Invitați-l pe următorul: cum putem face ca 2023 să fie mai bun decât 2022?

Pandemii, restricții, "munca la distanță", o lume tensionată - ne vom obișnui să trăim în vremuri instabile? Anul Nou și sărbătorile de Crăciun sunt cel mai bun moment pentru a ieși din stupoare și pentru a trece la viața de anul viitor, nu la supraviețuire.

Pentru ca 2023 să fie mai bun decât 2022, nu trebuie să îți schimbi complet paradigma de viață. Câteva mișcări simple te pot ajuta să faci pace și să creezi o atmosferă de susținere la distanță (da, să începem de aici), astfel încât obiectivele să devină din nou clare și realizabile, iar visele să continue să devină realitate.

Evitarea stresului

Este mai ușor de spus decât de făcut, dar merită să încerci. Încearcă să urmărești ce anume declanșează o emoție negativă în tine, cum reacționezi la un iritant și ce te ajută să te calmezi. Încearcă două sau trei practici antistres simple (respirație, meditație, automasaj, aromaterapie) și alternează între ele. Treptat, vei învăța nu doar cum să vă ușurați stresul, ci și cum să îl eviți. 

Verifică-ți împrejurimile

Dacă sursa de stres este o relație cu partenerul, rudele sau prietenii, respirația și automasajul pot fi insuficiente. Este important să înveți să spui nu și să te îndepărtezi de întâlnirile neplăcute. Limitează comunicarea cu persoanele care provoacă negativitate sau care iau o pauză în relație. Petrece mai mult timp cu cei care îți sunt cu adevărat apropiați și dragi!

Găsim echilibrul «casă/lucru»

Fericit să merg la serviciu, fericit să plec de la serviciu. Formula de aur arată în felul următor. Să rămâi până târziu "după clopoțel" pentru a termina un nou proiect interesant este în regulă. De asemenea, este bine să vii la serviciu mai târziu din cauza unui matineu la grădiniță. Organizează-ți întotdeauna orele de lucru și timpul petrecut cu familia astfel încât să existe un echilibru ideal.

Adaptarea obiceiurilor tale

Mai puține gustări nesănătoase, mai multă mișcare! Începe cu o corecție ușoară a dietei și a regimului zilnic, uită de liftul de pe scări și de dulciurile din vază, plimbă-te mai des și nu sta treaz prea târziu la televizor. Este greu să schimbi totul dintr-o dată? - Începe cu câte un lucru pe rând și bucură-te de micile progrese pe care le faci. 

Numărarea banilor (proprii)

În cazul în care finanțele personale nu se potrivesc de multe ori și dacă gândul la bani îți provoacă un atac de migrenă, apelează la sfatul unui expert. Urmează un curs de educație financiară, descarcă o aplicație de planificare a bugetului și simte-te mai încrezătoare în ceea ce privește problemele financiare, indiferent de nivelul veniturilor tale.

Înfrumusețăm casa

Crearea de confort - nu este o practică anti-stres? Ia-ți gândul de la graba și rutina perpetuă - actualizează-ți decorul casei. Schimbă pernele de canapea sau draperiile, decorează-ți casa cu lumânări și fotografii de familie amuzante, îmbracă bradul de Crăciun, creează o atmosferă festivă și o bună dispoziție.

Iubindu-te pe tine însuți

Un ritual de înfrumusețare este o modalitate eficientă de a te face să te simți ca o prințesă și de a-ți prelungi tinerețea. Îngrijirea pielii cu loțiunea preferată, un SPA făcut în casă, o baie aromată, o mască facială sau de păr, un machiaj nou nu vă va lua mult timp, dar îți va crea obiceiul de a te îngriji. Mai multe momente plăcute în fiecare zi = mai puțin stres.

Avem grijă de planetă

Sentimentul de a fi responsabil pentru sănătatea planetei îți apasă greu pe umeri? Vestea bună este că milioane de oameni de pe Pământ "își fac griji" și ei, așa că povara este de milioane de ori mai ușoară! Sortarea gunoiului, sticlele de plastic reciclate, REZERVELE, FORMULELE BIODEGRADABILE, totul este deja inventat și funcționează. Iar gândirea "verde" și stilul de viață durabil provoacă un sentiment de stabilitate (de care avem nevoie!).

Facem bine

Ți-am spus deja cum faptele bune activează "hormonii fericirii". Pe scurt: Studiile arată că, făcând fapte bune pentru alții, ne îmbunătățim propria sănătate emoțională și fizică. Voluntariat, ajutarea unui vecin în vârstă, oferirea unui cadou de Anul Nou unui copil din orfelinat, donații în scopuri caritabile - hotărăște-te ce faptă bună vei face astăzi.

Să crezi în tine însuți

Dorințele pentru un an nou de succes, pozitiv și armonios pot rămâne pe cărți poștale sau se pot împlini. Checklistul nostru te va ajuta: Nu o considera ca pe o listă de lucruri de făcut, ci ca pe un simplu memento și concentrează-te asupra aspectelor pozitive. Dacă te adaptezi și crezi în tine, 2023 va fi într-adevăr mai bun decât 2022. La mulți ani! 

CHECK LIST 2023

Text: