Au avut încredere în sentimentele lor și au ales cu inima: despre cum s-a desfășurat testarea cu ochii închiși a parfumurilor Oriflame

Ce înseamnă pentru tine alegerea unui parfum? Trebuie să fie un proces minuțios, bazat pe sentimente, emoții și amintiri. Atunci când alegem un parfum, ne imaginăm adesea o anumită stare de spirit sau o anumită imagine.

Am decis să aflăm cât de diferite sunt parfumurile din portofoliul Oriflame de produsele brandurilor de lux. Rezultatele impresionante ale testului nostru unic cu ochii închiși  sunt prezentate în articolul nostru.

Înainte de a începe testarea, ne-am pus o serie de întrebări, cum ar fi,

 

Am selectat 10 parfumuri din portofoliul nostru ORIFLAME, incluzând atât compoziții legendare (GIORDANI GOLD ESSENZA), cât și compoziții noi (BLAZING WARMTH). Am stabilit o sarcină ambițioasă, dar foarte realizabilă - să comparăm parfumurile Oriflame cu cele din segmentul premium prin testare și să înțelegem cum aleg clienții un parfum atunci când nu pot vedea eticheta. 

Participanților li s-a oferit șansa de a asculta, unul câte unul, în mod anonim, Oriflame sau un parfum de lux, după care li s-a cerut să descrie în câteva fraze parfumul, emoția pe care o evocă, să ofere o notă între 1 și 10 și să descrie în detalii despre unde și cu ce ar vrea să poarte parfumul respectiv.

În țara noastră, au participat 100 de persoane, sub îndrumarea atentă a agenției de cercetare de piață ASK, specializată direct în acest tip de cercetare.

După câteva zile și mii de comentarii, am selectat 200 de caracteristici care descriu pe deplin compoziția și impresia parfumului. Rezultatele testului inițial au arătat că

Cu cât intram mai adânc în analiză, cu atât mai interesantă devenea cercetarea.

De exemplu, 80% dintre respondenți au spus că BLAZING WARMTH a ieșit în evidență și "miroase ca polenul floral în roua dimineții".

DIVINE ORIGINAL, potrivit participanților, întruchipează o femeie ambițioasă care știe ce vrea, iar noua sa interpretare, Divine Exclusive, a fost descrisă ca fiind "luminoasă, neconvențională și foarte gustoasă".

AMBER ELIXIR, cu aromă de vanilie orientală, a fost considerat "delicat, fără a fi sofisticat, dar, în același timp, expresiv, neobișnuit și modern".

Cu GIORDANI GOLD ESSENZA, 80% dintre participanți s-ar simți eleganți și atractivi, iar 81% au apreciat notele profunde ale compoziției de parfum POSSESS.

Șapte din zece persoane au descris ECLAT WEEKEND ca fiind "armonios, senzual și sofisticat", iar 71% au acordat parfumului oriental-fructat ALL OR NOTHING un "sentiment de încredere în sine".

Compozițiile pentru sexul puternic nu au fost lăsate deoparte: 7 din 10 participanți au considerat că ECLAT STYLE este modern și profund, în timp ce MISTER GIORDANI a fost descris fiind clasic, potrivit pentru întâlnirile de afaceri.

Toți participanții au avut încredere în sentimentele lor,

 

*Bazat pe un sondaj realizat de agenția de cercetare de marketing ASK în martie 2021 în rândul a 100 de respondenți cu o testare a parfumurilor cu ochii închiși.