Frumusețe scandinavă: îngrijire, machiaj, stil

Femeile scandinave sunt renumite pentru abordarea holistică a frumuseții. Acestea își îngrijesc pielea nu doar cu ajutorul produselor cosmetice, nu încearcă să arate altfel cu ajutorul machiajului și se îmbracă simplu, dar elegant. Ești intrigată? Află ce poți învăța de la frumoasele femei nordice.

Îngrijire: frumusețe în interior și în exterior

Nutriția, activitatea fizică, îngrijirea pielii și starea interioară a femeilor scandinave sunt aproape inseparabile. Acestea adoptă o abordare holistică a frumuseții care devine un mod de viață.

În loc să meargă la o sală de sport, femeile suedeze includ, pur și simplu, activitatea fizică în rutina lor zilnică. La serviciu merg cu bicicleta, întâlnirile cu prietenii le fac în parc, și nu la o cafea cu un croissant în cea mai apropiată cafenea. Ca rezultat acestea sunt pline de vigoare, se simt excelent și radiază de sănătate. Și nici o grijă pentru abonamentul expirat!

In procesul de îngrijire ele preferă minimalismul și funcționalitatea, îmbogățindu-și pielea nu numai din interior, ci și din exterior. Proteine, fibre, fructe, legume, grăsimi sănătoase și multă apă - aceasta este formula unei diete scandinave sănătoase. Dar chiar și cea mai echilibrată dietă nu oferă toate vitaminele și mineralele de care avem nevoie. Fetele scandinave știu despre aceasta și iau suplimente alimentare în fiecare zi - și nu atunci când pielea devine scuamată și imunitatea scade.

Machiaj: Moderare în tendințe

Fetele scandinave adoră machiajul moderat, dar în același timp pot experimenta cu tendințele – fără a le urma orbește, ci alegând ceea ce le scoate în evidență frumusețea naturală.


Dacă încă nu ești gata să renunțați la machiajul intens și să alegi unul discret, încearcă tehnicile preferate ale femeilor suedeze  - de exemplu, alegerea fardurilor în dependență de culoarea ochilor pentru o privire mai pătrunzătoare și pentru a scoate în evidență nuanța acestora:

  • Pentru ochii căprui, alege nuanțe cu pigment albastru: albastru deschis, mov, violet.
  • Pentru ochii verzi, alege nuanțe de orice intensitate, cu tentă de roșu - adică întregul spectru, de la roz pal la burgund și maro.
  • Fetele cu ochi albaștri trebuie să facă o alegere în favoarea nuanțelor naturale: bej, maro, auriu. De asemenea, puteți încerca nuanțele portocalii.
  • Pentru ochii gri, utilizați nuanțe neutre, dar îndrăznețe. Negru, maro închis, argintiu, mov purpuriu.

Stilul: minimalism și confort

Stilul scandinav poate fi descris în trei cuvinte: funcțional, laconic, confortabil. Principalele tendințe ale garderobei suedeze sunt:

  • Minimalism. Fetele scandinave preferă o siluetă și o croială simplă, culori calme, țesături monocromatice, iar imprimeurile - doar cele clasice (dungi, carouri, buline). Veți obține ținute foarte funcționale, care se pot combina între ele.
  • Practicitate. Ținutele unei fete scandinave care corespund stilului său de viață activ, despre care am scris mai sus, sunt realizate din țesături naturale de înaltă calitate și care vor rezista mult timp. Ținutele se poartă în mai multe straturi subțiri, ceea ce este foarte important pentru vremea rece și schimbătoare.
  • Accesorii. Ținutele în sine sunt de bază și laconice, așa că starea de spirit a imaginii se creează cu ajutorul accesoriilor. 
Text: