Cele mai bune sfaturi ale nutriționistului pentru sărbători

Sărbătorile sunt pline de ispite. Consumarea în exces a alimentelor, a băuturilor și a dulciurilor te poate face să te simți rău, sleită de puteri. De aceea, am rugat-o pe nutriționista noastră, Elisabet Nordström, să ne ofere cele mai bune sfaturi pentru sărbători. Iată-le mai jos!

1. DĂ STARTUL FIECĂREI MESE CU O SALATĂ PLINĂ DE CULOARE!
După ce vei consuma fructe și legume, vei mânca mai puține alimente bogate în calorii. Vei oferi, de asemenea, organismului o mulțime de antioxidanți, vitamine și minerale fără prea multe calorii. Optează întotdeauna pentru fructe și legume organice, dacă este posibil.

2. IA ZILNIC UN SUPLIMENT DE VITAMINE
Un supliment zilnic care conține vitamine, minerale, antioxidanți și acizi grași omega-3 îți va asigura micronutrienții care susțin funcția normală a sistemului imunitar, a inimii, a vederii și a metabolismului.

3. LIMITEAZĂ CONSUMUL DE ALCOOL
Alcoolul poate provoca probleme de somn, crește apetitul și conține o mulțime de calorii. În plus, alcoolul este toxic pentru organism. De aceea, asigură-te că limitezi consumul acestuia pentru a te bucura de sărbători sănătoase.

4. POARTĂ UN PEDOMETRU ȘI MERGI MINIM 10 000 DE PAȘI PE ZI
Exercițiile de intensitate moderată, cum ar fi mersul pe jos arde grăsimile, înlesnește gestionarea greutății, întărește organismul și te face să te simți mai energizată. În plus, o plimbare în compania celorlalți reprezintăo modalitate excelentă de socializare!

5.  CULCĂ-TE DEVREME!
Lipsa somnului atrage multe efecte dăunătoare asupra corpului, cum ar fi asupra sistemului imunitar și reglării apetitului. De aceea, asigură-te că îți faci somnul de frumusețe!

Text: Foto: Getty Images