În timpul iernii: cum îngrijim pielea

E greu să găsești pe cineva care refuză un duș cald sau o cadă cu apă caldă, mai ales pe timp de iarnă. Respectă câteva reguli simple pentru ca procedurile din vană să fie nu doar plăcute, dar și folositoare pielii.

1.ÎNCEARCĂ DRY BRUSHING 
Dry Brushing sau masajul cu o perie uscată, fără să exagerăm, are potential să schimbe viața ta. Normalizează circulația sângelui, ajută la eliminarea toxinelor și regenerarea pielii, conferă pielii elasticitate, reduce efectul de coajă de portocală și are rol de energizare a organismului.

Tot de ce ai nevoie e doar o perie de calitate. Masează pielea uscată cu mișcări liniare, de jos în sus. Acordă atenție deosebită zonelor problematice, masând pielea cu mișcări circulare. Acest masaj uscat nu-ți ia mai mult de cinci minute, pe care fiecare dintre noi le avem, cu siguranță.

2. CURĂȚĂ DELICAT PIELEA
Preferi să-ți speli pielea până se înroșește? Te sfătuim să uiți de acest obicei măcar în sezonul de iarnă. Aerul rece, uscat afectează pielea, iar datoria ta este să o ajuți, nu să îi faci mai rău.Înlocuiește săpunul și gelurile agresive de duș cu o cremă de curățare, care oferă pielii mai multă hidratare.

3. NU TE GRĂBI SĂ IEȘI DIN BAIE
După duș folosește neapărat un produs hrănitor: un automasaj ușor te va ajuta să-ți ridici dispoziția și să scazi stresul, iar ingredientele necesare vor oferi pielii hidratare și catifelare. Noi te sfătuim să încerci o cremă cu o textură mai cremoasă și acțiune intensă. Și cu o aromă caldă, neapărat!

4. ÎNGRIJEȘTE-ȚI PĂRUL
În timpul iernii nu are de suferit doar pielea, dar și părul. Produsele de styling, uscătorul, placa de îndreptare, vântul și schimbul de temperatură – în fiecare zi părul nostru trebuie să facă față acestor modificări. De aceea, nu uita să aplici regulat pe păr măști hrănitoare și să folosești ulei pentru protecție.

5. IUBEȘTE-TE
Toate aceste puncte vor fi mai eficiente în aplicare dacă tu le vei îndeplini cu iubire și respect față de corpul tău. Ajută-l să se refacă: creează-ți un regim de somn, poartă doar haine din materiale naturale, optează pentru mâncăruri sănătoase și vitaminoase. Ascultă-te și organismul tău singur îți va spune de ce are el nevoie.
Text: Foto: Oriflame