De ce sunt toate mineralele naturale unice?

Natura este cel mai talentat pictor, creaţiile sale având forme şi culori irepetabile. Pietrele naturale demonstrează perfect acest fapt. Există mii de roci şi fiecare îşi are propriile caracteristici speciale. Mineralele sunt diferite în felul său, şi aceasta le adaugă valoare. Fiecare piesă din colecţia de bijuterii Norrsken este unică: nuanţele şi incluziunile pietrelor semipreţioase variind chiar şi în cadrul aceluiaşi set. Particularităţile fascinante ale pietrei transformă bijuteria într-un talisman, iar nuanţa unică a mineralului scoate în evidenţă personalitatea celei care o poartă. Frumuseţea ta este unică, la fel ca tine. Garantat de natură!

Mineralele naturale reprezintă istoria Pământului

Mineralele sunt substanţe naturale solide, de regulă, cu o compoziţie complexă. Pietrele diferă între ele prin compoziţia chimică (pot conţine unul sau mai multe element), structură (granulară, cristalină), densitate (stratificată, poroasă, masivă), culoare, transparenţă, greutate specifică, duritate şi alţi parametri.

Toate pietrele naturale reprezintă o adevărată istorie a Pământului. Acestea ascund trecutul antic al planetei noastre, iar anumite proprietăţi ale mineralelor sunt folosite pentru construirea viitorului acesteia. Multe din tainele pe care le păstrează aceste pietre încă urmează să fie dezvăluite. Cu toate acestea, oamenii nu s-au îndoit niciodată de puterea misterioasă a mineralelor

 

Ametistul

Un mineral nobil de culoare violet care aduce calm şi claritate gândirii proprietarului său. Se crede că această piatră uimitoare ajută şi la eliberarea de emoţii negative. Piatra succesului şi a luxului, ametistul aduce noroc în afaceri, bogăţie şi fericire.

 

Aventurinul verde

Fucsitul cu conţinut de crom oferă pietrei o strălucire delicată de culoare verde-argintiu sau albastru-argintiu, al cărei grad variază şi depinde de locul de extracţie şi de originea mineralului. Textura, culoarea şi strălucirea aventurinului variază în funcţie de compoziţia incluziunilor şi mărimea boabelor. Este un mineral rar, o piatră a norocului şi iubirii. Este un talisman al optimismului care oferă inspiraţie şi încredere în toate începuturile noi.

 

Labradoritul

Este un mineral cu o proprietate rară de irizare – o strălucire internă perlată asemeni cochiliilor de moluşte. Este o piatră a transformării şi puterii. Labradoritul era considerat o piatră sacră la unele popoare nordice: acestea credeau că însăşi Aurora Boreală a fost pecetluită în interior.

 

Granat

Granatul nu este doar o piatră, ci un întreg grup de minerale. Culoarea roşie intensă a granatului indică prezenţa fierului şi cromului. Granatul poate fi găsit şi în alte culori: de la verde măslin la verde smarald, de la portocaliu până la portocaliu maro etc. Granatul poate prezenta nuanţe diferite în condiţii de iluminare diferite, ceea ce îi sporeşte farmecul. O piatră misterioasă care seamănă cu un cărbune mocnit, oferă energie şi atractivitate femeilor cu caracter puternic. Mineral pasional care trezeşte bucuria de viaţă şi sentimente mai puternice decât orice împrejurare.

 

Cuarţul trandafiriu

Nuanţa delicată de roz a cuarţului se datorează conţinutului de titan. Unele pietre pot prezenta asterism. Acesta apare pe o suprafaţă lustruită în condiţii bune de iluminare. Mineralul roz foarte deschis reprezintă o alegorie a gingăşiei, romantismului şi iubirii.

