Care uleiuri sunt utile?

Vorbim despre cum uleiurile naturale și acizii grași ajută la menținerea sănătății corpului și au grijă de piele din interior și exterior.

ULEIURILE ȘI ÎNGRIJIREA PIELII

Dacă pielea ta este obosită și lipsită de culoare, ea are nevoie de restabilire suplimentară și protecție. Pot exista numeroase motive, de la expunerea la factorii nocivi ai mediului până la stres. Adaugă la rutina de îngrijire un produs cu uleiuri naturale care va hrăni pielea.

Capsule cu ulei facial NovAge Nutri6 conțin un complex unic de șase uleiuri bogate în acizi grași, lipide, antioxidanți și minerale. Luate împreună, ele hrănesc profund și protejează pielea.

Cumpără

Să vedem care sunt efectele acestor uleiuri separat:

Ulei de susan: conține vitamine, minerale și lipide care sunt responsabile pentru hidratarea și catifelarea pielii, antioxidanții din compoziție protejează pielea de efectele nocive ale radicalilor liberi.

Ulei de avocado: este un balsam natural care îți hrănește și catifelează pielea și întărește stratul protector natural.

Ulei de semințe de piersici: oferă un efect hidratant de neegalat, un balsam natural care înmoaie pielea.

Ulei de limnanthes albă: este un balsam natural datorită conținutului de minerale, lipide și acizi grași care hrănesc și înmoaie pielea.

Ulei de semințe de coacăze negre: bogat în acizi grași polinesaturați Omega-3 și Omega-6 care îți lasă pielea moale și cu aspect sănătos. 

Ulei de semințe de soia: o sursă bogată în acizi grași esențiali, hrănește și hidratează pielea, lăsând-o moale și netedă.

Drept urmare, pielea este plină de vitalitate, devine mai moale, îi revine strălucirea și tonul este uniformizat. Testarea consumatorilor arată rezultate incredibile: 100% dintre consumatori au fost mulțumiți de efectul obținut în doar 4 săptămâni.

GRĂSIMI SĂNĂTOASE

Grăsimile furnizează organismului energie într-o formă concentrată și se acumulează în țesutul adipos, care stochează această energie, izolează și protejează organele interne și terminațiile nervoase. Grăsimile sunt esențiale pentru crearea și repararea celulelor, producerea de hormoni și substanțe asemănătoare hormonilor. 

Împreună cu grăsimile, corpul nostru primește acizi grași polinesaturați esențiali, care sunt numiți astfel deoarece organismul nostru nu le poate sintetiza singur – ceea ce înseamnă că este necesar să suplinim aportul zilnic cu ajutorul alimentelor și a suplimentelor.

Pentru un adult sănătos se recomandă să obțină 25-40% din energia sa din grăsimi. Pentru o dietă zilnică de 2000 de calorii, acestea corespund cu aproximativ 55-90 g de grăsimi. Este important echilibrul diferitelor tipuri de grăsimi, ceea ce asigură o nutriție de înaltă calitate.

Grăsimile nesaturate sunt considerate sănătoase, deoarece pot crește nivelul colesterolului bun (HDL) din sânge și pot curăța vasele de sânge. 

Conținut în principal în surse vegetale:

    ●   ulei de rapiță;

    ●   ulei de măsline;

    ●   nuci;

    ●   semințe;

    ●   avocado;

    ●   pește gras – somon, macrou.

Grăsimi saturate și grăsimi trans trebuie consumate cât mai puțin posibil: acestea dimpotrivă cresc nivelul de colesterol rău (LDL) din sânge. Îți recomandăm să reduci consumul lor:

    ●   uleiuri;

    ●   cașcavaluri;

    ●   creme;

    ●   carne roșie grasă;

    ●   lapte gras;

    ●   alimente prăjite (grăsimi trans);

    ●   produse de patiserie / biscuiți / deserturi (grăsimi trans);

    ●   ulei de cocos (sursă vegetală de grăsimi saturate).

Cel mai important tip de acizi grași esențiali este Omega-3. În total sunt 11, dar un rol cheie în sănătatea noastră joacă EPA (acid eicosapentaenoic) și DHA (acid docosahexaenoic). Acestea se conțin în complexul Omega-3 by Wellness – folosește-l pentru a umple deficitul dacă nu consumi pește gras de două ori pe săptămână.

Omega-3 de la Oriflame oferă ulei de pește sănătos (inclusiv acizii grași esențiali cu lanț lung EPA și DHA) obținut din stocuri sustenabile de pește, și certificate de Friend of the Sea ca produs de mare ecologic curat. Uleiul de pește trece printr-un proces de purificare în 5 etape pentru a asigura cea mai înaltă calitate și puritate a produsului. Suplimentul constă în întregime din pește: capsula este fabricată din gelatină de pește.

 Poți citi un articol separat și poți afla mai multe despre Omega-3 aici

Cumpără