«Pielea și mucoasa din zonele intime ale unei femei sunt foarte sensibile și necesită o îngrijire specială. Săpunurile obișnuite sau gelul de duș conțin alcaline și perturbă mediul acid corect și pot provoca uscăciune și iritații. Produsele special formulate pentru igiena intimă nu doar curăță pielea și normalizează echilibrul pH-ului, dar ajută și la rezolvarea problemelor individuale legate de mirosul neplăcut sau de disconfort», spune medicul obstetrician-ginecolog Tatiana Ivanova.
Într-adevăr, pH-ul unui produs de igienă intimă are un impact semnificativ asupra sănătății: nu perturbă pH-ul zonei delicate și ajută la prevenirea disconfortului. Cum să faci alegerea corectă? Să vedem!
Primul produs de igienă intimă ar trebui să apară în jurul vârstei de 13 ani, când are loc pubertatea. Noile senzații pot fi neplăcute și chiar dureroase, dar dușurile intime frecvente te vor ajuta să le faci mai ușor de suportat. În special pentru această perioadă și până la vârsta de 18 ani, am creat un produs delicat cu acid lactic, prebiotic și extract natural de violete.
«În timpul pubertății, hormonii fetelor și pH-ul zonei intime se schimbă, iar pielea lor delicată are nevoie de o îngrijire deosebit de atentă. Este important să alegi un produs de curățare cu o formulă blândă și acid lactic pentru a ajuta la menținerea echilibrului pH-ului și la formarea microflorei potrivite», spune Tatiana Ivanova.
Când schimbările hormonale s-au terminat, este timpul să alegi o îngrijire de bază pentru fiecare zi. Noua gamă Feminelle are trei opțiuni: toate sunt aprobate de dermatologi și ginecologi, sunt potrivite pentru utilizarea zilnică, ajută la echilibrarea pH-ului și conțin extracte naturale. Alege oricare dintre ele sau folosește-le pe toate trei, în funcție de starea ta. Protector cu merișor susține sănătatea pielii, calmant cu aloe vera și nalbă ameliorează iritarea și disconfortul, răcoritor cu coacăze negre și lotus are un efect plăcut de răcorire.
Menopauza apare în jurul vârstei de 50 de ani, momentul unei alte schimbări hormonale în organism, care este adesea cauza uscăciunii în zona intimă. Alege gel-crema de curățare calmantă și nu uita de hidratare. Multe femei folosesc o cremă hrănitoare sau o cremă pentru copii pentru a face față disconfortului, dar aceasta este o greșeală grosolană: o astfel de textură bogată poate provoca creșterea microflorei patogene. Ai nevoie de loțiune concepută special pentru zona intimă — cu acid lactic și extract natural de calendula.
Obstetricianul-ginecolog Tatiana Ivanova recomandă: «O scădere a hormonului feminin estrogen în timpul menopauzei îngreunează înmulțirea lactobacililor benefici și duce la uscăciune, ceea ce poate provoca disconfort în zona intimă. Utilizarea regulată a produselor calmante și hidratante cu acid lactic va ajuta la menținerea echilibrului natural al microflorei și la eliminarea disconfortului».
Reguli de bază pentru igiena intimă
1. În schimbul gelului de duș sau a săpunului obișnuit, folosește doar produse speciale care mențin un mediu optim pentru zona intimă, ameliorează iritațiile, deodorizează și normalizează microflora.
2. Lenjerie intimă de calitate, care să nu fie prea strâmtă în jurul corpului - de preferință din materiale naturale. Lenjeria intimă sintetică și tanga nu trebuie purtați în fiecare zi; aceștia pot provoca iritații. Lenjeria intimă trebuie spălată separat de restul hainelor: pantalonii pe care i-ai purtat pe o bancă, șosetele etc.
3. Dușurile intime trebuie să fie rapide, pentru a nu deranja microflora naturală. Nu folosi bureți sau exfoliante - acestea vor cauza microtraume pe pielea delicată. Prosopul trebuie să fie separat.
4. Schimbarea frecventă a produselor de igienă. Un tampon sau un absorbant (chiar și un absorbant zilnic!) nu trebuie purtat mai mult de 3-4 ore pentru a evita dezvoltarea bacteriilor. În zilele critice, se recomandă un duș intim înainte de fiecare schimbare. Dacă acest lucru nu este posibil, se pot folosi șervețele speciale.
Știați că acum avem o opțiune de refill?
Acum, nu mai trebuie să arunci ambalajele golite: cumpără o rezervă și umple-o în ambalajul anterior! Astfel, nu doar vei economisi bani (minus costul flaconului), dar vei reduce și cantitatea de plastic pe care o arunci.