Răspunsuri la cele mai frecvente întrebări ale bărbaților legate de îngrijire

Editorul nostru, Kirill Kutalov, este un fel de guru pentru bărbați în îngrijirea pielii, așa că am realizat o compilație a celor mai frecvente întrebări legate de îngrijirea pielii și părului, pentru a obține sfaturi direct de la expert.

Ce pot face pentru a scăpa de mătreață?

Mătreața este o problemă frecventă, iar veste bună este că poți scăpa de ea cu ușurință, printr-o îngrijire adecvată. În primul rând ai nevoie de un șampon special, pentru a trata mătreața. Scalpul bărbaților produce cu 50% mai multe uleiuri decât al femeilor, de aceea trebuie să te ții departe de produsele pentru păr ale partenerei sau de cele unisex. Șampoanele destinate bărbaților îți vor curăța mai bine scalpul, pentru a înlătura excesul de uleiuri ce duce la apariția mătreții.

De asemenea, evită să-ți speli părul cu apă prea fierbinte, deoarece acest lucra va cauza iritația scalpului. Nu exagera cu produsele de styling și evită complet orice produs ce conține alcool. 


Firul meu de păr începe să se subțieze, cum pot să opresc acest lucru?

Este reconfortant să știi următorul lucru: 40% dintre bărbații de peste 35 de ani se confruntă cu subțierea firului de păr. Dacă îți dorești să stopezi acest proces, iată câteva sfaturi care te pot ajuta: vei avea nevoie mai întâi de produsele potrivite. Niciun șampon nu-ți va accelera creșterea părului, însă există produse speciale care creează efectul de fir de păr mai gros și mai sănătos. Nu face abuz de produse de styling – un uscător de păr ar trebuie să fie suficient. 

Cum pot să scap de pungile de sub ochi?
Cearcănele pot fi ereditare, iar în acest caz sunt puține lucruri pe care le poți face în acest sens. Însă anumiți factori, precum consumul de alcool, alergiile, alimentația cu un conținut bogat în sare și nivelul umidității pot avea un impact în apariția pungilor sub ochi. Este important să știi că pielea din jurul ochilor este specială. Este delicată și tinde să fie mai afectată, așa că îți recomand să alegi produse potrivite pentru zona de contur a ochilor. Pe lângă folosirea unei creme pentru pielea din jurul ochilor, cel mai bun remedia pentru a scăpa de cearcăne este unul foarte simplu: șapte, opt ore de somn în fiecare noapte. 


Cum pot să evit apariția firelor în piele după bărbierit?
Majoritatea bărbaților suferă de această problemă, însă cei cu părul ondulat, într-un preocentaj mai mare. Poți preveni apariția firelor de păr în piele cu un scrub care curăță porii și previne foliculii să fie blocați cu celule moarte. Curățarea porilor are ca rezultat creșterea firelor de păr în direcția corectă. Le recomand celor preocupați de aspectul pielii lor să investească într-un dispozitiv de curățare a pielii. 


Cum pot preveni apariția ridurilor?

Hidratează-ți pielea pentru că pielea uscată este mai predispusă la îmbătrânirea prematură. Însă pielea ta are trei inamici principali: expunerea directă la soare, fumatul și zahărul. Așa că este esențial să folosești un FPS, să lași țigările și să te ții departe de dulciuri. 


Unde este cel mai indicat să aplic parfumul? 

Mulți bărbați greșesc atunci când consideră că cel mai bun loc pentru aplicarea parfumului este pe încheietura mâinii și în spatele urechii. De fapt, temperatura din aceste zone este puțin mai ridicată, ceea ce rezultă în evaporarea mai rapidă a parfumului. Alege, însă, să pulverizezi parfumul pe partea superioară a pieptului (chiar sub claviculă) – astfel parfumul se va menține între piele și cămașă, eliberându-se când te miști. Text: Foto: Getty Images, Fotolia