Ghidul expertului: Proteinele

Nu trebuie să fii un împătimit al fitness-ului ca să cunoști faptul că proteinele sunt importante pentru organism. Dar de ce au un rol atât de important și ce cantitate este necesară în fiecare zi? Pentru a primi informații de la un expert în domeniu, am discutat cu Cercetătorul nostru global de wellness Dr. Elisabet Nordström. Acesta este ghidul alcătuit de aceasta privind proteinele.

1. DE CE ARE NEVOIE CORPUL NOSTRU DE PROTEINE?
Proteinele sunt o parte esenţială din miliardele de celule pe care organismul le creează în fiecare zi. Prin furnizarea de aminoacizi - celulele fundamentale ale organismului, proteinele contribuie la îndeplinirea unei multitudini de funcţii - de la repararea ţesutului până la crearea de enzime.

2. DE CE CANTITATE DE PROTEINE ZILNICE ARE NEVOIE CORPUL NOSTRU?
Doza zilnică recomandată este de aproximativ 0,8-1g de proteină pe kilogram de greutate corporală. Aceasta este de aproximativ 56g pentru un bărbat care cântărește 70 kg și 46g pentru o femeie care cântărește 60 de kilograme. Dar dacă ești sportiv, recomandarea este pentru o cantitate mai mare și poate depăși 2g pe 1 kg de greutate corporală.

3. POVESTEȘTE-NE MAI MULTE DESPRE PUDRA PROTEICĂ WELLNESS BY ORIFLAME.
Pudra Proteică este formula originală a Profesorului Stig Steen, dezvoltată pentru a susține nevoile nutriționale ale pacienților săi bolnavi aflați în stare critică înainte și după intervenția chirurgicală. Creată folosind amestecul său unic, de înaltă calitate, de surse de proteine și fibre dietetice, reprezintă soluția perfectă pentru a îmbunătăți calitatea nutrițională a alimentației zilnice..

4. CE FACE CA PUDRA PROTEICĂ SĂ FIE UNICĂ?
Ceea ce face ca Pudra Proteică să fie unică este faptul că aceasta combină trei surse diferite de proteine: proteine de mazăre, proteine din zer și proteine din ouă. Împreună, acestea oferă o compoziție de aminoacizi care susțin capacitatea corpului de a crea noi proteine și celule în cel mai bun mod posibil. Pudra Proteică oferă, de asemenea, o nutriție de înaltă calitate din ingrediente care furnizează carbohidrați, grăsimi și fibre cu eliberare lentă

5. POVESTEȘTE-NE MAI MULTE DESPRE INGREDIENTE
Proteina de mazăre este naturală, nu conține alergenii obișnuiți, colesterol sau lactoză. Proteina din zer are un profil complet de aminoacizi și se absoarbe rapid. Oul a fost ales datorită valorii biologice foarte ridicate și deoarece reprezintă o sursă excelentă de vitamine și minerale esențiale.

Pentru a alcătui o formulă completă, Pudra Proteică include și ingrediente care furnizează fibre dietetice: măr, măceșe și sfeclă de zahăr. Mărul și măceșele sunt în mod natural bogate în vitamina C care joacă un rol esențial în menținerea unui sistem imunitar funcțional.

6. POVESTEȘTE-NE MAI MULTE DESPRE FIBRELE DIETETICE – DE CE SUNT ATÂT DE BENEFICE?
Potrivit publicaţiei Nordic Nutrition Recommendations şi altor ghiduri internaţionale, un aport zilnic de cel puţin 25-35 grame de fibre dietetice este benefic pentru sănătate. S-a observat că majoritatea oamenilor nu respectă această recomandare. De aceea este o ocazie minunată să poți include un produs ca Pudra Proteică în dieta zilnică, deoarece reprezintă o modalitate convenabilă de a crește consumul de fibre.

7. CU CE ALIMENTE PUTEM COMBINA PUDRA PROTEICĂ?
Pudra proteică poate fi adăugată la o gamă largă de alimente şi băuturi - fie în timpul gătirii/ coacerii sau prin simpla amestecare în farfurie. Deoarece nu are aromă, adaos de zahăr sau îndulcitori, există foarte multe moduri de a-i valorifica beneficiile, în timp ce te poți delecta cu gusturile preferate în mod obișnuit.

Text: Foto: Oriflame