 

Ochiul de tigru

Frumuseţea naturală neobişnuită şi proprietăţile uimitoare ale ochiului de tigru sunt cunoscute încă din lumea antică, dar a devenit la modă abia în timpul Renaşterii. Acest mineral de culoare maro-ambră radiază căldură şi lumină şi protejează împotriva sentimentelor şi evenimentelor negative. Este un ajutor pentru aventurile îndrăzneţe şi un talisman pentru cei care obişnuiesc să îşi lărgească orizonturile. Se spune că Ochiul de Tigru dezvoltă creativitatea şi talentele, ajutându-vă să vă realizaţi întregul potenţial creative.

 

Topazul

Un mineral preţios, unul dintre cele mai dure şi mai puternice din clasa silicaţilor. Piatra poate avea diferite culori, dar cel mai des folosite în bijuterii sunt cristalele albe şi albastre. Proprietăţile optice au făcut ca topazul să devină favoritul bijutierilor europeni în secolul al XIX-lea: pietrele străluceau ca adevărate diamante. Topazul alb este o piatră cu o aură festivă, un "magnet" pentru momentele de neuitat şi evenimentele deosebite. Se spune că topazul aduce armonie interioară. Topazul de nuanţă albastru rece este piatra pacificatorilor şi a vindecătorilor. Topazul albastru era, încă din vechi timpuri, însoţitorul marinarilor. Aceştia purtau cu ei piatra în timpul călătoriilor pentru a-i proteja de furtuni şi vreme rea.

 

Hematitul

Suprafaţa lucioasă a acestui mineral ascunde în sine o taină. Se spune că hematitul te ajută să-ţi vezi destinul şi să iei deciziile corecte, oferă încredere şi protejează de emoţii negative. Hematitul este un talisman care îşi protejează proprietarul de pericole. Capacitatea hematitului de a oferi energie pozitivă şi de a proteja împotriva alegerilor nechibzuite îl face un aliat în atingerea obiectivelor îndrăzneţe.

 

Obsidianul

Un mineral negru natural cu o strălucire interioară aurie. Profunzimea impresionantă a culorii sale atrage atenţia asupra misterului ascuns în piatră. Cei mai buni bijutieri din trecut au încercat să o ghicească, iar înţelepţii clarvăzători priveau în sfere de obsidian în speranţa de a vedea viitorul. În secolul al XIX-lea, obsidianul a devenit popular datorită creaţiilor inimitabile ale lui Karl Faberge. Obsidianul mistic scoate în evidenţă originalitatea purtătorului şi bogăţia lumii sale interioare.

 

Spinel negru

Unul dintre cele mai rare minerale din natură. Această piatră preţioasă incitantă şi atrăgătoare era alegerea familiilor regale. De exemplu, coroana Ecaterinei II a fost împodobită cu un spinel magnific. Se spune că spinelul negru sporeşte magnetismul interior şi contribuie la fluxul energetic.

 

Agatul

O varietate de calcedon, agatul este unul dintre cele mai vechi minerale. Este o piatră cu o textură stratificată şi o varietate impresionantă de culori. Cel mai des folosit în bijuterii este agatul de foc şi cel negru, însă varietăţile mai rare fac bijuteriile cu adevărat unice. Agatul de muşchi este un mineral cu un ornament minunat care seamănă cu o pădure acoperită de muşchi, alge marine sau motive vegetale. Este un talisman care poartă noroc, simbolul unor începuturi ambiţioase şi descoperiri curajoase. Agatul albastru dantelat este o adevărată raritate, deoarece mineralul este extras din unicul zăcământ din lume, situat într-o zonă greu accesibilă din Namibia. Este o piatră cerească, cu o energie blândă care aduce seninătate şi linişte.

 

Citrinul

Citrinul este un cristal de culoare galben-lămâie cu faţete transparente şi o sensibilitate sporită la lumina soarelui, ceea ce îi oferă o capacitate mare de refracţie a luminii şi, prin urmare, o strălucire magnifică. Se crede că citrinul este capabil să transforme energia soarelui în emoţii pozitive, vitalitate, bucurie şi încredere în sine. Un mineral care inspiră spre dezvoltare şi succes.