Cum să îmbunătățești look-ul „no-makeup”

Iubim machiajul si capacitatea acestuia de a reda propria noastră personalitate, dar uneori ne dorim să lăsam frumusețea noastră naturală sa strălucească. Chiar dacă o cantitate mică de corector ar îmbunătăți aspectul tenului, există și alte trucuri care să te ajute să îmbunătățești look-ul no-makeup. Iată 5 dintre sfaturile noastre de top!

1. EXFOLIAZĂ ȘI APLICĂ O BAZĂ PENTRU MACHIAJ
Este cunoscut faptul că o exfoliere adecvată scoate în evidență strălucirea naturală a tenului. Folosește un burete pentru curățarea tenului împreună cu exfoliantul pentru un efect suplimentar și masează ușor pe față cu mișcări circulare pentru a stimula circulația sângelui (nu uita și de zona gâtului!). Clătește cu apă rece și în timp ce pielea este încă umedă, aplică câteva picături de ulei facial pe piele și întinde ușor până când aceasta se usucă. Acest procedeu va reține apa si va conferi pielii tale un efect de hidratare intensă. Folosește un ser revigorant potrivit tipului tău de piele și o cremă de ochi energizantă. Pentru a tripla efectul aspectului de bază, combină crema faciala favorită, baza pentru machiaj și câteva picături de fond de ten și aplică pe piele pentru a crea o bază perfectă. Pentru o strălucire suplimentară, adaugă o cremă iluminantă peste această bază.

2. REFLEXII ȘI STRĂLUCIRE
Pielea strălucitoare a fost apreciată dintotdeauna și cel mai probabil va continua să fie în vogă mult timp de acum încolo. Deși nu îți dorești să obții un aspect neplăcut lucios, adăugarea unui fard mai deschis în anumite locuri neconvenționale ale feței poate să amelioreze considerabil trăsăturile feței. După ce ai aplicat stratul de bază, finisează prin folosirea unui corector pentru amplificarea luminozității pe pomeții obrajilor, în partea de mijloc a frunții, pe puntea nasului, în partea de mijloc a bărbiei și pe arcul lui Cupidon, deasupra părții de mijloc a buzelor. Nu în ultimul rând, acoperă eventualele zone întunecate din jurul ochilor. Începe prin acoperirea suprafețelor mai mari cu un corector mai dens, apoi aplică unul care reflectă lumina pe porțiunile cu tentă albăstruie și termină prin aplicarea (chiar dacă pare incredibil) unui fard de ochi sidefat de culoare mai deschisă. Fardul de ochi va contribui la reflectarea luminii și va ascunde eventualele zone întunecate de sub ochi. Adaugă, de asemenea, câteva umbre pe cele mai înalte puncte ale feței.

3. ARANJEAZĂ ȘI ÎNCADREAZĂ
Ochii îți oferă o identitate unică și specială, așa că de ce să nu să îi evidențiezi astfel încât aceștia să fie în centrul atenției? Îți sugerăm să optezi fie pentru un aspect subtil, care îți va lumina fața, fie pentru o culoare mai închisă pentru un efect de definire. Un truc extrem de simplu este să adaugi puțină „sclipire" - fie utilizează un singur produs cum ar fi fardul lichid pentru pleoape Tender Care și întinde-l pe toată suprafața pleoapelor pentru un efect spectaculos sau optează pentru o un fard de ochi cremos de o culoare aprinsă. Dacă îți dorești un look mai discret, adaugă nuanța preferată de nude pe toată suprafața pleoapelor și concentrează-te asupra evidențierii colțurilor interioare ale ochilor cu un creion contur alb și un o cantitate mică de fard sidefat. Pentru a obține mai multă intensitate, adaugă o nuanță mai întunecată, cum ar fi gri, pe toată suprafața pleoapelor. Dacă îți dorești mai multă definire, dar să păstrezi totuși un aspect natural, aplică ușor un creion moale gri sau maro de la mijlocul pleoapelor până în partea de jos a liniei genelor. Indiferent de aspectul pentru care optezi, asigură-te că îți aranjezi sprâncele în mod corespunzător; sprâncenele îngrijite îmbunătățesc radical încadrarea feței.

4. PUȚINĂ CULOARE
Îți pare cunoscut momentul în care rujul ți s-a șters aproape de tot și nu a mai rămas decât o urmă de culoare pe buze? Reține acest aspect - este exact cel pe care ni-l dorim. Chiar dacă buzele de un roșu strident sunt cele care se află mereu în centrul atenției, chiar și o nuanță mai subtilă îți poate accentua tonul pielii și poate conferi acea notă elegantă feței tale. Alege o culoare a buzelor care se potrivește cu tonul pielii - Dacă ai pielea deschisă, optează pentru nuanțe de portocaliu sau de culoarea piersicii. Pentru piele normală, încearcă nuanțe de vișiniu sau de mov. Pentru pielea închisă la culoare, folosește tonuri mai reci, cum ar fi maro sau taupe. Începe prin aplicarea unei cantități mici de ruj la mijlocul buzei inferioare (vezi tutorialul). Întinde culoarea pe buze cu ajutorul degetelor sau a unui bețisor cu vată pentru a întinde și uniformiza culoarea spre exterior. Finisează folosind un luciu de buze transparent pentru a conferi un aspect perfect.

5.  FARDUL DE OBRAZ
Obrajii îmbujorați arată mereu bine; fardul de obraz dă viață pielii tale și conferă mai multă strălucire frumuseții tale naturale. Indiferent dacă ești o persoană care preferă fardul cremă sau cel pulbere, optează pentru unul care se potrivește cu nuanța naturală a pielii și îmbunătățește tonul acesteia. Dacă întâmpini dificultăți în găsirea nuanței potrivite pentru tine, ghidează-te după culoarea naturală a buzelor. În general, roz-ul este adecvat pentru tonuri mai deschise ale pielii, culoarea piersicii pentru pielea normală și roz-maroniu pentru pielea mai închisă. Aplică fardul în zonele în care razele soarelui cad pe față; pomeții obrajilor, fruntea, bărbia și puntea nazală. Îți dorești un fard mai subtil? Evită fardurile sidefate și care conțin sclipici. Vrei să ieși în evidență? Optează pentru o nuanță mai intensă de fard cum ar fi cea a portocalei și aplică și un iluminator pe pomeții obrajilor. Cu siguranță aceștia vor atrage toate privirile! 

Text: