Hidratare pentru toate tipurile de ten

Indiferent de tipul de ten pe care îl ai, acesta va fi uscat uneori. Asta nu înseamnă că toate tipurile de ten necesită aceeași îngrijire pentru a fi într-o stare excelentă. De aceea, i-am cerut sfatul expertului nostru în îngrijirea pielii Melina Galeadi pentru a ne oferi cele mai bune soluții. Iată care sunt acestea!

TENUL SENSIBIL
Tenul sensibil poate fi afectat cu ușurință și poate reacționa la schimbările de mediu sau la anumite ingrediente. Astfel, se poate ajunge la iritarea sau înroșirea tenului. Persoanele care au tenul sensibil au adeseori o piele neuniformă, cu zone uscate sau care se simte rigidă.

Nivelul de hidratare al tenului sensibil

Stratul superior al pielii acționează ca o barieră naturală, protejând de influențele externe și contribuind la menținerea unui nivel de hidratare optim. La persoanele cu tenul sensibil, această barieră este adeseori superficială și inegală, ceea ce constituie cauza unei protecții inadecvate împotriva deshidratării. O protecție scăzută duce la o piele mai vulnerabilă la acțiunea factorilor externi. Bariera de protecție a pielii poate de asemenea deveni mai puțin eficientă odată cu înaintarea în vârstă, ceea ce poate contribui în plus la uscarea tenului.

Ce produse sunt indicate să folosești
Ai nevoie de produse calmante, hidratante și care contribuie la protecția tenului cum ar fi: crema de zi calmantă pentru ten uscat/sensibil Optimals Hydra Care și crema de noapte cu efect calmant pentru ten uscat/sensibil Optimals Hydra Care (contribuie la fortificarea barierei de protecție a pielii peste noapte!)

TENUL GRAS
Tenul gras este cauzat de producția în exces de sebum, ceea ce duce adeseori la un aspect lucios al pielii. În plus, persoanele care au tenul gras au de obicei și porii măriți, puncte negre și erupții acneice în zona frunții, a nasului și a bărbiei (zona T).

Nivelul de hidratare al tenului gras
Tenul gras este semnul unei pieli dezechilibrate și rezultatul producției în exces de sebum. O greșeală des întâlnită este de a exagera operațiunea de spălare a feței, pentru a înlătura sebumul. Însa acest lucru poate avea ca efect imediat uscarea pielii, ceea ce va duce la o producție și mai mare de sebum. Pentru a părăsi acest cerc vicios, o idee bună ar fi să optezi pentru produse cu proprietăți de echilibrare și hidratare.

Ce produse sunt indicate să folosești
Ai nevoie de produse matifiante cu o textură lejeră care să prevină excesul de sebum, în același timp oferind și o hidratare optimă. Asta înseamnă abordarea problemelor vizibile redobândind în același timp și echilibrul pielii. În acest sens, recomand loțiunea de zi echilibrantă pentru tenul gras Optimals Hydra Matte

TENUL USCAT
Tenul uscat este de obicei echivalent cu un ten palid cu tendință de înroșire, pori mici și riduri fine vizibile. Persoanele care au tenul uscat pot experimenta și o senzație de rigiditate a pielii în anumite zone.

Nivelul de hidratare al tenului uscat
Gradul de uscare a pielii depinde foarte mult de abilitatea stratului exterior al pielii, epiderma, de a menține un nivel optim de hidratare. Acesta este influențat de cele mai multe ori de vârstă sau de climă. În plus, clima rece și scăderile bruște de temperatură din timpul iernii usucă aerul și în consecință, pielea devine și ea mai uscată.

Ce produse sunt indicate să folosești
Ai nevoie să folosești produse reconfortante, și nutritive care să îți lase pielea profund hidratată, cum ar fi: crema de zi calmantă pentru ten uscat/ sensibil Optimals Hydra Care și crema de noapte cu efect calmant pentru ten uscat/ sensibil Optimals Hydra Care.
TENUL MIXT
Tenul mixt poate fi greu de identificat și de asemenea dificil de întreținut, deoarece implică cel puțin două tipuri de piele în același timp. De obicei, persoanele care au ten mixt, suferă de exces de sebum în zona bărbiei, a frunții și a nasului – zona T. Obrajii și alte zone sunt de obicei zone uscate spre normal.  

Nivelul de hidratare al tenului combinat
Tenul combinat poate fi uscat uneori pe parcursul anului, din cauza schimbărilor de vreme. Producția de sebum crește de obicei când vremea este caldă și scade atunci când este mai rece. Modificările hormonale pot avea de asemenea un impact major. Este foarte importantă însă menținerea unui echilibru al pielii prin întreținerea în mod egal atât a zonei T cât și a restului tenului, urmând zilnic rutina de hidratare a acestuia.

Ce produse sunt indicate să folosești

Datorită combinației de tipuri de ten, nu este indicat să folosești produse care să îndeplinească nevoile unei singure zone faciale. Este necesar să folosești produse care îmbunătățesc și mențin hidratarea și strălucirea pielii, în același timp menținând sub control excesul de sebum. În acest sens recomand: crema de zi hidratantă de zi pentru ten normal/ mixt Optimals Hydra Radiance și crema de noapte hrănitoare pentru ten normal/ mixt Optimals Hydra Radiance.

Text: Foto: Oriflame and Getty