Formula apei: parfumuri acvatice

Răcoarea înviorătoare a mării, plaja de nisip, cocktailurile de pe plajă, pielea încălzită de soare, răcoarea lacurilor. O defalcare a parfumurilor albastre de la Oriflame.

Oprește-te pentru un moment și închide ochii. Imaginează-ți că ești pe plajă, lângă mare, și respiră adânc. Datorită magiei parfumurilor de vară, vei fi ușor de transportat în acest loc de vis, fără a ieși din casă. În acest articol, să aruncăm o privire asupra a ceea ce sunt parfumurile acvatice și care sunt cele mai bune pentru vară.

Parfumurile acvatice sunt o familie de parfumuri inspirate de diversitatea elementului apă, de la lacurile placide la oceanele furtunoase. Din acest motiv, ele sunt numite și "oceanice" sau "marine". Parfumurile acvatice sunt caracterizate de un parfum transparent, ușor și proaspăt.

Primele parfumuri acvatice au apărut la începutul anilor '90. Lumea se saturase de parfumurile florale și condimentate din anii '80, iar notele acvatice au devenit proeminente, devenind un fel de " restart " olfactiv. Acestea recreează atmosfera zilelor fierbinți de vară de pe plajă și dau o senzație de prospețime după baie. Familia de parfumuri acvatice este formulată cu o moleculă numită «Cascalone», care creează un efect de briză de mare, apă cristalină și o prospețime excepțională.

Pentru a vă ajuta să navigați în lumea parfumurilor acvatice, vă prezentăm o inovație care vă va da peste cap percepția despre cât de viu și revigorant poate fi un parfum. Vă prezentăm Nordic Waters — un nou brand de parfumuri, membru marcant al familiei acvatice. 

Apa de parfum oferă senzația de apă rece pe piele. Vei simți o legătură profundă cu elementul apă. Aromele Nordic Waters for Him & Her, bazate pe acordul exclusiv Nordic Waters, cu nuanțele sale răcoroase și acvatice, reflectă esența apelor scandinave. Contrastul apelor scandinave este cel care a inspirat designul modern și concis al ambalajului. Încă de la prima aplicare, vei simți o explozie de energie revitalizantă.

Apa de parfum pentru bărbați Nordic Waters — este lămâie și mandarine suculente combinate cu cardamom care infuzează parfumul cu nuanțe citrice. Acordul curat al Nordic Waters energizează cu prospețime, în timp ce notele verzi de frunze de violete și semințe de coriandru sporesc senzația de înviorare. Mușchiul, lemnul de cedru și moscurile conferă parfumului un finisaj de durată, creând o urmă masculină echilibrată, dinamică și modernă. 

Apa de parfum pentru femei Nordic Waters for Her — este o combinație de note intense de citrice. Esența de lămâie și bergamotă se amestecă cu mărul verde, învăluindu-te într-un val de prospețime. Acordul Nordic Waters conferă parfumului o răcoare apoasă și senzația de stropi reci pe pielea fierbinte. Petalele de iasomie creează nuanțe florale picante care se dezvăluie mai târziu în buchetul fructat. O textură moale, cu o bază lemnoasă de cedru și cașmir, conferă parfumului o profunzime naturală, în timp ce moscul alb adaugă senzualitate. 

Creatorul noului brand parfumeric Nordic Waters for Him & Her — parfumierul Fabrice Pellegrin. Pentru el, cele mai importante sunt ingredientele naturale: "Pentru mine, nu există nimic mai perfect decât natura însăși". Fabrice s-a născut în sudul Franței, la Grasse, într-o familie de parfumieri. Fabrice a avut o pasiune de-o viață pentru parfumuri, iar în copilărie a fost mereu înconjurat de aromele proaspete  ale naturii. 

Atunci când a creat apa de parfum pentru bărbați Nordic Waters for Him, a fost inspirat de «senzația învăluirii în apele albastre și adânci ale mării». El a lucrat cu molecula unică «Cascalon» pentru a transmite un caracter acvatic, care amintește de prospețimea extremă a apelor nordice. Fabrice a subliniat că această moleculă este cea care creează o «semnătura» naturală și pură a prospețimii marine. 

