Pune punct: 5 trucuri pentru pori curați

Orice ai face, ele oricum apar. Iar și iar. Punctele negre! Lupta cu punctele negre bate toate recordurile dacă dai un search pe motoarele de căutare: doar în google “cum scap de punctele negre” a fost căutat de 2,5 milioane de ori. Să le accepți sau să continui lupta până la sfârșit? Noi avem soluția!

Întrebarea importantă: ce este această mască?
Punctele negre — sunt o combinație de sebum și celulele moarte ale pielii, care umplu porii și sub acțiunea oxigenului, se oxidează în culori închise. Deținătoarele unei pieli grase suferă de puncte negre aproape întotdeauna, iar celelalte  – din când în când, atunci când cantitatea de sebum este mai multă decât de obicei.  

Producerea sebumului reglează hormonii (spre exemplu, testosteronul), iar asta înseamnă că apariția punctelor negre este inevitabilă. Maturitatea, sarcina, menopauza, menstruația – sunt motive pentru dereglările hormonale care se petrec în organismul nostru. 

Este important să înțelegem că este imposibil să scapi de punctele negre o dată și pentru totdeauna. Chiar și după o curățare profundă, sebumul continuă să se adune în pori și permanent formează alții noi. Să menții pielea curată este posibil doar cu ajutorul unei rutine de îngrijire. 



Cum faci să nu înrăutățești situația?
Dacă nu-ți dorești să dublezi sau chiar triplezi numărul punctelor negre pe față, atunci nu ai voie:

1. Să le scoți
Curățarea mecanică — doar la cosmetolog! Cosmetologul pregătește fața pentru procedură și delicat îndepărtează toate impuritățile. În condiții casnice, rezultatul poate fi doar unul singur – afectarea vaselor sangvine și apariția petelor roșii, care pot fi îndepărtate doar cu ajutorul unei proceduri destul de scumpe cu laserul. Încetează să-ți mai scoți punctele negre și scapă de oglinda care mărește: aceste cratere nu le vede nimeni în afară de tine. 

2. Să cureți pielea agresiv
Atunci când sebumul formează o peliculă, iar porii sunt încărcați, tot ce-ți dorești e să scoți toate astea de pe față. Nu fă această greșeală! Produsele exfoliante care conțin particule exfoliante mari, loțiunile tonifiante cu alcool – distrug stratul protector al pielii, iar rezultatul – mai mult sebum și mai multe puncte negre.  

3. Să renunți la hidratare
“Pielea mea oricum este destul de grasă, unde să mai pun și cremă?” — așa consideri și de fapt nu ai dreptate. Pielea grasă la fel poate suferi de deshidratare, iar dacă-i oferi necesitatea optimă de hidratare, atunci cantitatea de sebum se reduce. 

Până aici mi-e clar, dar ce să fac mai departe?

1. Caută în compoziția produselor pentru ten acidul salicilic
Unul dintre cele mai importante ingrediente în lupta cu punctele negre: ideal îndepărtează excesul de sebum și celulele moarte, evitând astfel încărcarea porilor. Începe cu gelul de curățare și treptat folosește loțiunea tonifiantă și crema  — pielea are nevoie de timp pentru a se obișnui pentru acțiunea intensă a produselor. 

2. Curăță delicat, nu în profunzime 

Spală foarte bine, nu usucă pielea, lasă pielii o senzație de prospețime  - iată portretul gelului ideal de curățare. Exfolierea este importantă pentru pielea problematică, de aceea un produs exfoliant este mai mult decât necesar, doar că alege unul moale și folosește-l doar o dată în săptămână. Evită greșeala de a roade pielea! Folosește mai mult produs și aplică pe față cu mișcări circulare. Dacă în urma utilizării produsului apare roșeața și iritarea, atunci schimbă produsul exfoliant pe aparatul de curățare al pielii sau pe un peeling. 

Dacă porii totuși sunt încărcați în ciuda tuturor măsurilor luate, ingredientele active nu vor putea pătrunde în piele, de aceea este important să îndepărtezi punctele negre formate. După cum ții minte, nu scoți cu mâinile punctele negre, dar iată 
masca peel-off cu cărbune Pure Skin este ideală în condițiile casnice. Fă o baie de aburi, aplică masca și așteaptă până se usucă complet. Peste 20 de minute, atunci când masca este complet uscată, apucă un colț de mască din zona bărbiei și scoate pelicula de pe față, de jos în sus. Vei fi mirată să vezi cum toate impuritățile rămân pe mască. 

Nu orice mască peel-off te va scăpa de punctele negre: pe lângă textura ei diferită, totuși efectul este oferit de ingredientele active, care uniformizează tonul pielii și absorb impuritățile. Caută în compoziția produselor acizi și vitamine cu acțiune exfoliantă, spre exemplu cum e 
masca peel-off cu cărbune Pure Skin

O altă opțiune pentru îngrijirea suplimentară este o mască de detoxifiere în două etape, care funcționează datorită efectului de contrast. Mai întâi aplici masca termică, care deschide porii și înmoaie conținutul, apoi masca rece, care scoate impuritățile și strânge porii.

3. Începe un mod sănătos de viață (cu toate că nici asta nu este sigur)
Unii nutriționiști și dermatologi confirmă faptul că alimentația sănătoasă și practicarea sistematică a sportului ajută la îmbunătățirea aspectului pielii. Legătura dintre alimentație și apariția punctelor negre nu este dovedită științific, dar noi suntem convinși că o ciocolată pe zi nu a făcut pe nimeni mai sănătos (fericit, cu siguranță). Încearcă să renunți la mâncărurile grase, prăjeli și dulciuri pentru o anumită perioadă de timp și monitorizează starea pielii. Dacă va fi mai bine – continuă în același timp.

Ce să încerc?
Mască peel-off cu cărbune Pure Skin curăță porii, îndepărtează punctele negre, reduce excesul de sebum și împrospătează pielea. Pudra de cărbune, care este un ingredient component, absoarbe excesul de sebum. Extractul de ananas conține acizi alfa hidroxizi (АНА), care au proprietăți cu efect de exfoliere, și zaharuri naturale hidratante și vitamina C – un puternic antioxidant. Dar dacă îți dorești să scapi de coșuri, să știi că produsele seriei Pure Skin sunt exact ceea de ce ai nevoie.

Masca de faţă cu acţiune dublă Pure Skin exfoliantă şi hrănitoare, este special concepută cu ingrediente precum argila Kaolin şi super-fructul noni, pentru a oferi pielii tale curăţare intensă. Topeşte şi elimină impurităţile şi sebumul, închide porii, lăsând pielea curată, aşa cum îţi doreşti.