Cum sunt create parfumurile premium?

Odată cu lansarea celei mai recente game de parfumuri premium Oriflame, Sublime Nature, am vrut să investigăm ce înseamnă premium și de ce este nevoie pentru a crea astfel de parfumuri. De aceea, am discutat cu maestrul-parfumier, Nathalie Lorson, pentru a afla mai multe.

1. CE CRITERII TREBUIE SĂ ÎNDEPLINEASCĂ UN PARFUM PENTRU A FI CONSIDERAT PREMIUM?
Atunci când creez un parfum pentru o colecție premium, selectez ingredientele cele mai rafinate, elegante și unice pe care mi le oferă paleta de parfumuri.

2. CE ÎNSEAMNA PREMIUM PENTRU TINE?
Premium înseamnă pentru mine unic. Îmi place să creez pentru consumatorii care caută unicitate. Frumusețea, armonia și calitatea sunt caracteristicile principale pe care le urmăresc atunci când vreau să creez un produs unic. 

3. CE FACE DIN SUBLIME NATURE TUBEROSE ȘI TONKA BEAN UN PRODUS PREMIUM?
Am creat Sublime Nature Tuberose din extrase sublime de ingrediente sustenabile. De asemenea, am folosit aceste ingrediente în notele centrale ale parfumului, făcându-le astfel să strălucească.


5. CUM PROCEDEZI LA CREAREA UNUI PARFUM PREMIUM?
Odată ce am ales ingredientul cu care vreau să lucrez, am grijă să aleg calitatea optimă. Apoi, mă joc cu parfumul - amestecându-l cu alte ingrediente pentru a accentua și a pune în valoare caracteristicile reale ale primului ingredient. De exemplu, a durat aproximativ un an pentru a găsi aroma perfectă pentru Sublime Nature Tuberose.Tuberoza este unul dintre ingredientele reprezentative din cadrul parfumeriei clasice. Aceasta a fost întotdeauna explorată ca floare unică în parfumuri extrem de selective care prezintă caracterul său opulent. În timpul unei călătorii în câmpurile de flori indiene, acum câțiva ani, îmi amintesc emoția mea în descoperirea prospețimii și delicateții pure ale tuberozei. Noua tehnologie de ultimă generație Sublime CO2 mi-a oferit acum ocazia de a recrea acel parfum.

5. AI ALES INGREDIENTELE CELE MAI BUNE ȘI EMBLEMATICE PENTRU ACESTE PARFUMURI. CUM FUNCTIONEAZA PROCESUL DE SELECȚIE?
Tuberoza indiană pură și naturală își exprimă cel mai bine nota florală verde, proaspătă și plină de rouă, în zori. În fiecare zi între lunile mai și decembrie, femeile din Saris recoltează cu grijă valoroasele flori albe, care vor fi folosite pentru ghirlande și pentru parfumuri. Acesta este momentul în care doresc să recreez - când tuberoza înflorește în zori și petalele sunt încă puțin ude și înrourate.

6.  CUM AI PUTEA DESCRIE PARFUMUL SUBLIME NATURE TUBEROSE, ÎN CALITATE DE MAESTRU-PARFUMIER?
Sublime Nature Tuberose este proaspăt și floral. Are un buchet de flori albe proaspete și o notă de vârf luminoasă. Este plin de caracter și conferă un sentiment natural. Acesta este modul în care miroase înainte ca floarea să fie culeasă.

Vezi interviul cu Nathalie Lorson aici.

Text: Foto: Oriflame / Getty