Când a creat apa de parfum pentru femei, Fabrice a vrut ca acesta să se prezinte ca o «celebrare a elementului apă». Notele de citrice au jucat un rol important în recrearea efectului de atingere între apă și piele. Și pentru a accentua elementul acvatic al parfumului, a lucrat, de asemenea, cu acordul Nordic Waters, de data aceasta combinându-l cu o esență vie de lămâie. 

Vrei să simți vara, indiferent de vreme? Parfumurile albastre Oriflame vă aduc vara în toate formele ei: de la briza sărată a oceanului la cocktailurile răcoritoare de citrice. Alegeți varianta perfectă.

.SE Wild Hearts — Apă de parfum inspirată de lacurile răcoroase și cețoase din Suedia, întruchiparea pură a libertății. Descoperă combinațiile neașteptate! Notele de vârf de rozmarin sălbatic, grapefruit, coardă verde de mare deschid parfumul în mod aprins și îndrăzneț. Notele inimii: raithia sacră, smirnă parfumată și crin, dezvăluie un spirit al naturii care îți taie respirația, în timp ce notele de bază de boabe tonka, mosc și patchouli adaugă feminitate compoziției.

Tipul: floral, acvatic, citric.

Autorii – Marin Iper și Carlos Vinals.

Divine Original — o aromă feminină iconică în concentrația de parfum: intens, persistent, cu o concentrație ridicată de uleiuri aromatice. Parfumul proaspăt floral-fructat cu note lemnoase te va transporta pe plaja din Caraibe, unde te vei bucura de Pina Colada. Notele de vârf spumoase sunt violetă, bambus, jacint de apă. Notele de inimă sunt un buchet superb de crin și frezie, trandafir, iasomie, la fel și notele de bază de prună, lemn de santal și mosc alb, conferă parfumului un final profund. Lasă acest parfum să devină simbolul aventurilor tale de vară!

Tipul: floral, fructat, lemnos.

Autor — Jean Jacques.

Amber Elixir Crystal — un buchet floral oriental seducător, proaspăt și senzual în același timp. Va fi îndrăgit atât de fetele tinere, cât și de femei. Este, probabil, cel mai estival parfum, cu note de vârf revigorante, cu acorduri marine inspirate de chihlimbarul baltic, care trec ușor la grapefruit plin de vigoare. Floarea de portocal, nigella și violeta sunt notele de inimă care conferă compoziției un farmec bogat și sofisticat. Notele de bază de lapte de cocos senzual, vanilie și zahăr brun conferă un magnetism deosebit. Cel mai bun parfum pentru a evada pe coasta franceză, fără a părăsi măcar orașul natal.

Tipul: floral, oriental.

Autor — Christian Plos.

Joyce Turquoise — este parfumul care amintește de un cocktail revigorant de fructe de pădure în mijlocul unei zile fierbinți de vară la piscină. Se deschide cu note de vârf suculente de fructe de pădure roșii, lămâie și pere dulci și crocante. Aroma lor persistă pe piele toată ziua. Notele de inimă sunt nufărul dulce și delicat, răcoritor ca o briză de vară, precum și iasomia și violeta, care calmează. Notele de bază de cedru, mosc și chihlimbar dezvăluie tandrețea și profunzimea parfumului. Parfumul creează o senzație de seninătate și pace deplină.

Tipul: floral, fructat,  muscat, verde.

Autor — Fabrice Pellegrin.

Elvie — parfumul potrivit pentru fiecare zi, pentru fiecare stare de spirit. O simfonie armonioasă este creată de nota de bază de mosc alb, de vârf de crin scandinav fragil și de compoziția de flori albe care se deschide direct în inimă. Lasă-te purtat într-o lume de basm a pădurilor și bucură-te de parfumul florilor care împodobesc malurile unor râuri pitorești.

Tipul: floral, acvatic.

Autor — Christian Plos.

