Obstetricianul ginecolog recomandă: testarea noii serii Feminelle

Fundalul hormonal, perioada de viață, faza ciclului — starea zonei intime sensibile este afectată de mulți factori. Îngrijirea adecvată ajută la evitarea disconfortului, uscăciunii, perturbării echilibrului microflorei. Obstetricianul-ginecolog Tatiana Ivanova spune cum să alegeți mijloacele de îngrijire potrivite.

«Pielea și mucoasa zonelor intime ale femeilor sunt foarte sensibile și necesită o îngrijire specială. Săpunul obișnuit sau gelul de duș conțin alcaline și perturbă mediul acid adecvat și pot provoca uscăciunea și iritarea. Mijloacele special concepute pentru igiena intimă nu numai că curăță pielea și normalizează echilibrul pH-ului, ci ajută la rezolvarea problemelor individuale asociate cu mirosul neplăcut sau disconfortul», — afirmă obstetricianul-ginecolog Tatiana Ivanova.

Într-adevăr, pH-ul produselor pentru igiena intimă afectează în mod semnificativ sănătatea: nu perturbă pH-ul zonei delicate și ajută la prevenirea disconfortului.  Cum să faci alegerea corectă?
Să vedem!

 

 

Primul mijloc de îngrijire pentru igiena intimă trebuie să apară la vârsta de aproximativ 13 ani, când are loc pubertatea.  Noile senzații pot fi neplăcute și chiar dureroase, dar dușurile intime frecvente te vor ajuta să le tolerezi  pentru această perioadă și până la vârsta de 18 ani, am creat un produs moale   cu acid lactic, prebiotic și extract natural de violete.

 «În timpul pubertății, fundalul hormonal și pH-ul zonei intime se schimbă la fete, iar pielea lor delicată are nevoie de îngrijire deosebit de atentă. Este foarte important să alegeți un produs de curățare cu o formulă ușoară și acid lactic în compoziție, care va ajuta la menținerea echilibrului pH-ului și la formarea microflorei potrivite», — relatează Tatiana Ivanova.

 Când rearanjarea hormonală a trecut, este timpul să alegeți îngrijirea de bază pentru fiecare zi. Noua serie Feminelle are trei opțiuni: toate sunt aprobate de dermatologi și ginecologi, potrivite pentru utilizarea zilnică, ajută la echilibrarea pH-ului și conțin extracte naturale. Alege oricare dintre acestea sau  folosește-le pe toate cele trei, în funcție de starea pielii.  Protecție cu răchițele menține sănătatea pielii,  de calmare cu Aloe vera și Malva    ameliorează iritarea și disconfortul,  revigorant cu coacăză neagră și lotus  are un efect plăcut răcoritor.

La aproximativ 50 de ani apare menopauza, timpul pentru o altă ajustare hormonală a corpului, care adesea provoacă uscăciune în zona intimă. Alege  cremă-gel emolientă pentru curățare  și nu uita de hidratare. Multe femei folosesc o cremă hrănitoare sau pentru copii pentru a face față disconfortului, dar este o greșeală gravă: o astfel de textura saturată poate provoca creșterea microflorei patogene. Ai nevoie de  loțiune concepută special pentru zona intimă — cu acid lactic și extract natural de calendulă.

 Obstetricianul-ginecolog Tatiana Ivanova recomandă: « O scădere a hormonului feminin estrogen în timpul menopauzei complică reproducerea lactobacililor benefici și duce la uscăciune, ceea ce poate provoca disconfort în zona intimă. Utilizarea regulată a emolienților și hidratanților cu acid lactic va ajuta la menținerea echilibrului natural al microflorei și va elimina senzațiile neplăcute».

poate fi ceva mai ușor de spus, cum ar fi „timpul pentru o altă reorganizare hormonală a corpului, care adesea provoacă uscăciune și disconfort în zona intimă”

 

Regulile de bază pentru igiena intimă

 

1. În loc de gelul de duș obișnuit sau săpun —  doar produse speciale  , care mențin mediul optim al zonei intime,  ]  ameliorează iritarea, dezodorizează și normalizează microflora.
2. Lenjerie de înaltă calitate, care nu este prea strânsă pe corp - de preferință din materiale naturale. Lenjeria sintetică și bichinii nu se recomandă să fie purtate în fiecare zi, acestea pot provoca iritații. Lenjeria trebuie spălată separat de alte lucruri: pantaloni în care ați stat pe o bancă stradală, șosete etc.

3. Duș intim-rapid, pentru a nu perturba microflora naturală  . Nici un burete sau exfoliant - pe pielea delicată vor apărea microtraume. Prosopul trebuie să fie separat.

4. Schimbarea frecventă a produselor de igienă. Un tampon sau un absorbant (chiar și cel zilnic!) nu poate fi purtat mai mult de 3-4 ore pentru a evita reproducerea bacteriilor. În zilele ciclului menstrual se recomandă să faceți un duș intim înainte de fiecare schimbare a absorbantului. Dacă nu există o astfel de posibilitate, utilizați șervețele speciale.


 

Text: Foto: Oriflame