Secretul buzelor roșii

Roșul clasic pe buze revine în mod regulat în tendințe și nu își pierde niciodată relevanța. Astăzi vom vorbi cum să obții un machiaj cu buze roșii ideale.

1. Hidratarea

Machiajul se va menține cel mai bine pe buze pregătite. Începe cu exfolierea. Poți face un scrub de buze acasă, amestecând miere și puțin zahăr, ba chiar poți masa buzele cu o periuță obișnuită. După, aplică un balsam de buze hrănitor.

2. Baza

Primul pas pentru o bază ideală este creionul de buze în nuanța rujului. Acesta va face culoarea mai saturată și va oferi un plus de rezistență rujului. Dacă dorești să păstrezi un efect natural și luciu, utilizează un primer transparent: acesta va preveni curgerea rujului și va netezi suprafața buzelor. Adaugă un pic de iluminator pe arcul lui Cupidon și o umbră sub buza inferioară cu ajutorul unui sculptor mat – îl vei găsi în paleta pentru conturing.

3. Conturul

În această etapă poți face orice! Vrei mai mult volum? Desenează conturul care depășește puțin linia naturală a buzelor. Dar, nu exagera! Poți păși exact lățimea linei de creion, astfel încât rezultatul să arate natural. Buzele tale diferă ca mărime? Desenează o linie în afara conturului, iar cea de a doua în interiorul său pentru a uniformiza proporțiile.

4. Culoare și textură

Decide-te cu rujul. Rujul cremos clasic va arăta mai natural: el va oferi nuanță buzelor și în același timp va păstra textura naturală a buzelor. Rujul lichid va face vizual buzele mai tinere prin netezirea reliefului și strălucirea suculentă. Rujul mat va oferi imaginii un statut și, datorită texturii sale catifelate, maschează perfect toate trucurile noaste pentru mai mult volum. Rujul cu particule sclipitoare oferă volum extrem: folosește-l doar pe centrul buzelor pentru un efect natural sau acoperă toată suprafața buzelor dacă dorești să fii un superstar.


5. Uită de reguli!

Toate femeile aplică rujul în felul lor. Unele folosesc o pensulă, altele distribuie culoarea cu vârful degetelor, în timp ce altele, în general direct cu stick-ul, iar pentru aceasta nu au nevoie de oglindă. Cum este corect? Cum îți dorești! Dacă rezultatul este o culoare frumoasă și uniformă atunci faci totul corect. Principalul lucru – nu uita vă vopsești colțurile buzelor și marginile pentru a acoperi complet creionul. Dacă alegi o nuanță strălucitoare, treci cu o perie dea lungul conturului pentru un rezultat perfect.

Text: Foto: Oriflame