Excite for Him — aromă profundă care ascunde o putere incredibilă sub exteriorul său calm. Acest parfum masculin tradițional se va potrivi și celor care iubesc prospețimea și răcoarea, senzații care lipsesc atât de mult într-o zi toridă de vară. 

Notele de vârf de bergamotă, pepene galben și pelin, un acord de ozon și o notă de ceai parfumat în inimă, iar notele de bază de mușchi și lemn de cedru îi dezvăluie caracterul pasional. 

Tipul: aromatic, tonifiant.

Autor — Marie Salamagne.

Lucia Bright Aura — aroma florală proaspătă, care își va aminti de o seară răcoroasă de august, la o cină romantică. Petale de "nu-mă-uita" suedeze de culoare albastră ca cerul încadrează o inimă galbenă însorită. Notele de coajă de lămâie, măr verde și coacăze albe îi conferă o aură specială. În inima parfumului, floarea de nu-mă-uita este completată de magnolie și bujor alb, în timp ce notele de bază includ cedru, chihlimbar și mosc.

Tipul: floral, fructat.

Autor - Natalie Lorson.

Mister Giordani Aqua — notele de apă răcoroasă, gustul acrișor al pelinului și acordurile lemnoase calde și senzuale evocă coasta însorită a Italiei și plajele sale luxoase, ascunse de ochii lumii. În centrul compoziției se află un acord seducător de lemn marin, care este completat cu grație de arborele "Cascalon" , nota de prospețime marină și un amestec însorit de ingrediente naturale și sintetice. Lemnul de santal și vetiverul, note clasice ale parfumurilor pentru bărbați Giordani Gold, creează un miros ușor, luminos și pozitiv. Este parfumul perfect pentru cei cărora nu le place să adauge greutate la look-ul lor zilnic, în timp ce îl pun în evidență cu un accent aparte. Încă nu ești împreună cu noi?

Tipul: Lemnos, acvatic.

Autor — Elise Bena.

Venture Power — apă de toaletă de tip acvatic pentru bărbați, dar potrivită și pentru femeile curajoase care sunt gata să exploreze noi orizonturi. Compoziția dăruiește energie și încredere. Ideală pentru birou, întâlniri importante și sport - un parfum universal, de lungă durată și îndrăzneț. Compoziția se deschide cu note de vârf proaspete de bergamotă siciliană, acord marin și lămâie. Notele calde de cimbru roșu și frunze de violetă trec la o bază lemnoasă, de chihlimbar. În inimă se regăsește o notă de cardamom negru: o nuanță rășinoasă care încălzește și nuanțe afumate care apar după ce fructele au fost uscate la foc deschis.

Tipul: aromatic, acvatic.

Autor — Elise Benat.

Glacier — perfect pentru cei care sunt îndrăgostiți de sport și sunt dezinvolți. Un parfum versatil pentru femei și bărbați care se deschide cu note de vârf răcoroase de citrice, mentă și ananas, însoțite de note de inimă florale de trandafir înghețat și geraniu. Aroma ultra-fresh este completată de o notă de bază lemnoasă și de lemn de santal. Perfect pentru nopțile de vară.

Tipul: aromatic, înviorător.

Autor - Philippe Busseton.

Eclat Toujours te va transfera în atmosfera Parisului de primăvară, unde vei savura adevărata romantică franceză. Acest parfum elegant se deschide cu note de mentă, lămâie și mandarină. Notele nobile de inimă de iris și lavandă sunt evidențiate de notele de bază de piele prelucrată și ambră.

Tipul: aromatic, tonifiant.

Autori — Alenor Massenet și Alexandra Carlin.

Vara este întotdeauna plină de momente speciale! Este momentul perfect pentru a călători, dar dacă nu puteți pleca acum la marea caldă, este ușor să vă creați o vacanță de vară cu ajutorul parfumeriei. Multe dintre parfumurile din gama noastră sunt potrivite atât pentru bărbați, cât și pentru femei. Suntem siguri că-ți vei găsi un parfum care să se potrivească fanteziei. Nu uita să te răsfeți vara aceasta cu Oriflame!

Text: