5 fapte despre protecția solară

Ce este protecția cu spectru larg, trebuie folosite produse cu FPS la birou și cât produs să aplic? Răspundem la cele mai frecvente întrebări despre protecția solară!

Cât timp poți sta la soare în funcție de FPS?

FPS (Sun Protective Factor/ Factorul de Protecție Solară) este în primul rând factor de protecție temporară. În medie, o persoană poate sta la soare fără protecție aproximativ 10 minute. Dacă aplici produsul cu FPS 10, atunci timpul ca crește până la 100 de minute, dacă FPS 30 – 300 minute etc. În practică, recomandăm aplicarea produsului de protecție la fiecare două ore, în special pe plajă: proprietățile sale slăbesc de la reacția cu pielea, stresul mecanic și contactul cu apa.

Cum să aleg factorul FPS?

Cu cât tonul pielii este mai pal, cu atât este necesar un factor de protecție mai mare. Sub lumina directă a soarelui, pielea deschisă începe să se înroșească după 5 minute, în timp ce pielea mai închisă – după aproximativ 15 minute. Reține acest lucru atunci când alegi un produs.

Fondul meu de ten conține FPS. Deci pot exclude produsul de protecție pentru față?

De regulă, fondul de ten nu oferă pielii un nivel adecvat de siguranță, chiar și în prezența FPS: este imposibil să îl aplici în cantități mari, iar proprietățile sale decorative prevalează asupra celor de protecție. Folosește un produs de protecție solară special înainte de machiaj și lasă-l să pătrundă în piele. Când aplici produse cosmetice decorative fii atentă: nu îl împrăștia, ci aplică-l prin mișcări ușoare.

Dacă sunt toată ziua la birou, am nevoie de protecție solară?

Produsele cu factor de protecție solară trebuie utilizate nu doar pe plajă, ci și în oraș, zilnic – pe vreme noroasă, în încăpere, în timpul iernii! Radiația UV pătrunde ușor prin nori și ferestre, se reflectă pe suprafața netedă și afectează pielea, devenind una din cauzele hiper-pigmentării și foto-îmbătrânirii. 

Aplic crema într-un start subțire – este suficient?

Pentru ca produsul de protecție să funcționeze cu adevărat, aplică-l cu generozitate: pentru tot corpul este necesar cel puțin două linguri. Dacă utilizezi un spray asigură-te că produsul a ajuns pe fiecare centimetru al pielii și apoi distribuie-l prin mișcări de masaj.

Cum să aplic corect produsul de protecție solară?

Folosește produsul de protecție solară cu cel puțin 15-20 minute înainte de a ieși din casă, astfel încât să aibă timp să se absoarbă, să nu rămână pe haine și să înceapă să acționeze. Dacă aplici crema de protecție abia pe plajă, fii pregătită ca în primele 15-20 de minute pielea ta să fie încă lipsită de apărare și se poate arde.

Pe etichetă scrie „Filtre UV cu spectru larg de acțiune”. Ce înseamnă asta?

FPS protejează de razele UVB care provoacă arsuri, dar ai nevoie de o gamă largă de protecție, multiactivă pentru a te proteja de razele UVA și mai periculoase. Acestea pătrund mai adânc în piele, ajungând în celulele dermului și provoacă producția de radicali liberi, provocând îmbătrânirea prematură și cancerul de piele. Asigură-te că produsele pe care le folosești protejează împotriva a două tipuri de radiație solară – de exemplu, precum noua gamă de produse de protecție solară pentru întreaga familie Sun 360 de la Oriflame.

Alegerea editorului

Datorită tehnologiei Multi-Raysși a ingredientelor naturale suedeze, gama Sun 360 protejează pielea de efectele nocive ale luminii solare, poluării mediului și deshidratării. Alege formatul convenabil: spray, cremă, cremă pentru copii, loțiune sau stick – și bucură-te de cele mai importante momente, indiferent de vreme.

Află mai multe despre cum să citești compoziția produselor de protecție solară și alege cele mai bune.

Text: