Cum reducem deșeurile din industria beauty

Ești gata să devii o luptătoare ecologică și să reduci cantitatea de deșeuri din rutina ta de frumusețe? Spune adio obiceiurilor risipitoare și adoptă un stil de viață mai ecologic cu aceste sfaturi simple, dar eficiente. Descoperă cum poți face fără efort alegeri mai prietenoase cu mediul înconjurător fără a-ți compromite rutina de frumusețe!

Alege produse cu ambalaje sustenabile

Reducerea deșeurilor în rutina de înfrumusețare este la fel de simplă ca și alegerea unor produse cu un ambalaj sustenabil. Caută opțiuni precum sticlele de Șampon și balsam Love Nature fabricate din plastic 100% reciclat, Serul ulei uscat Waunt Plump Me ambalat în sticlă reciclată sau oricare dintre Pensulele de machiaj THE ONE cu mânere din lemn certificat FSC®. 

Ne-am angajat să rămânem în fruntea tehnologiei de ambalare sustenabilă. De curând, am integrat Reflex 2 de la Albéa pentru Balsamurile de păr Duologi. Asimina Lulja, specialistul nostru în ambalaje, explică faptul că tubul Reflex 2 fără aluminiu este aprobat de RecyClass și este pe deplin compatibil cu fluxurile europene de reciclare. Citește mai multe despre această evoluție interesantă aici.

Îmbrățișează produsele de origine naturală îmbogățite cu extracte organice

Răsfață-te fără vinovăție cu îndrăgita noastră gamă Love Nature de produse de baie și îngrijire corporală. Fiecare săpun, balsam, cremă de corp și loțiune Love Nature conține minimum 95% ingrediente de origine naturală. Mai mult, produsele cu clătire din această colecție sunt formulate pentru a fi biodegradabile. Experimentează fuziunea perfectă între conștiință și răsfăț cu produse sigure, responsabile și realizate în armonie cu natura.

Optează pentru alternative reîncărcabile

Produsele reîncărcabile sunt o altă modalitate excelentă de a reduce deșeurile legate de frumusețe. Produsele noastre Rezervă săpun lichid pentru mâini Essense&Co. vine într-o pungă de reumplere care poate reumple cu ușurință frumoasa sticlă. Această soluție reduce utilizarea plasticului cu 76% în comparație cu o singură sticlă de 300 ml și se dovedește a fi rentabilă pe termen lung. Alternativ, încearcă să treci cu totul la săpunurile solide! Săpunul Swedish Spa vine într-un ambalaj minimalist și asigură o utilizare prelungită, reducând semnificativ deșeurile.

Reutilizează și reciclează atunci când este posibil

Fiecare mică schimbare contează atunci când vine vorba de reducerea deșeurilor de produse cosmetice, așa că adoptă o mentalitate de refolosire și reciclare ori de câte ori este posibil. În loc să folosești produse de unică folosință care generează deșeuri, ia în considerare alternative mai prietenoase cu mediul înconjurător care pot fi spălate și reutilizate, cum ar fi  Dischetele din bambus reutilizabile și Masca din silicon pentru îngrijirea tenului SkinPro.

Nu arunca pur și simplu recipientele goale de produse de înfrumusețare! Reutilizează-le ca spațiu de depozitare pentru bijuteriile tale, accesoriile de păr sau micile obiecte de prin casă. Dacă recipientul nu este reutilizabil, asigură-te că este eliminat corespunzător prin reciclare. De exemplu, flacoanele noastre de Apă de parfum .SE sunt echipate cu o pompă cu șurub care îți permite să detașezi și să reciclezi toate elementele.

Sfat Bonus: Cumpără mai puțin

Deși cu toții iubim produsele de înfrumusețare, nu uita că cel mai simplu mod de a reduce risipa de produse de înfrumusețare este să eviți să cumperi produse de care nu ai nevoie în primul rând. Data viitoare când ești tentată să adaugi articole în coș, ia-ți un moment pentru a evalua dacă este ceva de care ai cu adevărat nevoie sau dacă doar contribuie la risipa inutilă. 

Text: