Ghidul editorului: pregătirea pentru vară

Vara și-a făcut apariția după luni întregi de vreme friguroasă. Dar ce implicații are acest lucru aspra rutinei tale de înfrumusețare? Editorul nostru responsabil cu rubrica de înfrumusețare Sanna Franklin știe de ce are nevoie organismul vara după ce a trecut prin sezonul iernii. Află care sunt secretele la îndemână pe care ni le dezvăluie!

Sanna Franklin: „Sunt înnebunită după vară. Iubesc soarele, nisipul, căldura. De-a lungul anilor am fost nevoită să trec prin mai multe schimbări legate de vreme – deoarece am locuit atât în Stockholm, cât și în New York. De aceea, am ajuns să stăpânesc foarte bine arta pregătirii pentru sezonul verii. Iată care sunt cele mai bune sfaturi pe care vi le ofer!”

1. EXFOLIERE

Evit întotdeauna pielea uscată și rigidă, efectuând diverse proceduri de exfoliere o data la fiecare două săptămâni. Zonele care sunt cele mai expuse uscării sunt coatele și genunchii, dar și picioarele. Folosesc o loțiune de curățare hidratantă și mă ocup de zonele cu probleme folosind o loțiune exfoliantă atunci când mă aflu la duș.

În ceea ce mă privește, procesul de exfoliere nu se oprește aici – îngrijirea mâinilor este la fel de importantă. Folosesc loțiunea exfoliantă cu efect de calmare pentru mâini Milk & Honey Gold pentru că miroase fabulos și îmi face mâinile catifelate. Pentru a maximiza efectul de hidratare, folosesc cremă hidratantă pentru mâini Milk & Honey Gold.

2. ÎNDEPĂRTAREA FIRELOR DE PĂR NEDORITE
Vara purtăm deseori haine lejere – o alegere care implică și acțiunea, de cele mai multe ori neplăcută, de îndepărtare a părului nedorit. Picioarele, zona de sub brațe, și zona inghinală sunt cele care sunt cel mai des vizate. Pentru evitarea tăieturilor sau rănilor(care nu arată bine niciodată!), nu apăsa prea tare lama de ras și nu folosi o lama de ras uzată. Și neapărat folosește o spumă de ras. Aceasta înlesnește alunecarea lamei pe piele și astfel poți observa dacă mai sunt zone pe care le-ai omis.

Te-ai iritat deja din cauza folosirii lamei de ras? Nu-ți face griji! Tamponează cu apă rece zona iritată și evită să folosești produsele pe bază de alcool. Acestea pot irita și mai tare pielea.

3. BRONZEAZĂ-TE 
Cunoaștem cu toții pericolele expunerii excesive la soare, dar dacă semeni cu mine și crezi că nu există vară completă fără bronz, atunci bucură-te de razele soarelui, dar protejează-te! Reține – ia-ți mereu măsurile preventive de siguranță prin aplicarea de loțiuni de protecție solară și acoperă zonele expuse cu diferite accesorii, atunci când stai la soare.

4. PROTEJEAZĂ-TE CU FPS

Pentru a obține un bronz perfect, folosește în mod regulat loțiuni exfoliante și hidratează-ți pielea pe parcursul verii. 

5. HIDRATARE DE LA INTERIOR LA EXTERIOR
Menținerea hidratării în perioadele călduroase este obligatorie. Bea apă în mod regulat, atât cât este necesar și crește nivelul de consum al lichidelor mai ales în zilele caniculare. O idee bună este să păstrezi sticle cu apă înghețată în congelator. Acest lucru îți va permite să ai la dispoziție apă rece pentru consum pe parcursul întregii zile, deoarece acestea se dezgheață ușor în timp. Pot fi de asemenea folositoare pentru cutia frigorifică atunci când ai nevoie să păstrezi mâncarea la rece.

Text: Foto: Christine Rayford