Analiza compoziției: Omega – 3

Pielea, inima, creierul, sistemul nervos – acizii grași esențiali sunt implicați în cele mai importante procese biochimice din organism. De ce este important să umplem golul – și cum să o facem cu Wellness?

ÎN COMPLEXUL OMEGA-3 BY WELLNESS, materiile prime sunt obținute din surse naturale durabile, care sunt garantate prin certificatul Friend of the Sea, care se ocupă cu conservarea resurselor mării. Capsula produsului este fabricată din gelatină de pește (nu se folosește gelatină animală), de aceea complexul este potrivit și pentru vegetarieni.

Omega 3 conține două tipuri de acizi graşi benefici 150 mg. EPA (acid eicosapentaenoic) şi 100 mg. DHA (acid docosahexaenoic).

Omega-3 și inima

Omega-3 este un grup de acizi grași polinesaturați care include ALA (Alpha Lipoic Acid), DHA (acid docosahexaenoic) și EPA (acid eicosapentaenoic), au efect asupra stării corpului în ansamblu. Rolul acizilor grași în organism este de a susține funcția inimii. DHA și EPA sunt cele mai importante tipuri de Omega-3 și fac parte din complexul Omega-3 by Wellness.

Aceștia susțin vasele de sânge, pot reduce trigliceridele și tensiunea arterială și pot crește nivelul HDL (colesterolul bun).

Omega-3 și autoreglarea

Acizii grași se găsesc în membranele celulare și sunt decisive pentru sănătatea celulară a corpului. În plus, folosim EPA pentru a produce molecule de semnalizare numite eicosanoide, care joacă numeroase roluri fiziologice și reduc inflamația în corpul nostru.

Omega-3 și vederea

DHA este cea mai importantă componentă structurală a retinei, reprezintă aproape 70% din aceasta. Un nivel ridicat de DHA asigură funcționarea analizatorului vizual și formarea organelor vizuale. În plus, uleiul de pește îmbunătățește sensibilitatea la contrast, care este responsabilă pentru vizibilitatea la lumină slabă și ceață și, de asemenea, protejează ochii de uscăciune. 

Omega-3 și creierul

DHA este vital pentru dezvoltarea și funcționarea creierului în timpul copilăriei, precum și pentru funcționarea creierului la adulți. Scăderea nivelului de DHA mai târziu în viață este, de asemenea, asociată cu afectarea funcției creierului și apariția bolii Alzheimer. Noile date arată, de asemenea, că suplimentele de Omega-3 recomandate pentru depresia severă pot reduce simptomele chiar și fără utilizarea antidepresivelor.

Omega-3 și pielea frumoasă

Există factori care îți afectează pielea pe care nu îi poți controla – genetica și vârsta de exemplu. Vestea bună: restul depinde de tine! Expunerea la soare, produsele cosmetice, alimentația și suplimentele au un impact și mai mare asupra sănătății pielii. Acizii grași Omega-3 ajută la combaterea inflamației și îmbunătățește bariera lipidică, sporește elasticitatea, hidratează și ajută la recuperare.

Cum să suplinești deficiența de Omega-3?

Pentru a profita la maxim de acizii grași EPA și DHA, poți adăuga 2-3 porții de pește gras pe săptămână, precum ton, somon, macrou, hering și sardine în dieta ta. Peștele poate fi consumat sub orice formă: aburit, la grătar, sărat, copt.

Alege pești sălbatici, nu din ferme – conțin mai mult Omega-3, în timp ce la peștii crescuți această cifră depinde de furaje, condiții etc.

Complexul Omega-3 by Wellness este produs

din pești sălbatici obţinut din stocuri sustenabile.

Alte alimente bogate în Omega-3: ulei de canola (un favorit a dietei scandinave), nucile (în special nucile grecești) și semințele (în special inul și chia). Omega-3 furnizează organismului nostru acizi grași esențiali EPA și DHA, pe care nu îi poate produce corpul și, prin urmare, trebuie să îi primească în fiecare zi împreună cu alimente sau suplimente. Acești acizi grași sunt esențiali pentru funcționarea normal a creierului și vederii, pot reduce riscul bolilor inflamatorii și cardiovasculare. Două capsule de OMEGA-3 BY WELLNESS pe zi oferă doza optima de acizi grași esențiali (150 mg. EPA, 100 mg. DHA) fără ingredient inutile. 

Text: