Uleiuri pentru păr: de ce toți vorbesc despre ele?

Aplicarea uleiurilor poate părea lipsită de logică: totuși, spălăm părul pentru a scăpa de grăsime! Vezi magia: în loc să lase urme pe păr, uleiurile refac părul, îl fac moale și neted. Acesta și este motivul pentru care sunt iubite și apreciate de experții din toată lumea!

Sănătatea și creșterea părului

Uleiurile pentru păr au multe beneficii: de la prevenirea detrimentelor, până la îmbunătățirea elasticității și rezistenței, fapt ce conduce la creșterea părului. Doar beneficii!

Cum funcționează? Uleiurile protejează părul de la factorii externi precum periajul dur sau uscarea părului cu ajutorul prosopului- toate acestea pot dăuna folicului de păr. Din fericire, uleiurile acționează diferit asupra părului în dependență de componență și îți oferă efectul dorit de tine.

«Uleiurile mai grele vor acționa pe suprafața exterioară a părului, astfel devine prima linie de apărare împotriva factorilor externi și chiar împotriva factorilor nefavorabili ai mediului înconjurător», - relatează Garrett Prunel, specialistul nostru în tehnologia produselor cosmetice.

«Uleiurile mai ușoare la rândul lor pot pătrunde mai adânc în structura părului, pentru a îmbunătăți elasticitatea și întări părul din interior», - relatează Garrett.

Desigur, motivele pentru care mulți preferă uleiurile de păr nu sunt doar protejarea și creșterea. Se știe că îmbunătățesc strălucirea, părul arată ca după procedurile făcute la salon. La fel, uleiurile prelungesc durabilitatea coafurii.

  

Cum alegi uleiul corespunzător părului tău?

Există uleiuri naturale pentru a rezolva orice problemă a părului, dar avem câteva preferate. Dacă părul tău pare uscat sau deteriorat și visezi să-i îmbunătățești textura, atunci pentru tine sunt potrivite uleiurile mai grele, de exemplu, ULEIUL DE NOAPTE REPARATOR PENTRU PĂR ELEODacă părul tău este profund deteriorat și vrei să-l repari fără a schimba textura, atunci îți sunt potrivite uleiurile ușoare precum ULEIUL DE COCOS CU EXTRACT DIN GRÂU LOVE NATURE sau ULEIUL FIERBINTE DE COCOS create special pentru tine. Uleiul poate îmbunătăți efectul oricărui produs pentru păr, de exemplu, ȘAMPONUL CU ULEI DE COCOS ȘI EXTRACT DIN GRÂU în combinație cu alte uleiuri va oferi și mai multă nutriție și hidratare.

Atunci când alegeți un ulei, acordați atenție produselor unei acțiuni specializate. Desigur, puteți folosi ulei de cocos pentru toate problemele, dar pentru a combate mătreața de exemplu, este mult mai efectiv ȘAMPONUL ANTI-MĂTREAȚĂ LOVE NATURE CU EXTRACTE NATURALE DIN LĂMÂIE ȘI MENTĂ

ULEIUL PROTECTOR PENTRU PĂR ELEO poate fi folosit pentru a proteja părul înainte de coafare sau pentru a prelungi efectul de culoare proaspătă, în timp ce ULEIUL NUTRITIV PENTRU PĂR ELEO asigură hrănire și hidratare și oferă strălucire. 

Balsam sau ulei - care este diferența?

Trebuie folosit uleiul de păr dacă utilizați deja balsam? De fapt, ele funcționează în moduri complet diferite: uleiurile sunt mai mult un tratament pentru păr, iar balsamul este un produs de îngrijire de bază.

«Uleiurile de păr pot fi aplicate pe anumite zone mai mici, în timp ce aplicarea balsamului este generală», spune Garrett. «Dacă o zonă necesită atenție specială și o îngrijire sporită, de exemplu, vârfurile deteriorate, uleiul sau serul vor oferi îngrijire suplimentară pentru această zonă anume». 

  

Cum sunt utilizate uleiurile?

Uleiurile pot fi folosite în diferite etape ale ritualului tău de îngrijire a părului:

  • Ca tratament de noapte, cu o seară înainte de a spăla părul: aplicați mai mult ulei pe păr pentru a-l satura și a permite absorbția completă a tuturor substanțelor nutritive. Când vă spălați părul dimineața, șamponul va elimina excesul de ulei, iar reziduul va crea un efect suplimentar similar balsamului. În acest caz, puteți să nu mai utilizați balsamul după șampon. Totuși această procedură nu trebuie făcută prea des, pentru a nu suprasatura părul. Frecvența optimă: o dată pe săptămână.
  • Ca ser pentru păr: puteți aplica uleiul pe anumite zone pentru a rezolva problemele cu exactitate. Nu există restricții cu privire la această procedură, o puteți face ori de câte ori vă cere părul. Aplicați câteva picături pe mâini și frecați în palmele mâinilor, apoi aplicați ușor pe păr.