De ce e mai bine să lucrezi pentru tine?

Imaginează-ți o viață în care poți trăi după regulile tale. O viață în care ai libertatea de a alege cum îți petreci timpul sau cărui proiect vrei să te dedici. Sună interesant? Așa ne gândeam și noi! În timp ce angajarea pe cont propriu poate părea o idee complicată, există o mulțime de motive pentru care luarea acestei decizii spre libertate poate fi benefică pentru tine.

1.  LUCREZI DE ORIUNDE VREI
Te-ai săturat să stai la birou? Foarte bine, pentru că nu mai este nevoie să faci asta! Când lucrezi pentru tine, lumea poate fi a ta. Poți lucra din bucătăria ta, din cafeneaua preferată sau chiar de pe plajă.

2.  SCAPĂ DE TRAFIC
Blocajele de trafic la orele de vârf, autobuzele și trenurile întârziate sau anulate, vremea rea. Lista motivelor pentru care naveta sau drumul spre birou nu sunt tocmai distractive pare nesfârșită! Drumurile lungi sunt stresante pot duce în cele din urmă la anxietate, frustrare și depresie. Când lucrezi pentru tine însăți și lumea este biroul tău, distanțele lungi spre birou nu vor mai fi o problemă.

3. TIMPUL ÎȚI APARȚINE
Poți decide exact câte ore pe zi vrei să lucrezi sau când a venit momentul să îți iei o vacanță. Nu mai este cazul să ceri voie nimănui ca să participi la recitalul de dans sau la primul meci de fotbal al copilului tău. Vei putea să dedici mai mult timp familiei sau pasiunilor tale, precum cursurile de yoga sau voluntariatul pentru o cauza locală care te pasionează.

4.  ÎNVAȚĂ LUCRURI NOI
Știi mai bine decât oricine altceva ce abilități personale îți dorești să dezvolți. Poate vrei să inveți o limbă străină nouă, să studiezi contabilitatea sau să te înscrii la un curs pentru construirea brandului tău personal? Tu ești cea care decide ce poate fi de ajutor în a-ți crește afacerea. Pe scurt, poți evolua doar prin curajul de a încerca lucruri noi.  

5. FĂ DOAR LUCRURILE ÎN CARE TE REGĂSEȘTI
Dacă nu te bucuri de ceea ce faci acum, este posibil ca acest lucru să îți afecteze negativ viața de zi cu zi. Când lucrezi pentru tine, te poți concentra doar pe lucrurile care dau sens vieții tale și te fac să zâmbești. Poți alege calea pe care vrei să mergi și poți lua deciziile care îți sunt de folos. Odată ce îți iei viața în propriile mâini și devii propriul tău șef, dezvolți o mare încredere în sine și descoperi toate lucrurile esențiale de care ai nevoie pentru a-ți transforma visele în realitate.  Când ești propriul tău șef, ai control asupra destinului tău. Poți decide singură cât de departe vrei să mergi și, mai ales, cum vrei să ajungi acolo. Ce spui? Crezi că a venit momentul să faci primul pas în schimbarea vieții tale?

Text: Foto: Getty Images