Cum înconjurător influențează negativ asupra pielii tale?

Pielea ta în fiece zi este expusă influenței negative a mediului. Ce factori sunt deosebit de dăunători și cum te poți proteja de ei? La toate întrebările cu privire la îngrijirea facială va răspunde expertul nostru Melina Galeadi.

1. RAZELE ULTRAVIOLETE

„Soarele – este unul din dușmanii pielii noastre. Razele ultraviolete dăunează elastinei și collagen-ului din celule, ce, la rândul său, duce la apariția ridurilor și pierderea definirii pielii. În plus razele solare pot fi cauza schimbării culorii pielii și apariția petelor pigmentare – semne evidente a îmbătrânirii premature.

Sfatul expertului:

„Nu obosesc să evidențiez importanța utilizării zilnice a produselor cu factorul SPF – indiferent de timpul de afară. Razele ultraviolete pot pătrunde chiar și prin nori și să afecteze pielea ta. Pentru protecție zilnică alege cremele cu factorul de protecție SPF 15. Iar pentru o protecție suplimentară recomand produsele din gama Optimals Even Aut SPF 35 împotriva apariției petelor pigmentare.

2. EMISIILE ȘI POLUAREA

Factori precum smogul sau emisiile în atmosferă au o influență negativă asupra organismului nostru, atât interior, afectând sistemul respirator, cât și exterior, care afectează în mod direct pilea. La fel ca razele ultraviolete, poluanții afectează la nivel celular și sunt cauza uscării și îmbătrânirii premature a pielii.

Sfatul expertului:

Poluanții mediului ambiant au o mare influență asupra pielea ta. Dacă locuiești în oraș, atunci, în special ai nevoie de o îngrijire complexă. Curăță fața dimineața și seara, întotdeauna utilizează demachiantul și produsele împotriva deshidratării pielii și pierderea strălucirii. Recomand să încercați produsele din gama Optimals Age Revive și Even Out. Ele conțin complexul Anti-Pollution Active, care îți va proteja pielea de influența negativă a mediului ambiant, te va proteja să menții nivelul necesar pentru hidratarea pielii.

3. FUMATUL

E cunoscut deja faptul că fumul de tutun este dăunător pielii tale. Și nu tocmai să fi singur fumător activ și cei pasivi sunt influențați negativ iar acesta e motivul îmbătrânirii premature și apariției ridurilor, oferindu-i pielii un aspect malad.

Sfatul expertului:

«NU Fuma – acesta este sfatul meu principal». 

4. ÎNCĂLZIREA CENTRALĂ SAU CLIMATIZAREA

Mulți utilizează climatizatoarele și încălzirea centrală pentru a schimba temperatura încăperilor. Din păcate, acesta are o influență negativă asupra pielii noastre. Încălzirea centrală și climatizatoarele usucă aerul și în consecință și pielea ta.

Sfatul expertului:

 Pentru a lupta cu acest factor este necesar să ai o îngrijire complexă zilnică – cel mai simplu mod de rezolva problema cu deshidratarea, pierderea strălucirii și apariția ridurilor mimice. Curățarea, tonificarea, crema hidratantă pentru zona ochilor și apoi crema de zi sau noapte – iată doar cu acești pași simpli vei avea un efect vizibil.

Text: Foto: Oriflame, Getty