Oriflame împlinește 55 de ani!

În 2022, compania suedeză Oriflame împlinește 55 de ani. Iată o retrospectivă a etapelor importante din istoria sa de jumătate de secol, de la idee la primele victorii și la abordarea sa inovatoare.

Totul a început în 1967, într-un mic birou din Stockholm, unde doi frați, Jonas și Robert af Jochnick, au decis să lanseze un produs împreună cu un prieten, Bengt Hellsten. Mai exact, produse cosmetice pe bază de ingrediente naturale care nu numai că ar corespunde calității ridicate a Suediei, dar ar permite oamenilor să obțină un venit. Pentru Suedia de la mijlocul secolului XX, aceasta este mai mult decât o idee neobișnuită. Dar acesta a fost începutul unei istorii lungi, de succes și frumoase în toate sensurile cuvântului pentru Oriflame. 

În 1967 a apărut pe piață prima linie de produse de creme pentru ten, rujuri și rimeluri. Mesajul fondator al Oriflame, care stă și astăzi la baza activității de machiaj, este utilizarea extractelor și ingredientelor naturale. 

Trei ani mai târziu, antreprenorii decid să revoluționeze vânzările și să se concentreze pe întâlniri față în față cu ajutorul unui catalog. În august 1970 se lansează primul catalog Oriflame, cu un tiraj de 1.000 de exemplare, urmat de bestsellerul actual, TENDER CARE. Cunoscută inițial ca o cremă pentru ochi, a câștigat ulterior popularitate pentru efectul său fantastic de calmare și hidratare, în special pe pielea uscată. Peste 40 de milioane de recipiente de Tender Care au fost vândute. 

În 1977, Oriflame și-a extins propriile granițe și a intrat pe piața parfumurilor - portofoliul său de parfumuri includea compoziții legendare, la care au lucrat și încă lucrează, cei mai buni ”receptivi nazali” din lume. 

O parte importantă a brandului cu nume mare este suportul pentru cei nevoiași - Oriflame a lansat Fondul Mondial pentru Copii în 1999, împreună cu Regina Suediei, Silvia. 

5 fapte din activitatea companiei Oriflame pe care fiecare Partener le poate identifica.

 

Centru personal de cercetare și dezvoltare

Oriflame nu și-a propus doar să producă numai produse naturale, ci și să înființeze un centru de cercetare și dezvoltare. În 2008, Oriflame a înființat o unitate de cercetare avansată cu un laborator pentru teste clinice cu voluntari umani, pentru a obține cele mai precise rezultate. Un an mai târziu, un institut de cercetare s-a deschis la Stockholm, concentrându-se pe tehnologii unice de îngrijire a pielii. În prezent, Oriflame are peste 100 de oameni de știință în trei laboratoare diferite de ultimă generație, sub conducerea directorului general Alain Mavon. Noile tehnologii sunt testate și patentate în cadrul Institutului de Cercetare și Dezvoltare, iar produsele sunt apoi trimise în laboratoarele Oriflame. 

 

O abordare conștientă

Înțelegem foarte bine cum este mediul înconjurător în secolul XXI și cât de mult influențează industria frumuseții asupra acestuia. Din 2011, creăm produse de ultimă generație, naturale, produse în mod etic, care îndeplinesc standarde stricte de mediu și sunt aprobate de organizații internaționale precum Fairtrade, Vegan Community și Forest Stewardship Council. De asemenea, reducerea emisiilor de CO2 (dioxid de carbon) este o prioritate constantă pentru noi - le-am redus cu 76% în ultimii 10 ani. Trebuie remarcat faptul că Oriflame s-a clasat pe locul 38 în topul celor 300 de companii europene care și-au redus cel mai mult emisiile de gaze cu efect de seră în cadrul studiului Climate Leaders 2021 realizat de Financial Times și Statista.

Testarea cu ochii închiși a parfumurilor

În 2021, am efectuat un test global major al parfumurilor ORIFLAME - unde s-au implicat peste 500 de persoane din 5 țări să compare parfumurile noastre cu creații premiale mondiale. Rezultatele au fost mai mult decât impresionante. Iată câteva dintre ele: 8 din 10 participanți au ales cu inima parfumurile Oriflame, în timp ce 7 din 10 au fost gata să cumpere parfumurile noastre - acestea au fost alese cu 91% mai mult decât brandurile premium. 

Premii în 2021

În fiecare an, produsele Oriflame din diferite categorii câștigă premii importante la nivel rus și mondial. Anul trecut, în 2021, lista produselor de top a fost următoarea. Serul-concentrat pentru fermitate cu peptide NovAge Proceuticals și Mascara 5in1 THE ONE au câștigat premiul Glamour 2021: Meal Replacement. Parfumul GIORDANI GOLD ESSENZA BLOSSOM a câștigat premiul Fifi Summer 2021 Fragrance Festival, egal cu premiul pentru BĂUTURA CU PREBIOTICE ȘI FIBRE ALIMENTARE WELLNESS în cadrul premiilor ”Produs inovativ”. Rujul mat rezistent THE ONE COLOUR UNLIMITED ULTRA FIX a câștigat premiul ”Home Beauty Award”, iar gama WELLNESS a fost câștigătoare la categoria ” Cele mai bune produse pentru sănătate și frumusețe din gama Wellness” ("Sport și Rusia 2021").Serul-concentrat pentru fermitate cu peptide NovAge Proceuticals și băutura prebiotică cu fibre alimentare sunt câștigătorii premiului nostru Cosmopolitan 2021.

Aflați mai multe despre istoria companiei, fapte de mândrie și fiți la curent cu cele mai recente știri și evenimente legate de aniversarea Oriflame. CONSULTAȚI PAGINA ANIVERSĂRII DE 55 DE ANI.