Totul despre iluminarea pielii

Nu contează câți ani ai și ce culoare are tenul – hiperpigmentarea poate apărea la orice vârstă. Astăzi avem la îndemână o mulțime de produse pentru iluminarea pielii, dar modul în care acestea funcționează și care este efectul lor asupra pielii? Expertul nostru Melina Galeadi ne spune.

Cum funcționează produsele pentru iluminarea tenului?

Cremele date sunt create pentru a reduce efectul de decolorare și hiperpigmentare, care este cauza – expunerea la soare, vârsta, boala sau acneea.

Decolorarea pielii apare ca urmare a modificărilor de distribuire a melaninei. Melanina este produsă de celulele speciale ale pielii numite melanocite: cu cât mai multă melanină produce pielea cu atât mai închis este tenul. 

Produse pentru iluminarea pielii au următorul efect: ele inhibă producerea de melanină, uniformizează tonul pielii și reduc petele mai închise. Aceste produse acționează în locurile în care producerea de melanină este mai activă prevenind astfel apariția petelor mai închise.

 

Cine are nevoie să utilizeze produse pentru iluminarea pielii? 

Aceste produse pot fi folosite de orice persoană care observă simptome de decolorare sau hiperpigmentare a pielii. Acest lucru se poate întâmpla la orice vârstă, dar cu cât înaintezi în vârstă cu atât este mai mare posibilitatea de a apărea asemenea simptome. Deoarece tonul uniform este o trăsătură specifică tenului tânăr,  produse pentru iluminat sunt mai des utilizate de persoanele care recurg la îngrijire anti-îmbătrânire. 

 


"Scopul produselor pentru iluminarea pielii este a uniformiza tonul pielii în baza ingredientelor active și nu a perturba echilibrul natural al pielii. "


Care este diferența dintre iluminat și produse de albire?

Rezultatul final este același: ambele produse luminează pielea. Diferența constă în ingredientul activ. Există o serie de ingrediente care sunt interzise în țările Uniunii Europene, deoarece acestea provoacă iritații sau au efecte secundare neplăcute. 

Scopul produselor pentru iluminarea pielii este a uniformiza tonul pielii în baza ingredientelor active și nu a perturba echilibrul natural al pielii.

Este bine pentru a obține efect mai bun de a combina produsele pentru iluminarea pielii cu alte produse?

Înainte de a alege produsele de îngrijire este necesar să fie stabilite cele mai importante nevoi ale pielii. Există produse special concepute pentru pielea ce suferă de pigmentare și ton neuniform. Dacă însă tenul tău mai are nevoie de careva tratamente speciale trebuie să utilizați produse specifice acestei probleme. Este important să ne amintim că cel mai sigur mod de a proteja pielea de decolorare este a evita expunerea la lumina directa a soarelui. 


 

Text: Foto: Shutterstock