte de a trece la gene, aplică o pudră transparentă și fixeaz-o cu un spray. Dacă folosești fard de ochi, nu uita de bază. Ea la fel nu va permite rimelului să lase urme”.

Pudra mai are un plus: dacă mascara se macină pe parcursul zilei, va fi ușor să o îndepărtezi cu o perie. Sau folosește mascara rezistentă THE ONE IN ACTION, formula sa specială previne scurgerea și imprimarea.

Truc #2: mascara rezistentă la apă – o armă secretă

Doar ondulează genele și acestea vor arăta instantaneu super-voluminoase, fără extensii sau gene false.

Așază aparatul pentru curbarea genelor la rădăcini, strânge și  glisează până la vârfuri. Această manipulare simplă va crea un efect de evantai. „Dar cum să faci ca aspectul curbat să dureze toată ziua?” vei întreba.

„Un punct important după utilizarea cleștelor: aplică doar mascara rezistentă la apă. Ea fixează perfect îndoirea, chiar dacă genele sunt drepte în mod natural”, ne spune make up artistul vedetă din Londra, Athena Efstatiou.

Truc #3: mai mult nu este întotdeauna mai bine

Este firesc să crezi că cu cât stratul de mascara este mai gros, cu atât ochii sunt mai expresivi. Uneori mai puțin este mai bine. „Începe cu genele superioare, pentru că uneori acest lucru este suficient pentru efectul de ochi mari, - ne spune Joe Adenuga. Aplică mai puțină mascara pe genele inferioare, deoarece prea multă mascara va face ochii să pară mai grei.”

Truc #4: lipește genele – da, intenționat!

Gene de păpușă un alt efect la modă ușor de realizat. Se mai numește „pânză de painjen”: gene lipite între ele, îndreptate în sus.

Mai întâi aplică mascara în mai multe straturi, apoi unește genele cu o pensetă. „Deplasează-te din colțul interior al ochiului spre exterior. Astfel nu vei atinge genele deja unite” – ne spune Joe Adenuga.

Truc #5: îndoaie vârful periei

Este dificil să ajungi în colțurile interioare ale ochilor? Atunci acest truc este pentru tine. Îndoaie cu atenție peria sub unghi de 90 de grade față de mâner, astfel îți va fi mult mai ușor de aplicat. Ca alternativă poți folosi o pensulă de la un rimel vechi sau poți cumpăra un set de aplicatoare de unică folosință – dacă faci acest lucru cu pensula rimelului există riscul ca aceasta să nu revină la poziția inițială și nu ai să poți să o introduci în tub. 

Truc #6: începe de la rădăcini

Aplică de la baza genelor spre vârfuri. După ce le-ai vopsit pe lungime, lucrează separat colțurile exterioare a ochilor. „Treci peste gene cu mișcări de pieptănare pentru a obține volum și alungire maximă”, ne spune Athena Efstatiou.

Text: