5 greșeli în machiaj care te îmbătrânesc

Modul în care aplici fondul de ten poate avea un impact major asupra vârstei pe care o arăți. Așa că am stat de vorbă cu Jonas Wramell, Directorul Artistic Global Oriflame, care ne-a povestit despre cele mai des întâlnite greșeli care ne îmbătrânesc și cum să le corectăm.

GREȘEALA #1: CU GÂNDUL LA TINEREȚE

„În general, femeile care sunt nemulțumite de vârsta lor încearcă să copieze lookul pe care îl afișau cu 10 ani în urma, însă efectul este exact opus.  În loc să încerci să te minți singură că ești mai tânără, ar trebui să ții cont de faptul că machiajul presupune maximizarea frumuseții tale actuale. Așa că evită să folosești tehnici învechite de machiaj, precum: contur gros al buzelor, al pleoapei inferioare și pensarea excesivă a sprâncenelor, doarece toate acestea vor adăuga ani pe chipul tău.”

GREȘEALA #2: FOLOSIREA UNEI BAZE DE MACHIAJ NEPOTRIVITE

„Fondurile de ten cu o textură greoaie se vor strânge în liniile fine și le vor evidenția, așa că este recomandat să alegi un fond de ten hidratant, cu o textură lejeră. Evită să folosești prea mult fond de ten care să-ți încarce fața. Si dacă tot vorbim de machiajul feței, stai departe de pudrele mate și optează pentru produse cu particule strălucitoare; un ten luminos va arăta mai tânăr decât unul mat.” 

GREȘEALA #3: FOLOSIREA UNEI NUANȚE NEPOTRIVITE A FARDULUI DE OBRAZ 

„Un aspect îmbujorat al pomeților îți poate împrospăta instant lookul, însă alegerea unei nuanțe nepotrivite poate avea un impact negativ. Evită aplicarea unui fard în nuanțe maronii, care poate să creeze un aspect neglijent. Tonurile peach, însă, armonizează trăsăturile și-ți pun în valoare pomeții. Obișnuiesc să aplic un blush strălucitor pe centrul obrajilor clientelor cu ten matur, pentru a obține un aspect mai tânăr. ”

GREȘEALA #4: FOLOSIREA FARDURILOR STRĂLUCITOARE/CU SCLIPICI PENTRU PLEOAPE

„Aplicarea unui fard strălucitor sau cu sclipici pe pleoape constituie o mare greșeală dacă ai trecut de vârsta tinereții. Din cauza texturii, aceste produse se pot strânge în liniile fine și în pliurile ochilor, fapt ce va maximiza aspectul acestora. Poate părea un look interesant pentru fetele tinere, dar este recomandat să eviți acest tip de machiaj pe măsură ce încep să apară ridurile. Sugestia mea este folosirea unui fard cu textură satinată sau mată.”

GREȘEALA #5: MACHIAJUL STRIDENT

„Nu-ți complica machiajul, ci alege să afișezi un aspect elegant și simplu: folosește un rimel de calitate, un fond de ten hidratant, un blush în nuanța pieriscuță și un ruj într-o culoare neutră; nu-ți trebuie machiaj în exces pentru a obține un look proaspăt, frumos și natural. Pe măsură ce îmbătrânești, mai puțin înseamnă, de fapt, mai mult.”

 


Text: Foto: Kristin Wreyford