Wish list: 10 locuri pe care merită să le vizitezi

Unde visezi să călătorești? Hai să ghicim: Paris, Milano, Londra, Insulele Maldive? Cunoaștem atât de multe informații despre cele mai populare destinații turistice din reviste și pliante informative, încât nu e de mirare faptul că anume ele ne vin prima dată în cap. Noi vom suplimenta lista dumneavostră: citește despre cele mai iubite destinații turistice, inspiră-te și pornește la drum!

Singapore
Dacă preferi căldura și umiditatea ridicată, atunci Singapore este locul ideal pentru tine. Un ritm calculat, navigația și transportul public funcționează la secundă – e locul unde te simți la fel de confortabil ca la tine acasă. Aici se află una dintre cele mai frumoase grădini botanice din lume: 74 de hectare de pământ, împărțite pe secțiuni pentru a simplifica orientarea turiștilor, specii rare de flori și lacurile cu suprafețele lor lucioase. Grădina botanică din Singapore se află pe lista monumentelor Unesco. Localnicii aparțin diferitor religii (10 religii), iar asta înseamnă că aici există multe mănăstiri, una mai frumoasă decât alta. Noi vă recomandăm să vizitați măcar una dintre ele, spre exemplu mănăstirea Kong-Men-Sun-Kar-Si, cel mai mare locaș budist din Singapore.  De asemenea, vizitează plajele curate și fermecătoare, iar din bucătăria tradițională cel mai bine să încerci mâncarea chinezească în cartierul chinezesc sau food-court-ul, pe care-l întâlnești în fiecare centru comercial. 

Cipru
Vacanța ta presupune mare, exotism și o climă blândă? Atunci pornește într-o croazieră cu scufundări în jurul coastei Ciprului: vara este imposibil de cald, iar toamna și primăvara sunt sezoanele ideale pentru călătorii. Larnaca liniștită, Ayua Napa – locul unde viața de club este la ordinea zilei sau stilul urban al Limassol-ului – alege destinația în funcție de preferințe și atmosfera pe care ți-o dorești. Ce faci în Cipru? Te plimbi pe străzile orașului vechi, savurezi marea curată, descoperi clădiri arhitecturale de o frumusețe ireală. Vă sfătuim să vizitați Omodos-ul: un sat pitoresc, foarte cunoscut datorită vinurilor sale. Anume aici în anul 2016 a avut loc Conferința de Aur Oriflame. 

Palma de Mallorca
Odihnește-te regește! În acest an, în afară de starurile show-bizului mondial și familia regală a Spaniei, la Palma de Mallorca își vor petrece minunat timpul cei mai puternici Lideri Oriflame în cadrul Conferinței de Aur 2019. To-do list: admiră cascadele, animalele exotice în parcul natural La Reserva, fă o poză “mama, eu sunt pe felicitare!”, vizitează toate muzeele de artă contemporană spaniolă.  E un loc atât de frumos încât cu siguranță o să te îndrăgostești iremediabil. 

 

Stockholm
Capitala Suediei — este construită pe 14 insule legate între ele printr-o rețea de poduri, acest oraș este o încântare estetică continuă de arhitectură și design, o combinație fantastică a dimensiunii scandinave și ritmul acestei metropole. Plimbă-te pe străzile orașului vechi, plimbă-te în liftul panoramă care se află pe clădirea Ericcson Globe, vizitează muzeul Nobel. Sfat pentru cei ce preferă ritmul activ al vieții – puteți închiria un caiac și explora toate insulele Lacului Malaren. În Stockholm sunt cele mai multe galerii de artă, poți alege să mergi în oricare din ele, dar dacă ai puțin timp la dispoziție te sfătuim să începi cu cea mai mare – Moderna Museet. Când simți că-ți este foame, mergi cu încredere la oricare bistro street. Bucate suedeze autohtone te așteaptă la piața de tip închis Ostermalmshallen. La Conferința de Aur de la Stockholm, care a avut loc în anul 2012, ne-a onorat cu prezența Regina Silvia a Suediei. De asemenea, vă sfătuim să vizitați și Palatul Regal, unde locuiește Regina Silvia a Suediei.

Cape Town
Orașul principal al Africii de Sud te va cuceri prin natura sa sălbatică. Centrul orașului poate fi străbătut în jumătate de zi, de aceea îți recomandăm să închiriezi o mașină și să te plimbi de-a lungul peninsulei Cape: o să te impresioneze ceea ce o să vezi! Muntele Masă – culmea plată de la poalele Africii este una dintre cele mai cunoscute și pitorești priveliști din lume. Faceți o plimbare de-a lungul traseului, sub coroanele copacilor în grădina botanică Kirstenboch, din Capul Bunei Speranțe încercați să vedeți Antarctica și faceți neapărat un selfie pe plaja Boulders Beach împreună cu pinguinii. Street food-ul n-o să vă impresioneze, veți găsi obișnuiții burgeri și cartofi fri. Bucate tradiționale găsiți în orice super market. 

Los Angeles
Am putea să vă povestim  despre Los Angeles în două sau chiar trei astfel de articole și tot nu am transmite toată informația. Atât de multe posibilități și impresii — oare cu ce să începem? Aproximativ 120 de km de plaje luxoase, sute de galerii de artă, locul perfect pentru toți cinefilii și desigur, cele mai bune restaurante cu bucătării de pe întregul mapamond: alegeți o destinație de vacanță și stabiliți un plan bine detaliat. Must see: cel mai înalt zgârie-nori al orașului Skyspace, Griffith Observatory, care oferă o priveliște minunată orașului, cu acces gratuit la telescoape, plaja Santa-Monica și muzeul LACMA. 

Sydney
Plajele însorite și cele mai bune locuri pentru surf, măreția copacilor în Grădina botanică Regală, celebra Sydney Opera – Sydney impresionează prin contrastele sale inedite. Vrei să rămâi încântat de frumusețea naturii sălbatice? Atunci fă cunoștință cu urșii Koala în parcul Featherdale. Preferi activitățile extreme? Traversează podul Harbour Bridge, unul dintre cele mai mari poduri de oțel din lume. Neapărat ia o pauză și relaxează-te la Manly Sydney și la faimoasa plajă Bondi Beach. 

Tokyo
Fiecare sector al orașului poate fi considerat un oraș aparte. Dacă iubești mănăstirile și îți este interesant să vezi cum trăiesc adevăratele gheișe, atunci vizitează neapărat templul Asakusa. Dacă vrei să faci shopping – Ginza e locul perfect, iar moda japoneză de stradă te așteaptă la Harajuku. Templele vechi, palatul imperial, zgârie-norii – prin Tokyo poți să te plimbi fără hartă și plan. Directorul nostru de Diamant -  Natalia Pasicinic - s-a îndrăgostit de sakura înflorită: «Am ajuns aici în cel mai frumos anotimp al anului, este ceva memorabil».

Miami
O locație nemaipomenită și o stațiune turistică de renume mondial a statului Florida – celebrul Miami Beach cu magazinele sale luxoase, cluburile de noapte și plajele cu nisip alb și fin. Totuși, nu te limita doar la plaje: plimbă-te prin sectorul studențesc Coconut Grove, vizitează unul dintre muzeele de artă contemporană, dansează pe ritmurile latine în orice club de noapte și vezi colecția de anticariat la Vizcaya Museum. Unul dintre cele mai impresionante muzee este muzeul de artă Perez, construit de arhitecți suedezi și designeri celebri ai firmei Herzog & de Meuron.

Malta
Istoria Maltei poate fi cunoscută cel mai bine prin intermediul orașului medieval Mdina: un orășel cu 300 de locuitori, asemenea unui muzeu în aer liber, aici au fost filmate chiar și câteva serii ale super popularului film “Game of Thrones”. Fanilor de misticism le recomandăm să viziteze Hal Salfieni Hypogeum – un cimitir preistoric subteran de peste 5000 de ani. Pentru o rundă de shopping cel mai bine se potrivește capitala Valletta. În Piața centrală a orașului a avut loc Conferința de Aur 2010, pentru Liderii Oriflame: ei au cinat și au sărbătorit succesul în inima acestui oraș minunat. 

Text: Foto: Oriflame