Frumusețea ta este unică! – Garantat de natură și Norrsken

Mineralele naturale din colecția Norrsken subliniază individualitatea și gustul impecabil

Natura este un pictor iscusit, în creațiile căreia nu găsești forme sau nuanțe identice. Pietrele naturale ilustrează perfect această afirmație. Există mii de tipuri de roci și fiecare are propria sa particularitate. Niciun mineral nu este asemănător cu altul, din acest motiv acestea și sunt prețuite. În colecția de bijuterii Norrsken, fiecare piesă este unică: pietrele semiprețioase pot să difere ca nuanță și model chiar și în cadrul aceluiași set. Caracteristicile uimitoare ale pietrei naturale transformă bijuteriile într-un talisman, iar nuanța unică a mineralului subliniază individualitatea celui care poartă accesoriul. Frumusețea ta este unică, la fel ca tine. Garantat de natură!

Minerale naturale - Istoria Planetei Pământ

Un mineral este o formațiune naturală solidă, de obicei cu o compoziție complexă. Pietrele diferă una de cealaltă prin formula chimică (pot conține unul sau mai multe elemente), structură (granulară, cristalină), densitate (stratificată, poroasă, monolitică), culoare, transparență, greutate specifică, duritate și o serie de alți parametri. Toate pietrele naturale sunt adevărata istorie a planetei noastre. Acestea conțin trecutul antic al planetei, iar anumite proprietăți ale mineralelor sunt folosite pentru a-i construi viitorul. Multe secrete pe care le păstrează aceste pietre nu au fost încă dezvăluite. Cu toate acestea, oamenii nu s-au îndoit niciodată de puterea misterioasă a mineralelor.

 

Aventurină Verde

Fuchsitul care conține crom adaugă un luciu delicat argintiu-verde sau albastru-argintiu pietrei, al cărui grad variază și depinde de locul de extracție și de originea mineralului. Textura, culoarea și strălucirea aventurinei variază în funcție de compoziția incluziunilor și de mărimea granulelor. Este un mineral rar, o piatră de noroc și dragoste. Un talisman, care te încarcă cu optimism și inspirație, va deveni un asistent credincios în obținerea succesului.

 

Labradorit

Această piatră are o proprietate rară de irizare - o strălucire irizantă internă, asemănătoare irizării sidefului unei cochilii de scoici. Piatra transformării și a devenirii. Labradoritul a fost considerat o piatră sacră de către unele popoare nordice: ei considerau labradoritul drept piatra în care strălucește focul înghețat al nordului, Aurora Boreală.

 

Granat

Granatul nu este o simplă piatră, ci un întreg grup de minerale. Nuanța profundă a granatului almandin de culoarea roșului intens, a vinului roșu, indică prezența fierului și a cromului. Granatele se găsesc și în alte nuanțe: de la verde măslin la verde smarald, de la portocaliu la maro-portocaliu etc. Granatele pot prezenta nuanțe diferite în condiții de iluminare diferite, ceea ce subliniază misterul lor. O piatră misterioasă care seamănă cu un ember mocnit, încarcă cu energie și conferă atractivitate femeilor cu un caracter pronunțat. Mineralul pasionat trezește bucuria vieții și sentimentele care sunt mai puternice decât orice circumstanțe.

 

Cuarțul roz

Nuanța delicată roz a cuarțului se datorează unei cantități mici de titan. Unele pietre produc efectul asterismului sau al stelelor luminoase. Ele apar pe o suprafață lustruită în lumină bună. Mineralul de culoare roz pal este o alegorie a tandreței, romantismului și dragostei.

 

Ochiul de tigru

Frumusețea naturală neobișnuită și proprietățile uimitoare ale ochiului de tigru erau cunoscute încă în lumea antică, dar a intrat în modă abia în epoca Renașterii. Mineralul brun-chihlimbar radiază căldură și lumină și protejează împotriva sentimentelor și evenimentelor negative. Acesta este un asistent în realizări îndrăznețe și o amuletă pentru cei care sunt obișnuiți să-și extindă orizonturile. Se crede că ochiul de tigru dezvoltă creativitatea și talentele și ajută la realizarea întregului potențial creativ.

 

Topaz

Un mineral valoros, unul dintre cele mai dure și mai durabile din clasa silicaților. Topazurile vin într-o varietate de culori, dar cele mai frecvent utilizate pietre prețioase include paleta cromatică a cristalelor albe și albastre. Proprietățile optice au făcut topazul favoritul bijutierilor europeni ai secolului al XIX-lea: în bijuterii, pietrele strălucesc ca niște diamantele adevărate. Topazul alb este o piatră cu o aură festivă, un „magnet” ce atrage momentele spectaculoase și evenimentele uimitoare. Se crede că această piatră veghează armonia lumii interioare. Topazul de o nuanță albastră rece este o piatră a pacificatorilor și vindecătorilor. Topazul albastru a fost mult timp un însoțitor al marinarilor: piatra a fost luată cu ei în călătorii lungi pentru a se proteja de furtuni și vreme rea.

 

Obsidian

Mineralul natural de nuanță neagră cu o strălucire interioară aurie. Profunzimea impresionantă a culorii te ademenește și captează atenția asupra misterului ascuns în piatră. Cei mai buni bijutieri din trecut au căutat să-l descopere, iar clarvăzătorii înțelepți priveau în bilele de obsidian în speranța de a vedea viitorul. În secolul al XIX-lea, obsidianul a câștigat popularitate datorită creațiilor inimitabile ale lui Carl Faberge. Obsidianul mistic subliniază gustul original al proprietarului și bogăția lumii sale interioare.

 

Spinel negru

Unul dintre cele mai rare minerale naturale. Bijuteria interesantă și atractivă a fost aleasă de regali pentru bijuteriile lor. De exemplu, coroana Ecaterinei a II-a a fost decorată cu spinel luxos. Se crede că spinelul negru îmbunătățește magnetismul intern și energizează inspirația.

 

Amazonit

Nuanța amazonitului poate varia de la verde pal, cu o nuanță albăstruie până la un verde intens. Amazonitul este cunoscut pentru efectul său calmant. Un talisman bun pentru cei care sunt în căutarea adevăratului lor Eu. Se crede că el este capabil să protejeze de deciziile greșite și să atragă noroc.

 

Serpentina naturală

Serpentina este un grup de minerale dintr-o subclasă de silicați stratificați. Datorită nuanței specifice, această piatră este adesea numită "serpentină" - datorită asemănării sale cu pielea șarpelui! Este o piatră a aventurilor de neuitat și a marilor descoperiri. Aura pietrei este atât de puternică încât poate deveni cu ușurință un talisman protector. Există multe legende despre originea sa și toate sunt cumva legate de culoarea șarpelui. Este o piatră a oamenilor înțelepți și puternici care trăiesc cu o inimă deschisă.

 

Cuarț Căpșună (Strawberry quarz)

Strawberry quartz este o varietate roz de cuarț care conține un amestec de goethite și oxid de fier, ce umple matricea cristalină. Paleta sa cromtică variază de la roz deschis, roz de căpșuni la roz purpuriu. Se crede că, ca orice cuarț, acest cristal atrage dragostea și marea fericire în viață. Această piatră este o odă eternă a iubirii divine, creată de însăși natură.