Protecție UV pentru toate anotimpurile

Știi că este foarte importantă aplicarea de protecție solară în timpul vacanțelor însorite, însă știai și că razele dăunătoare UV afectează pielea pe tot parcursul anului? Iată un ghid cu privire la modul în care să îți protejezi pielea în fiecare anotimp.

1. PRIMĂVARA

La începutul primăverii, intensitatea radiațiilor UV crește mai repede decât în orice alt moment al anului. Aceasta este de asemenea perioada din an când pielea are cea mai mică cantitate de melanină și este prin urmare foarte vulnerabilă la radiațiile UV.

Ce ar trebui să faci:

Pe măsură ce umiditatea și temperatura cresc, crește și producția de uleiuri naturale ale pielii. Folosește produse mai ușoare de îngrijire a pielii și cel puțin protecție SPF 15 (în funcție de tipul de piele). Îți recomandăm să folosești o loțiune Sun Zone sub crema de zi sau înlocuiește-le pe ambele cu o cremă performantă cum ar fi Crema de zi cu efect intens de protecţie FPS 30 NovAge.

Protejează-te. Poartă o palarie cu boruri largi, cămăși cu mânecă lungă și pantaloni lungi până când pielea se adaptează la noua vreme. Atenție: Dacă poți vedea lumina printr-o țesătură și razele UV pot trece prin aceasta.

2. VARA

Vara aduce cu ea zile mai lungi și radiații UV de intensitate maximă - o combinație care sigur va duce la creșterea expunerii la raze UV. Vestea bună este că nivelul de melanină a crescut pe parcursul primăverii, ceea ce constituie în oarecare măsura o barieră împotriva acestora. Totuși, protecția solară este vitală pentru a feri pielea de efectele îmbătrânirii si de alte probleme care pot duce la apariția de pete închise la culoare, riduri, și chiar cancer de piele.

Ce ar trebui să faci:

Folosește un spectru larg de protecție solară rezistentă la apă cu SPF 30 sau mai mare, atunci când înoți sau petrece un timp mai îndelungat pentru a face activități în aer liber. Aplică  cu generozitate pe pielea expusă - nu uita de urechi, gât, mâini sau picioare. Îți recomandăm oricare dintre produsele Sun Zone sau Crema de zi cu efect intens de protecție FPS 50 NovAge. De asemenea, protejează-ți  buzele folosind un balsam de buze care conține factor de protecție cum ar fi Balsamul de buze SPF 12 cu efect de întinerire Giordani Gold.

Poartă ochelari de soare cu protecție UV cu rame mari pentru a proteja pleoapele si pielea delicată din jurul ochilor.

Reține că nu există bronz sănătos. Bronzul este răspunsul pielii la razele nocive ale soarelui. Nu petrece ore întregi stând  în soare!

Deși norii pot împiedica o parte din căldură să ajungă pe pământ, ei nu pot reține toate radiațiile ultraviolete ale soarelui. În concluzie, chiar dacă afară este înnorat, protejează-te  și aplică protecție solară pentru toate zonele de piele expuse.

3. TOAMNA

Din cauza temperaturilor în scădere și încălzirii spațiilor interioare pielea devine mai uscată, începând cu suprafața acesteia. Și dacă prejudiciul provocat de razele UV din timpul primăverii și verii au dus la crearea unui strat cornos mai gros, atunci pielea ta nu va fi suficient de hidratată din interior.

Ce trebuie să faci:

Îngrijește-ți pielea ocupându-te mai întâi de stratul cornos îngroșat prin efectuarea de peeling delicat masaj, etc. Este de asemenea important să fii constant în efortul de hidratare a pielii. Asigură-te că urmezi rutina completă pentru dimineața si seara. Află mai multe citind articolul: Cum să îți refaci pielea după sezonul verii.

4. IARNA

Pielea se usucă mai repede în timpul iernii, decât în orice alt moment al anului. Acest lucru se datorează diferitor elemente cum ar fi vânturile reci, aspre și deshidratării cauzate de încălzirea spațiilor interioare.

Ai putea crede că radiațiile UV nu constituie o problemă în acest anotimp, dar acest lucru ar fi foarte greșit! Zăpada și gheața de fapt reflectă radiațiile UV ceea ce înseamnă că ești expus de două ori: atât directe cât și indirecte (prin reflexie). S-a demonstrat că zăpada poate reflecta până la 80% din razele UV, în timp ce nisipul poate reflecta doar 25%. Așa că ar fi bine să ai la îndemână protecția solară!

Ce ar trebui să faci:

Daca îți petreci cea mai mare parte a timpului în interior poți alege protecție solară, bază pentru machiaj și fond de ten sau un fond de ten cu factor de protecție 20 sau mai mic.

Dacă îți plac  activitățile de iarnă cum ar fi schiul și snowboardul, vei fi expus la radiații UV prin reflexie. De aceea crește protecția solară la 50 - recomandarea noastră este să folosești Crema protectoare UV pentru față și alte zone expuse FPS 50 ridicat Sun Zone.

Buzele arse de vânt pot fi foarte dureroase, de aceea împiedică acest lucru folosind un balsam de buze calmant cu factor de protecție!

Text: Foto: Getty Images