3 fapte despre beneficiile prieteniei

Prietenii reprezintă familia pe care o alegem noi înșine. Oameni apropiați ca spirit ce ne fac viața să fie completă: idei, planuri, vise și momente fericite. De fapt, există mai multe motive pentru a pune în valoare prietenia adevărată – noi am găsit încă trei.

1. DEVII MAI PUTERNICĂ

 Oamenii de știință spun că prietenia puternică ne afectează starea fizică și psihică la fel de mult ca și sportul și alimentația corectă. Ea ajută să facem față ușor stresului, să ne recuperăm de boli și este la fel de importantă pentru armonia interioară, precum relația caldă cu rudele apropiate.

2. TE BUCURI MAI MULT DE VIAȚĂ

Stresul la lucru, boala, oboseala, despărțirea de o persoană iubită – indiferent de ce se întâmplă, prietenii te vor ajuta întotdeauna să privești situația altfel și să o vezi dintr-un unghi nou, neașteptat. Așa vin cele mai bune soluții! Iar conversațiile de suflet și râsul sincer șterg rămășițele emoțiilor negative.

 Este mai ușor să traversezi dungile negre ale vieții cu cineva care te cunoaște și te înțelege ca pe tine însuți. Prietenii apropiați te vor susține mai bine decât orice psiholog și filme melancolice și o găleată de înghețată. Ei găsesc cu ușurință cuvintele potrivite și, atunci când totul trece, se bucură sincer de victoriile tale.

3. ATINGI SUCCESUL

Orice relație între oameni, de la cooperare la căsătorie începe prin prietenie. Ea ajută la creșterea abilității de a dialoga cu mai mulți oameni: înveți să găsești un limbaj comun chiar și cu cei a căror viziune asupra lumii este diametral opusă față de a ta.

Adevărata prietenie se construiește după formula „1+1=11”: faceți schimb de idei și vă ajutați să vă deplasați mai repede spre vise. Cu astfel de prieteni este imposibil să stai toată ziua culcată pe canapea: te dezvolți ca persoană și te străduiești să dai mai mult, să fii mai generos, să nu scapi faptele bune.

Pe de o parte, prietenia te împinge constant dincolo de zona de confort, dar, pe de altă parte, este aceea care devine o oază de căldură, acceptare și liniște în deșertul unui oraș mare. Un spațiu sigur în care să te relaxezi după o zi grea.

Sfatul editorului

Celei mai bune prietene este plăcut să îi faci surprize și este ușor de ghicit ce vrea, pentru că aveți multe în comun: filme preferate, muzică, restaurante, gusturi în haine. Sunteți atât de apropiate încât poți alege un parfum pentru ea – unul dintre cele mai intime cadouri.

Vezi noul parfum FRIENDS WORLD FOR HER cu notă de zinnia „Miss Butterfly” – va spune mai multe despre puterea prieteniei tale decât cuvintele. Ziniile sunt faimoase pentru înflorirea nesfârșită: este de ajuns să rupi un buton și în acest loc vor crește alții noi. În același mod, adevărata prietenie devine mai puternică doar prin încercări.

Friends World for Her este perfectă pentru o fată veselă, pentru că miroase a fericire: piersici, flori, vanilie și o bază de lemn cald. Cu siguranță îi va plăcea!

Text: Foto: Getty Images