Cum să găsim echilibru: sfaturile anteprenorilor

Ei se ocupa cu mai multe lucruri odată, educa copiii, construiesc afacere, isi creaza o cariera si încearcă sa nu uite de ei înșiși. Acești oameni extraordinari — antreprenori. Afla ce ii ajuta pe ei sa-si mențină echilibru si sa trăiască viată 100%.

1. DELEGHEAZĂ
Chiar daca ni se pare ca am fi super-eroi, sa reusesti totul este imposibil. Deleghează — asta te va ajuta să finisezi totul în timp util, vei scăpa de stres, de la burnout la locl de muncă sau de mulțimea treburilor casnice. Începe de acasa: spune copiilor cum sa gătească, sa facă curat sau sa se trezeasca singuri. Iar la locul de munca predati o parte din sarcini  angajaților.  Crede-mă, noile abilități vor beneficia și altora și ție. 

URMEAZĂ EXEMPLU
Serghey și Galina Gagloev, anteprenori individuali       

«Suntem împreuna de 18 ani si in tot timpul acesta am reușit facem trei copii si un business de familie. Obiceiul nostru familial este de a zâmbi in orice situație de viață, de a arata un exemplu personal despre cat de important este sa negociezi si sa explici. O ora in timpul liber ar fi pierduta la citirea unei cărți, plimbare de familie, dansuri in fata oglinzii cu/dupa muzica preferata sau pur si simplu relaxându-va in liniște». 

2. SUSȚINE ECHIPA
Toți greșesc, este normal. Este imposibil sa înveți si sa crești fără greșeli, fiindcă anume ele ne fac sa fim ceea ce suntem. Permite echipei sa ia propriile decizii si sa-si asume responsabilitatea pentru aceasta, întotdeauna oferă feedback — atât pozitiv, cât si negativ si menține motivația.  

IA EXEMPLU
Albina și Irek Hafizova, antreprenori individuali  

«Avem patru copii. Este imposibil sa le reușești pe toate, dar poți găsi echilibru si corect sa organizezi prioritatile să creați o atmosfera buna și mediul potrivit. Ultimul nostru motiv de mândrie sunt realizările copiilor si loialitatea business-partenerilor». 

3. PLANIFICĂ ȘI REALIZEAZĂ OBIECTIVE REALE
Pentru ce construiți o afacere? Ce te motivează ? Cum va arata viața ta peste un an? Dar echipa ta? Daca mult nu găsești răspunsul, fa-ti timp si meditează asupra acesteia. Daca stabilesti scopuri realiste si de asemenea intelegi cum arata rezultatul, tuturor este mai usor. 

Text: Foto: Oriflame