5 CELE MAI FRECVENTE ÎNTREBĂRI DESPRE TIPURILE DE TEN

Când cauți produsele ideale pentru piele nu contează doar starea în care se află pielea ta, ci și tipul de ten pe care îl ai. De aceea, am rugat-o pe directoarea noastră în studiul pielii, Susanne Fabre, să ne răspundă la 4 dintre cele mai frecvente întrebări privind tipurile de ten.

De ce este important să alegi produsele pentru îngrijirea pielii în funcție de tipul de ten?
Ar trebui întotdeauna să alegi produse de îngrijire a pielii care să corespundă atât nevoilor tale specifice, cât și tipului de ten - indiferent de vârstă, sex sau etnicitate. De exemplu, dacă ai pielea uscată, ai nevoie de o formulă mai complexă pentru a întări bariera protectoare a pielii, care poate fi ușor distrusă odată cu uscarea pielii. Dacă pielea are tendința de a fi grasă, vei avea nevoie de o textură mai ușoară pentru a evita aspectul lucios neplăcut și înfundarea porilor, fapt care poate provoca acnee și coșuri.

Câte tipuri de ten există?
De obicei pielea poate fi uscată, sensibilă, normală sau grasă. Dar toate tenurile sunt unice și există, desigur, tipuri combinate și intermediare.

Tipul meu de ten se schimbă odată cu trecerea timpului?
Tipul de ten și starea acestuia se pot modifica în timp și în funcție de sezon datorită modificărilor hormonale și factorilor externi, cum ar fi poluarea și stilul de viață (dieta, stresul etc.) și schimbările climatice. Prin urmare, ar fi indicat să îți adaptezi produsele din când în când pentru a răspunde acestor nevoi modificate De exemplu, este indicat să alegi o cremă mai bogată în timpul iernii, atunci când aerul este mai uscat, sau să adaugi protecție suplimentară UV în timpul verii. 

Care este cel mai important pas în îngrijirea complexă?
Toate acestea sunt importante. Îngrijire complexă nu este în zadar numită în complex. Fiecare pas completează perfect cea anterioară, iar formulele special concepute sporesc eficacitatea reciprocă. Totul este important: curățare, hidratare, nutriție și protecție.

Pot folosi produse pentru diferite tipuri de piele?
Îți recomandăm să adaptezi produsele de îngrijire a pielii la nevoile tale individuale și este bine să folosești mai multe dintre acestea sau să le schimbi dacă în anumite perioade pielea ta este mai uscată sau mai grasă.

Text: Foto: Oriflame