ULEIUL DE PĂR DESPRE CARE VORBEȘTE TOATĂ LUMEA

Să îți pui ulei pe păr poate părea ilogic; în definitiv, ne spălăm părul tocmai pentru a scăpa de uleiurile și de grăsimea din păr. Însă uleiul protejează părul de la deteriorare și îi oferă o textură fină și mătăsoasă; iată ce informații esențiale trebuie să știi despre uleiul de păr.

SĂNĂTATE PENTRU PĂR

Uleiurile pentru păr au o mulțime de beneficii. În loc să-ți acopere doar părul (așa cum fac multe produse), uleiurile pătrund în firul de păr și-l hrănesc și hidratează. Uleiul de argan de pildă conține acizi grași esențiali, care substituie lipidele atunci când părul tău se usucă. Rezultatul? Un păr suplu, super strălucitor. De asemenea, uleiul are rol de fixare, adică fixează cuticulele și menține hidratarea părului pentru a evita electrizarea acestuia. Părul devine mai ușor de descurcat, așa că nu trebuie să-ți mai faci griji de ruperea acestuia. 

UȘOR DE APLICAT

Uleiurile pentru păr sunt super ușor de aplicat. Dacă simți nevoia de mai multă hidratare, aplică uleiul pe părul ud. Toarnă ulei pentru păr în palme, de dimensiunea unei monede și întinde uniform pe secțiuni mari de păr. Încearcă să eviți scalpul pentru că produce suficient sebum în mod natural. 


EXISTĂ CÂTE UN ULEI PENTRU ORICE PROBLEMĂ

Există câte un ulei natural pentru toate preocupările tale privind părul, însă noi avem câteva preferate. Uleiui de argan mai este numit ”aur lichid”, datorită proprietăților sale multiple. Conține Vitamina E, antioxidanți și acizi grași esențiali, care fac din acest ulei cel mai eficient hidratant al naturii. Ajută la dobândirea elasticității părului, reduce electrizarea, repară și adaugă strălucire părului tern. Se spune că ajută și la creșterea părului!

Uleiul de trandafiri este de asemenea minunat pentru hidratarea și fortifierea părului uscat și casant. Încearcă un produs care combină ulei de argan cu cel de trandafiri (precum gama Eleo) pentru un tratament intensiv de lux.

Dacă te confrunți cu problema unui scalp uscat, uleiul de ceai verde va calma pielea iritată și va înlătura mătreața. Însă și uleiul de cocos este o soluție bacterială naturală fantastică pentru părul tău: hidratează, pătrunde în firul de păr și miroase a vacanță!

Text: Foto: SOPHIA MARINHO DE LEMOS