Tot ce trebuie de știut despre îngrijirea pielii mature

Vârsta adolescentină și menopauza – sunt cele mai problematice perioade pentru piele în viața oricărei femei. Dar ce cu adevărat se întâmplă în acea perioadă și cum să facem față schimbărilor, care ni le aduc anii? Ne va răspunde expertul nostru în domeniul îngrijirii pielii, Melina Galeadi.

Cum se schimbă pielea în perioada menopauzei?

Pentru a înțelege ce se întâmplă în perioada menopauzei trebuie să pricepem cum lucrează hormonii și ce reprezintă ei. Hormonii – sunt așa-zisele „molecule de semnalizare”, care indică corpului nostru cum să reacționeze în diverse situații, fie ele de ordin psihologic sau fiziologic. Unul din acești hormoni este estrogenul – deseori, anume el este asociat cu hormonul feminin. Estrogenul participă la sinteza proteinelor, schimbul de lichide și alte funcții importante organismului.

Printre importantele proteine, sintetizate de estrogen, se numără collagen-ul. El este important, la rândul său, ca pielea să fie netedă și elastică. De asemenea estrogenul asigură sinteza glicozaminoglicanilor – acestea fiind niște lanțuri lungi de polizaharide, care ne oferă energia necesară și mențin nivelul normal al hidratării pielii.

Odată, cu începutul menopauzei nivelul estrogenului în corpul femeii scade, iar aceste schimbări se observă în următorul mod:

  1. Scade nivelul de hidratare a pielii
  2. Scade nivelul de sintetizare a collagen-ului
  3. se inițiază procesul de distrugere a matricei extracelulare a pielii, ca rezultat apărând acumulări de melanină (apariția petelor pigmentare

Care sunt problemele primare a pielii în perioada menopauzei?

Cele mai des întâlnite probleme a pielii în perioada menopauzei sunt uscarea, apariția multor cearcăne, pigmentarea, pierderea elasticității și tonifierii pielii ca rezultat a minimalizării producerii de collagen.

Este necesară o îngrijire specială în perioada menopauzei?

Da, pielii îi trebuie o îngrijire specială în perioada aceasta. În timpul și după menopauză pielii îi e necesară o intensă îngrijire, hrănire și hidratare direcționate pe reducerea ridurilor și a petelor pigmentare. Cercetările arată că insoflavonii, de exemplu, genisteina, pot avea un efect benefic asupra pielii care suferă din cauza reducerii nivelului de estrogen în organism, iar acidul hialuronic ajută la menținerea nivelului necesar de hidratare, ceea ce este destul de important în perioada aceasta.

Cum să avem grijă de piele în perioada menopauzei?

Hrănire, hidratare dar de asemenea și o îngijire complexă focusate pe reducerea ridurilor (de exemplu, utilizarea elementelor care stimulează sintetizarea collagenu-lui) și a petelor pigmentare.

Ce produse sunt recomandate să utilizăm pentru îngrijirea pielii în perioada menopauzei

Eu recomand gama de produse NovAge Time Restore. Toate produsele acestei game conțin genisteină, iar crema de zi de asemenea conține acid hialuronic – acestea fiind 2 elemente-cheie pentru o îngrijire bună a pielii în perioada menopauzei.

Principalul sfat oferite femeilor în vârstă de 50 de ani

Principalul este să aveți grijă de voi și de pielea voastră. Puteți arăta așa după cum vă simțiți. Aveți grijă de voi, memorați necesitatea unei îngrijiri complexe, implementați-o în lista procedurilor zilnice și nu uitați să consumați cantitatea necesară de apă, feriți-vă de razele solare directe! 

Text: Foto: Getty Images