Întrebați un expert. De ce avem nevoie de seruri?

Încă de la începuturile lor, serurile au devenit rapid produsul numărul unu în rândul produselor de îngrijire a pielii. În ciuda acestui fapt, mulți dintre noi ar dori să înțeleagă mai bine ce sunt serurile și cum funcționează. Ne-am adresat la Holly Grenfell, expert în îngrijirea pielii și membră a grupului de experți Oriflame!

Ce sunt serurile?

Serurile sunt produse de îngrijire a pielii cu un conținut ridicat de ingrediente active, cum ar fi antioxidanți, acizi și vitamine. Serul stimuleaza productia de colagen din piele si ajuta la mentinerea nivelului necesar de hidratare. Datorită moleculelor mai mici, serurile au o textură mai ușoară decât cremele și asigură pătrunderea nutrienților în straturile profunde ale pielii.

Care sunt beneficiile utilizării serurilor?

Serurile sunt concepute pentru a rezolva anumite probleme din straturile subepidermale ale pielii, de exemplu, pentru a lupta împotriva petelor pigmentare, a schimbărilor legate de vârstă ale culorii pielii și a ridurilor profunde. Serurile sunt o parte necesară a îngrijirii anti-îmbătrânire, iar eficacitatea lor a fost dovedită de studiile clinice. 

Serul îmi poate înlocui crema de zi și de noapte?

Nu, deoarece cremele hidratante sunt concepute pentru a menține nivelul de hidratare al pielii prin construirea unui fel de barieră protectoare între piele și mediu. Serurile funcționează diferit: pătrund adânc în piele pentru a-i oferi ingrediente hrănitoare.

Cremele de zi, cremele de noapte și serurile sunt necesare pentru diferite scopuri, iar prin eliminarea unuia dintre aceste elemente, vă privați pielea de unul dintre beneficiile importante pe care le are fiecare dintre aceste produse. Iată câteva fapte pentru a vă ajuta să vă dați seama ce este ceea ce:

  • Serurile au o textură ușoară, datorită căreia penetrează cu ușurință pielea și îi oferă ingredientele necesare.

  • Serurile sporesc efectul cremei de zi, dar nu o înlocuiți.

  • Crema de zi are un efect hidratant profund și protejează pielea în timpul zilei. SPF-factor oferă protecție împotriva foto-îmbătrânirii.

  • Cremele de noapte sunt create pentru a fi utilizate pe timp de noapte, hrănesc pielea și o ajută să se recupereze în timpul nopții. Serul nu este capabil să ofere un astfel de efect.

Cum se utilizează serurile?

Aplicați serul pe față și gât curățate cu mișcări ușoare de masaj. O cantitate mică va fi suficientă, deoarece compoziția produsului este foarte saturată și este bine distribuită pe piele. Serul este perfect absorbit, iar în câteva minute puteți aplica crema preferată de zi sau de noapte pe piele.

Alege-ți serul
Text: Foto: Oriflame