Cum să întărești imunitatea copilului?

Toți părinții fără excepție, ar trebui să cunoască cum să susțină imunitatea copilului. Metodele de întărire a sistemului de apărare a copilului sunt menite să facă micuța persoană să crească puternică – și aici vin în ajutor produsele Wellness pentru copii.

 

Nu este un secret că de educația copilului trebuie să te ocupi din primele zile de viață, această regulă se aplică și imunității. Proprietățile protectoare ale unui organism mic trebuie monitorizate constant.

Haideți să vedem cum să întărim corpul copilului și ce trebuie de făcut astfel încât copilul să se dezvolte armonios.

1. Somn suficient

Odihna are un efect benefic asupra celulelor sistemului imunitar al copilului în creștere. Copii cresc mai bine în somn, deoarece metabolismul în timpul somnului la copii este mai rapid decât la adulți. Este important ca copilul să nu se suprasolicite și să aibă timp de recuperare completă. Pentru copii, somnul este considerat optim timp de cel puțin 8 ore pe zi.

2. Activitatea și exercițiile

Cea mai importantă sarcină a activității fizice este menținerea performanței corpului copilului și funcționarea corectă a organelor interne. Activitatea fizică echilibrată îmbunătățește starea de spirit, ajută la întărirea sistemului imunitar, la normalizarea sistemului nervos și îmbunătățirea orelor de somn.

Pentru copii și adolescenți, activitatea fizică este considerată suficientă de 3 până la 5 ori pe săptămână, cu durata de la 30 minute până la o oră. Activitatea fizică trebuie să fie complexă și să afecteze atât sistemul cardiovascular, cât și sistemul musculo-scheletic. Este foarte important ca orele să fie sistematice – astfel copilul își va forma un obicei de activitatea fizică constantă de la o vârsta fragedă.

3. Alimentația rațională și adecvată

O dietă sănătoasă este o dietă echilibrată în proteine, grăsimi și carbohidrați, ce conține vitamine și minerale esențiale. Alimentația corectă nu este doar un meniu zilnic complet, dar și regimul alimentar, precum și învățarea copilului cu eticheta alimentară.

Obiceiurile alimentare se formează într-o persoană din copilărie și îi sunt alături de-a lungul vieții, iar apoi ei își vor învăța copii. De aceea este atât de important chiar acum, în timp ce copilul este mic să mănânce ceea ce gătim și să stabilim obiceiuri corecte care să-i ajute să-și mențină sănătatea.

4.Vitaminele

Este important să ne amintim că dieta ar trebui să fie variată și să conțină mai multe vitamine, datorită metabolismului accelerat al corpului copilului. Prin urmare, pentru a întări imunitatea copilului, este important să consume o cantitate suficientă de vitamine, minerale, proteine și alte substanțe utile și necesare. Și nu uita că copilul este încă în creștere și trebuie ajutat să se dezvolte armonios.

Nu este întotdeauna posibil să obții nutrienții necesari din alimente, iar aici în ajutor ne vin suplimentele. Să ne concentrăm asupra celor mai esențiale complexe de vitamine care îi permit copilului să crească puternic și sănătos, precum și să-i susțină sistemul imunitar.

Complexul de multivitamine şi minerale pentru copii WellnessKids este universal în acțiunea sa și conține minimum necesar pentru dezvoltare armonioasă a organismului celui mic:

● Crește imunitatea, îmbunătățește vederea (vitaminele A, C, D, zinc, seleniu, riboflavină);

● Benefic pentru sistemul osos și dinți (vitaminele D, K, calciu și magneziu);

● Întărește mușchii și oferă o sursă de energie (vitamine B, calciu, magneziu, fier și crom);

● Susține funcționarea creierului și a sistemului nervos (vitamine B, iod și zinc).

Uleiul omega 3 WellnessKids este un acid gras polinesaturat care se găsește în principal în fructe de mare și ulei de pește. Pentru copil aceste substanțe sunt importante deoarece:

  • Ajută să se dezvolte abilitățile intelectuale;
  • Posedă proprietăți antiinflamatorii;
  • Promovează funcționarea optimă a sistemului cardiovascular;
  • Promovează dezvoltarea atenției, memoriei, gândirii logice și a abilităților motorii;
  • Crește rezistența la stres.
Text: