Care cremă de protecție solară este mai bună?

Am pregătit o listă cu ingredientele pe care trebuie să le conțină un produs de protecție solară, alege un produs pe care să te poți baza.

FPS (Sun Protective Factor) - factor de protecție solară. Cu cât FPS este mai mare, cu atât protecția este mai de durată și produsul mai sigur. Noi îți recomandăm să actualizezi protecția solară la fiecare două ore, în special pe plajă: proprietățile sale slăbesc la reacția cu pielea, stresul mecanic și contactul cu apa.

Razele UVA – sunt raze ultraviolete care nu sunt absorbite de atmosferă, trec prin nori și ajung la suprafața pământului. Sunt periculoase pentru că nu le simțim efectul asupra pielii. Acestea pot pătrunde foarte adânc și ajung în celulele dermului, provocând hiper-pigmentare, fotoîmbătrânire, cancer de piele, sensibilitate la soare.

Razele UVB – 90% sunt absorbite de atmosferă, dar restul de 10% ajung la suprafața pământului și pot pătrunde în epidermă. Le simțim efectul asupra pielii – se înroșește, se încălzește, se arde. Aceste raze sunt responsabile pentru un bronz frumos auriu și, de asemenea, provoacă sensibilitate la soare și cancer de piele.

Atunci când alegi un produs de protecție solară asigură-te că acesta blochează atât razele UVA, cât și UVB. Caută pe etichetă ambele abrevieri sau denumirea „filtre UV cu spectru larg de acțiune”. De exemplu, Oriflame a actualizat gama Sun 360 cu tehnologia Multi-Rays cu FPS ridicat (30 până la 50+) și o gamă largă de filtre UV care protejează de razele UVA/UVB, ceea ce înseamnă că previne arsurile solare, fotoîmbătrânirea și cancerul de piele.

Filtrele UV sunt de două tipuri.

Filtre chimice – absorb radiațiile, înmoaie pielea. Produsele cu astfel de filtre au o textură ușoară, ideală pentru tenul feței, deoarece nu fac pielea grasă și creează o bază bună pentru machiaj.

Ce substanțe trebuie căutate în compoziția chimică a produselor de protecție solară: Avobenzone (Avobenzone), Mexoryl SX / XL (Mexoril), Tinosorb S / M (Tinosorb), Octocrylene (Octocrylene), Oxybenzone (Oxybenzone), Sulisobenzone (Sulisobenzone) etc. Lista completă a filtrelor chimice poate fi găsită online.

Filtre fizice – împrăștie radiațiile,  lucrează la suprafața pielii. Filtrele fizice sunt utilizate frecvent în produsele de îngrijire a corpului. Texturile cu filtre fizice sunt mai lipicioase și vâscoase, au o nuanță albă.

Ce substanțe trebuie căutate în compoziția fizică a produsului de protecție solară: Zink Oxide (oxid de zinc) sau Titanium Dioxide (dioxid de titan). Dacă produsul nu conține aceste substanțe atunci ai un produs de protecție chimic.

Produsele de protecție solară Sun 360 includ filtre chimice și fizice pentru o protecție suplimentară. Acestea sunt produse de tip mixt.

Pe lângă filtre caută în compoziția produsului extracte de plante și ingrediente hidratante care să îți îngrijească pielea, să te ajute să obții un bronz uniform și să îl menții cât mai mult timp. Sun 360 are toate aceste trei componente.

Vitamina E este un puternic antioxidant care rezistă la stresul oxidativ cauzat de efectele negative ale soarelui și ale mediului înconjurător.

Mur pitic – sunt fructe rare denumite de suedezi „aur de pădure” pentru conținutul lor ridicat de vitamina A, C și E. Extractul său menținea nivelul de hidratare al pielii și o protejează de radiațiile UV.

Bumbacul de nord – bogat în zaharuri și minerale, întărește bariera de protecție a pielii și, de asemenea, o calmează în timpul expunerii la soare.

Pentru a te bucura de soare fără consecințe, folosește produse de protecție solară Sun 360 în fiecare zi – nu doar pe plajă, ci și în oraș, chiar și pe vreme înnourată. Află mai multe detalii despre protecția solară aici. 

Text: