6 sfaturi pentru a obține o promovare

Chiar dacă ești foarte bun în domeniul tău, cum faci să te diferențiezi de toate celelalte persoane ambițioase care încearcă să își croiască propriul drum? Îți oferim mai jos 6 dintre cele mai bune sfaturi care te pot ajuta să obții în sfârșit acea promovare importantă la care visezi!

1. DEPĂȘEȘTE-ȚI ATRIBUȚIILE DIN DESCRIEREA JOB-ULUI
Nu spune niciodată "nu este treaba mea". Străduiește-te întotdeauna să adaugi valoare muncii pe care o depui. Cu cât vei face mai multe, cu atât mai mult îți vei afișa toate abilitățile pe care le deții și, astfel, vei deveni mai valoros pentru angajator. Procedând astfel, îți vei maximiza valoarea slujbei și îți vei putea extinde sfera de influență!

2. ÎMBRACĂ-TE CA ȘI CUM AI AVEA DEJA SUCCES
Următoarea afirmație sună înfricoșător, dar este adevărată: Oamenii te vor judeca în primele 4 secunde. Aceștia îți vor acorda apoi aproximativ încă treizeci de secunde înainte de a lua o decizie finală în subconștientul minții lor. Vestea bună este că nu e deloc greu să faci o primă impresie bună; fă un efort în ceea ce privește aspectul tău fizic. Poartă machiajul care te face să te simți încrezătoare și îmbracă-te întotdeuna ca și cum ai avea deja succes în munca ta și în compania unde lucrezi. Acordă o atenție sporită persoanelor importante din domeniul muncii tale, din cadrul companiei. și celor pe care îi apreciezi, apoi copiază codul de îmbrăcăminte al acestora (și apoi adoptă-l și tu cu mândrie!). Îmbracă-te ca și cum te îndrepți spre un țel important în viata ta. Daca toți ceilalți din jurul tău decid sa adopte o ținută lejeră- este chiar mai bine pentru tine. Vei ieși în evidență și vei fi observată de toți cei care pot avea o influență pozitivă asupra carierei tale, vei fi un deschizător de drumuri, așa cum și-ar dori orice companie să aibă ca reprezentant într-o poziție mai înaltă.

3.ÎMBUNĂTĂȚEȘTE-ȚI ABILITĂȚILE
Ok, avem un aspect și o ținută potrivite, dar fără a deține abilitățile necesare nu vei putea avansa. Profită de orice ocazie pentru a-ți continua studiile. În cazul în care compania unde lucrezi oferă oportunități pentru cursuri de dezvoltare profesională, nu ezita și urmează cât de multe poți dintre acestea. Dacă abilitățile tale au nevoie de actualizare sau de cizelare, urmează cursuri de formare continuă sau cursuri de seară. În acest fel, îți vei menține cunoștințele tehnice la cel mai înalt nivel. Fă un efort și străduiește-te să devii expertă în domeniul tău la locul de muncă. Dacă vei fi acea persoană la care oamenii se întorc întotdeauna, înseamnă că ai devenit foarte importantă și valoroasă pentru companie. Treci la nivelul următor participând la diferite evenimente din domeniul tău, scriind articole pentru terțe publicații și făcând tot posibilul pentru a câștiga o poziție favorabilă în cadrul companiei și în domeniul în care activezi. Dacă este benefic pentru compania în care lucrezi treci la acțiune!.

4. MENȚINE RELAȚII BUNE CU COLEGII DE MUNCĂ
Este foarte important să depui eforturi susținute la locul de muncă și să fii o angajată competentă și calificată. Dar,este la fel de important, să fii flexibilă și să te încadrezi în cultura companiei. În multe dintre acestea, intră în joc politica și alți factori, dar dacă ești hotărâtă să ai o carieră de succes și îți dorești să avansezi pe scara ierarhică, este important să analizezi cultura corporației pentru a decide aspectele asupra cărora trebuie să te concentrezi pe lângă munca bine îndeplinită la locul de muncă. Vei vedea probabil că dacă menții o relație bună cu persoanele cu care lucrezi, vei avea mai multe șanse să fii numită în poziții mai înalte și mai bune decât aceia care nu o fac.

5. PUNE-ȚI ȘEFUL ÎNTR-O LUMINĂ POZITIVĂ
Dacă îl vei pune pe șeful tău într-o lumină pozitivă acest lucru va conta mult pentru cariera ta și îți va aduce valoare profesională. Prin munca pe care o depui si responsabilitatea crescândă, fă astfel încât șefa ta sa pară că deține o echipa puternică care valorează foarte mult pentru companie. Când va fi disponibilă o promovare sau o creștere de salariu, probabilitatea va fi mai mare ca sefa ta să ți le acorde. Mai mult decât atât, atunci când aceasta va primi o poziție mai bună, cel mai probabil te va lua împreună cu ea!

6.FII PREGĂTITĂ SĂ CERI
În final, acum că ai început să fii observată pentru calitățile tale remarcabile, nu aștepta ca cineva să îți ofere o promovare. Desigur, este mult mai ușor atunci când se întâmplă așa. Cu toate acestea, pentru anumite locuri de muncă și în cadrul unora dintre organizații, este posibil să fie necesar să aplici sau să soliciți o promovare. Fii pregătită, și nu cere promovarea, creșterea salarială, noi privilegii și multe altele în același timp. Acest lucru ar putea să nu fie agreat de șefa ta și să transforme situația într-una neplăcută. Cunoaște-ți valoarea, dar cunoaște de asemenea momentul și locul potrivite și care-ți sunt prioritățile. Nu-ți mai rămâne decât să te folosești de această listă cât de mulț posibil! Succes!

Text: Foto: Getty Images