5 trucuri pentru îngrijirea pielii primăvara

Ah, primăvară, ce anotimp frumos! Este timpul să pui deoparte hainele de iarnă, să simți soarele cald pe fața ta și să te bucuri de priveliștea naturii înflorite ce revine la viață. Dar, este și pielea ta la fel de pregătită pentru noul sezon? Descoperă cum te poți asigura că și pielea ta va arăta la fel de bine precum te simți!

1. EXFOLIAZĂ
Gata cu obiceiurile vechi, hai cu cele noi! Asta este atitudinea care caracterizează primăvara și poți aborda cu siguranță și îngrijirea pielii în același mod. Așa cum probabil ai văzut, temperaturile și intemperiile iernii îți pot afecta pielea, făcând-o să se usuce și arate în general îmbătrânită. Dar, dacă îți exfoliezi pielea de câteva ori pe săptămână, pe măsură ce faci tranziția sezonieră, și pielea ta se va schimba!

2. HIDRATEAZĂ-TE
În acest moment al anului, pieleta ta are nevoie de mai multă hidratare, deci este vital să te asiguri că rutina de îngrijire a pielii este bine pusă la punct. Asta inseamna – pe lângă loțiunea de curățare, crema de ochi și ser - ar trebui să folosești o cremă de zi bună pentru a-ți menține pielea hidratată și protejată pe durata zilei; și o cremă de noapte pentru a ajuta la refacerea acesteia în timpul somnului. Mai mult decât atât, bea suficientă apă de-a lungul zilei pentru a-ți menține nivelul optim de hidratare.

3. PROTECȚIE SOLARĂ
Pentru a combate razele UV dăunătoare, este recomandat să folosești protecție solară pe tot parcursul anului - indiferent de vreme. Dar dacă nu ai fost așa de sârguincioasă în ultima vreme, atunci acum este cu siguranță momentul să o folosești! Soarele de primăvară poate fi un șoc pentru sistem după luni de expunere limitată, deci asigură-te că aplici protecție solară (SPF) de mare intensitate în fiecare zi înainte de a părăsi casa. (Este, de asemenea, o idee bună să verifici dacă nu a expirat în timpul iernii!) 

4. ÎMBUNĂTĂȚEȘTE-ȚI DIETA
Este ușor să fii victima capcanelor alimentare clasice în timpul acestor săptămâni lungi de hibernare de iarnă, dar primăvara este timpul să ne întoarcem la obiceiuri mai sănătoase. Nu te stresa, nu trebuie să începi să mănânci numai salate în fiecare zi! Pur și simplu încearcă să menții o dietă echilibrată - și fă-i și pielii tale o favoare concentrându-te asupra alimentelor bogate în antioxidanți, cum ar fi afinele, avocado ori salate verzi. Un exces de radicali liberi poate provoca dezastre în piele, iar antioxidanții sunt o modalitate excelentă de a contracara efectele negative ale acestora și de a-ți ajuta pielea să pară fresh și radiantă.

5. FOLOSEȘTE O MASCĂ DE FAȚĂ
Pielea fiecăruia este unică, iar starea acesteia poate varia în mod dramatic de la sezon la sezon. Chiar dacă toată iarna pielea uscată a fost problema ta principală, ea poate deveni brusc mai grasă pe măsură ce vremea se încălzește. Indiferent de situație, o modalitate excelentă de a aborda aceste schimbări neașteptate este să aplici o mască de răsfăț pentru a veni în întâmpinarea nevoilor tale specifice. De obicei, sunt pline de ingrediente foarte concentrate, pentru a-ți ajuta pielea să arate cât se poate de bine.

Text: Foto: Oriflame