Titlu: Sănătatea pielii depinde de nivelul pH — ului - ce trebuie să cunoașteți?

Echilibrul acido-bazic echilibrat с — cheia pentru sănătatea pielii și igiena intimă adecvată. Care este nivelul pH-ului, de ce acesta nu trebuie încălcat și cum să alegi mijloacele potrivite de îngrijire? Răspunde expertul nostru Lorna Deli и.

Dacă nivelul pH-ului pielii noastre crește sau scade brusc, acesta poate distruge mecanismul natural de protecție prin inhibarea microbiomului - microorganismele care trăiesc pe piele și o protejează. Rezultatul este exfolierea, iritarea, sensibilitatea crescută și chiar diverse boli ale pielii.

Ce este pH-ul?

Este o unitate de măsură a acidității pe o scară de la 0 la 14, care permite determinarea unui mediu acid (până la 6,9), neutru (7) și alcalin (de la 7,1). Valoarea pH-ului depinde de concentrația ionilor de hidrogen din substanță - sau din stratul hidrolipidic al pielii.

Care este nivelul pH-ului pielii noastre?

În mod normal, puțin mai jos de 5. Adică, ușor acid-dar poate varia de la 3 la 7. Astfel, toate produsele cosmetice pentru față și corp au un pH acid, cu excepția celui special — de exemplu, pentru tratamentul psoriazisului.

 

Nivelurile pH diferă în diferite părți ale corpului nostru?

Scalpul, palmele și picioarele, fața și restul corpului au niveluri diferite de pH-în funcție de starea pielii, acestea pot varia în câteva unități. Nivelul pH-ului zonei intime la femei este, de asemenea, mai mic — aproximativ 3,5-4,5.  Este deosebit de important să folosiți un mijloc de îngrijire special în această zonă! Gelul de duș obișnuit este prea alcalin și poate provoca uscarea, disbacterioza, o încălcare a microflorei naturale care duce la aftere, mâncărime și roșeață. Săpunul lichid cu atât mai mult nu este potrivit: aditivii antibacterieni ucid lactobacilii utili. Pe când  mijloacele de îngrijire speciale mențin mediul optim al zonei intime, ameliorează iritarea și deodorizează.

Alegerea expertului

 Seria actualizată Feminelle este creată special pentru zona intimă sensibilă, ajută la menținerea nivelului corect al pH-ului și la protejarea microbiomei. Produsele sunt dezvoltate ținând cont de nevoile femeilor din diferite perioade de viață, aprobate de dermatologi și ginecologi, potrivite pentru utilizarea zilnică. Conține acid lactic, prebiotice și extracte naturale suedeze, iar formula în sine este biodegradabilă.

Text: Foto: Oriflame