Cum să-ți îngrijești buclele lejere ca un expert

Este greu să obții mereu acele bucle perfecte și lejere. Este, de asemenea, nevoie de multă atenție pentru a păstra părul sănătos și hidratat. Așadar, află care sunt pașii care te vor ajuta să îți menții buclele să arate minunat în orice moment!

Răsfață-ți scalpul cu un masaj

Se apropie ziua când trebuie să te speli pe cap? Cu siguranță ar trebui să investești într-un aparat de masaj pentru scalp deoarece oferă multe beneficii pentru părul tău creț. Este conceput pentru a stimula fluxul sanguin și a exfolia delicat, ajutând la eliberarea stresului și îndepărtarea resturilor și a excesului de sebum de la rădăcina părului. Cu toate acestea, este important să nu apeși prea tare când îl utilizezi, deoarece îți poate irita pielea. Aplică masajul cu mișcări circulare, cu o presiune ușoară continuă, pentru o experiență relaxantă pentru scalp.

Aplică produse de hairstyling pe părul ud

Coafarea buclelor în timp ce părul este ud este o necesitate dacă vrei ca acestea să pară elastice și lejere. Începe cu o spumă de păr volumizatoare care adaugă hidratare și definiție buclelor tale; continua apoi cu un amplificator de bucle. Folosește-te de degetele tale, răspândind produsele de la rădăcină spre vârfuri. Apoi prinde părul în palmă și strânge, conferind forma unei bucle. Este o tehnică foarte simplă în care selectezi câte o mică suviță de păr și începi să o strângi de jos în sus cu grijă. Destul de simplu, nu-i așa?

 

Lasă-ți părul să se usuce de la sine

Pentru a te asigura că buclele tale rămân lejere, trebuie să le lași să se usuce la aer. Dar înainte de a face asta, ar trebui să-ți înfășori părul într-un prosop din microfibră timp de 10-15 minute. Țesătura prosopului face minuni atunci când vine vorba de potolirea firelor rebele și absoarbe o parte din apă, astfel încât părul să se usuce mai repede. Apoi îți poți lăsa părul să se usuce așa cum este.

Hidratează, hidratează, hidratează

Buclele au nevoie de hidratare din plin! Așadar, aprovizionează-te cu balsamuri bogatemăști de păr și uleiuri. Cât de des trebuie să îți hidratezi buclele depinde de textura părului și de modul în care îl porți. Buclele mai strânse ar putea avea nevoie să fie rehidratate zilnic (asta nu înseamnă să speli părul cu mai mult cu șampon, doar adaugă un ulei la rutina ta), în timp ce buclele mai largi au nevoie de hidratare o dată la două zile sau de câteva ori pe săptămână.

Nu uita de pieptene

În timp ce degetele tale sunt un instrument bun de folosit atunci când vine vorba de a-ți aranja buclele, un pieptene este, totuși, un must-have. Dar știi ce ar fi chiar mai bun decât un pieptene obișnuit? Un pieptene multifunctional dublu desigur! Și din fericire, avem fix ce îți trebuie. Partea cu dinții rari ajută la descurcarea delicată a părului și la distribuirea uniformă a produselor de styling, în timp ce partea cu dinți deși ajută la coafare și netezire. Este designul perfect pentru părul creț!