Un exemplu bun cum să ai grijă de natură?

Suedia este lider recunoscut în sustenabilitate. Secretul este implicarea generală a cetățenilor – lor le pasă de ce se va întâmpla cu planeta în viitor: toată lumea este conștientă în ceea ce privește sortarea și eliminarea deșeurilor, economisirea apei, electricității și utilizarea lucrurilor de mâna a doua. Află despre principiile îngrijirii naturii în stil suedez, care te vor ajuta să păstrezi frumusețea și resursele țării pentru generațiile viitoare.

 

1. Împarte și fii conștient

Suedezii au atât de mult succes la reciclarea deșeurilor, încât mai puțin de 1% din deșeurile menajere ajung direct în depozitele de deșeuri. Restul poate fi reutilizat, reciclat sau transformat într-o sursă de energie.

Sfat

Și tu poți sorta deșeurile, iar cu cât mai mulți oameni vor adopta acest obicei cu atât mai frumoasă și sănătoasă va fi planeta noastră. Totul începe cu lucruri mici. De exemplu, sortează pentru început hârtia și plasticul (de exemplu, un ambalaj gol de la o cremă preferată). De îndată ce devine un obicei poți începe să studiezi clasificarea plasticului și să mergi spre un nou nivel! Nu uita să clătești în prealabil recipientele pentru reciclare – toate deșeurile din fabrici sunt sortate manual.

2. Salvează planeta în timp ce faci baie

Știai că în timp ce ne spălăm pe dinți folosim aproximativ 8 litri de apă de la robinet pe minut? Suedezii sunt învățați de la o vârstă mică să păstreze resursele naturale, așa că opresc apa în timp ce se spală în duș, se bărbieresc sau se spală pe dinți. Ei cred că o baie în cadă este mai ecologică decât dușul, dacă un duș durează mai mult de 19 minute. Tu te descurci în 10? Un alt secret este utilizarea unui burete care formează o spumă generoasă cu o cantitate minimă de produs. Reduce deșeurilor de apă și economisește!

Sfat

Nu uita să oprești apa în timp ce te speli pe dinți și față și încearcă produse moderne de înfrumusețare care te vor ajuta să economisești apa în duș. Unul din ele este Gel-spumă de duş Swedish Spa Ocean care oferă o spumă generoasă, nu necesită utilizarea unei burete sau multă apă pentru clătire.

3. Renunță la plastic!

În Suedia este susținută tendința consumului responsabil, ei aleg branduri care au grijă de natură. De exemplu, folosesc materiale reciclate în producție. Noi, de asemenea, ne străduim să reducem deșeurile, motiv pentru care o parte din ambalajele noastre Love Nature sunt fabricate din 40% plastic reciclat.

Sfat

Predarea plasticului pentru reciclare este o decizie foarte responsabilă, dar necesită o pregătire și cercetare. Dacă dorești să începi cu ceva simplu, renunță la cumpărarea articolelor noi în ambalaje din plastic. Caută produse care pot fi recompletate cum ar fi Plata pentru farduri The ONE Make-up Pro.

4. Optează pentru natural

Produse cu ingredient naturale sunt mai bune nu numai pentru piele, ci și pentru mediu. Extractele organice sunt obținute din plante cultivate fără pesticide, acest lucru permite să păstrezi mai mulți nutrienți și să protejezi solul și apa de poluare. Iar formulele biodegradabile nu conțin particule din plastic și sunt procesate complet de microorganism și bacterii, prin urmare nu afectează oceanele lumii.

Sfat

Încearcă gama noastră etică de produse EcoBeauty care a obținut cele mai stricte standarde etice. Află mai multe despre modul în care Oriflame are grijă de mediu în fabricile sale, aici.

5. Fă cumpărături în mod conștient 

Suedezii preferă adesea produsele multifuncționale în locul unei întregi game, reducând astfel cantitatea de plastic. Poți urma exemplul lor cu Balsamul multifuncțional Tender Care care înlocuiește 4 produse de îngrijire a pielii. De asemenea, este atât de compact încât este întotdeauna la îndemână!

Sfat

Să porți mereu o trusă de cosmetice mare este incomod și deloc practic! Alege produse compacte și multifuncționale, spre exemplul batonul styler pentru machiaj The ONE, care îți pot transforma aspectul și înlocuiește mai multe produse simultan.