Din dragoste pentru natură: 5 tendințe eco în domeniul frumuseții

Giganții industriei globale de frumusețe contribuie, prin acțiunile lor, la salvarea planetei și noi nu suntem o excepție. Află mai multe despre cele 5 tendințe ecologice și urmează-le împreună cu Oriflame.

FORMULELE  BIODEGRADABILE
Tendința ambalajelor ecologice a cunoscut o evoluție logică – producătorii își axează atenția, din ce în ce mai mult pe compoziția produselor și mai puțin pe flacoanele acestora. Spre exemplu, produsele de curățare Love Nature și Discover conțin formule biodegradabile, ceea ce înseamnă că  aceste formule se dezintegrează în mod natural și nu dăunează mediului acvatic. 

MATERIALELE PRELUCRATE
Cumpărătorii din întreaga lume reduc consumul de plastic, iar companiile producătoare se conformează acestei solicitări. În anul 2018, Oriflame a utilizat 100 de tone de plastic prelucrat și tindem să mărim această cifră.

AMBALAJ REUTILIZABIL
În loc să cumpărăm iar și iar produsele preferate în același ambalaj, putem păstra cutia pentru a fi reutilizabilă. Brandurile lansează produse fără cutii, special în acest scop, cum ar fi șampoane, geluri de duș, rujuri și chiar arome. Începe cu Paleta magnetică The ONE Make-up Pro: adună setul întreg ca un make-up artist adevărat și joacă-te cu nuanțele. 

APLICAȚIILE MOBILE
Programele utile pentru smartphone ajută la reducerea consumului de hârtie, spre exemplu, cu ajutorul aplicației Oriflame Conferences noi am renunțat la broșuri și materiale tipărite la conferințele Oriflame din lumea întreagă. 

STANDARDUL VERDE
Reducerea consumului de energie electrică este unul dintre cele mai mari obiective pentru anul 2019. Companiile revizuiesc starea întreprinderilor și le conformează standardelor stricte și chiar folosesc surse alternative de energie, cum ar fi panourile solare sau cu ajutorul vântului. Complexul de producere și logistică Oriflame din Noginsk a fost certificat cu sistemul LEED, acesta fiind un standard de evaluare al energiei și al eficienței ecologice.

Text: Foto: Oriflame