Cum să alegi parfumul semnătură?

Unii rămân fideli unui singur parfum toată viața, alții îl caută și nu-l găsesc ani de zile, iar alții cred că merită să ai mai multe parfumuri pentru a le potrivi stării de suflet. Cum să știi care e aroma perfectă pentru tine – cartea ta de vizită și un element de stil care te va face remarcată? Ți-am pregătit o instrucțiune utilă - caută după miros!

Pasul 1: tipul aromei

Pentru o alegere mai simplă, parfumurile sunt divizate în tipuri de bază: florale, lemnoase, orientale, citrice, marine, verzi, fructate. Denumirea fiecărui tip explică perfect conținutul acestora. Aromele marine - proaspete și aerate, cu note de briză sărată. Verde - este mirosul pădurii după ploaie, a frunzișului fraged sau a ierbii proaspăt cosite. Aromele orientale sunt cel mai adesea dulci, intense, picante. Această clasificare simplă te va ajuta să te orientezi în varietatea compozițiilor.

Lifehack

Află tipul parfumului tău preferat și aruncă o privire asupra altor parfumuri din aceeași categorie.

Pasul 2: piramida olfactivă

Fiecare parfum este divizat în trei grupe de componente, a căror armonie creează piramida sau structura sa. La fel ca o piesă muzicală, compoziția unui parfum se bazează pe note. Notele de vârf creează prima impresie a unui parfum. Sunt cele mai ușoare, se deschid imediat și se pot resimți 5-15 minute după pulverizarea parfumului. Astfel, Eclat Femme și Amber Elixir te va întâlni cu o aromă de mandarină suculentă, iar Amber Elixir Crystal te va surprinde cu note de chihlimbar baltic. Notele de inimă (de mijloc) stau la baza parfumului, denotă caracterul acestuia. Se deschid după notele de vârf și se pot resimți timp de 1,5-4 ore. În mare parte sunt reprezentate de note florale, fructate, lemnoase. Astfel, în inima Love Potion Midnight Wish este cafeaua dulce, iar în Sublime Nature Tuberose - tuberoza. Notele de bază reprezintă baza parfumului. Se deschid ultimele și durează cel mai mult, creând acordul final al compoziției. Muscul, chihlimbarul, vanilia sunt adesea folosite ca bază. Sau, de exemplu, paciuli – cum ar fi în apa de parfum Possess.

Lifehack

Acordă atenție la ambalajul parfumului, acesta îți poate spune multe despre conținutul său. Culoarea roz este adesea aleasă pentru compozițiile florale, detaliile în nuanțe aurii vorbesc despre un parfum luxos, intens și de clasa premium, sticluțele laconice cu o nuanță de verde și albastru reprezintă, cu siguranță, aromele proaspete și ușoare.

Pasul 3: concentrația parfumului

Există anumite reguli de etichetă în materie de parfumuri: de exemplu, nu trebuie să folosești arome prea intense în birou sau înainte de o călătorie în transport, unde acestea pot deranja pe alții. Pentru o zi fierbinte de vară, este mai bine să alegi un parfum mai ușor sau un spray deodorant parfumat, în timp ce iarna, aromele intense, calde și dulci se dezvăluie cel mai subtil. Acordă atenție la indicatorul de concentrație al aromei, acesta te va ajuta să faci alegerea corectă. Indicatorul nu reflectă gradul de rezistență, ci mai degrabă intensitatea cu care se va resimți compoziția.

Lifehack

Folosește un spray deodorant și o cremă de corp din aceeași gamă ca și parfumul - astfel aroma va fi mai rezistentă. Dacă nu există astfel de produse, alege o cremă și un deodorant inodor pentru a nu intra în conflict cu parfumul.

Text: