10 idei pentru o iarna activă de la Tatyana Rybakova

Iarna este perioada în care ne putem ascunde în haine calde și putem lenevi sub o pătură cu o cană de ceai și un serial TV, dar în același timp, este perioada în care ne putem ajuta să ne pregătim pentru sezonul următor, să ne întărim sănătatea, să dezvoltăm inteligența, să ne ocupăm de siluetă și frumusețe.

Astăzi voi vorbi despre un plan de acțiune posibil, precum și cum să te motivezi și să ai grijă de tine, ținând cont de schimbările climatice.

1. Acceptă provocarea

Pentru început, să înțelegem clar că starea noastră de spirit nu trebuie să depindă de vremea de afară! Ca persoană iubitoare de soare, repet asta pentru mine, deoarece iarna nu ne bucură cu prea mult soare. Până acum, făceam liste de activități pentru toamnă-iarnă care îmi sunt interesante, iar în acest an am mai decis să îmi arunc o provocare și voi continua să mă antrenez afară, în ciuda vremii. Consider că, în acest fel îți diversifici viața de zi cu zi.

2. Pregătește-te pentru plimbări

Din primul punct rezultă că trebuie să te aprovizionezi cu lenjerie termică și mănuși, chiar și acei care nu planifică să se antreneze afară, trebuie să înțeleagă cât este de important să respiri aer proaspăt iarna. Lenjeria termică de protejează de frig , iar materialele sintetice sau lâna din compoziție vor elimina umezeala care rezultă din activitatea fizică. Un lifehack – nu îți fie frică că fii ca o varză: lenjerie termică, apoi pantaloni și pulover, care sunt responsabile pentru izolare termică și apoi îmbrăcăminte exterioară.

3. Cumpără-ți un termos

Cel mai important lucru este ca organismul să continue să obțină toți nutrienții de care are nevoie din alimente și suplimente, dar despre asta mai târziu. Iar în timp timpul plimbării încălzește-te cu un ceai călduț de plante, acesta te ajută să îți menții sănătatea. 

4. Asigură-ți o dietă nutritivă

Mâncarea grea, de care poți fi atrasă în sezonul rece, nu este ceea de ce ai nevoie, cu toate că vrei să te mai alinți. Dulciurile și alcoolul nu îți vor face bine, ci vor înrăutăți micloflora și vor afecta silueta. Pe lângă carbohidrați complecși ca surse de energie, ar trebui să fim atenți la produsele de sezon (varză, ridiche, varză de Bruxelles, dovleac, sfeclă, morcovi, rodii, mandarine). Cu cât sursele de vitamine și minerale sunt mai variate, cu atât mai multe șanse ca organismul să primească tot de ce are nevoie. Nu uita de leguminoase: linte, fasole, naut. Scrie o listă de cumpărături, adaugă și varză murată – alimentele fermentate sunt excelente pentru digestie. Alege mai bine gemurile de casă în locul deserturilor din magazine. Iar, dacă sunt pregătite de cineva drag, atunci este de două ori mai plăcut.

5. Fii atentă la pielea ta și ai grijă de frumusețea ei

Sezonul rece este perfect pentru asta, atât din interior cât și din exterior. Un minim de soare creează condițiile perfecte pentru a reînnoi pielea și a începe procesul de regenerare. În această perioadă, de două ori pe săptămână eu îmi fac procedura de peeling Oriflame cu alfa și beta hidroxi acizi (ANA și BHA) și enzime de rodie – este blând și exfoliază eficient stratul cornos.  Acizii hidroxi alfa (AHA): lucrează la stratul superior al celulelor epidermice prin neutralizarea legăturilor dintre ele, iar betahidroxiacizii (BHA) pătrund în straturile adânci ale pielii. Ca urmare, procedura accelerează metabolismul celular, îmbunătățește textura pielii și o face netedă, iar aspectul tenului mai sănătos.

În plus, este și un ritual frumos de seară!

Pe pielea curată a feței și a gâtului, peelingul trebuie aplicat într-un strat uniform, evitând zona ochilor și, după 20 de minute, clătește cu apă caldă. Între timp, ascult muzică și mă relaxez, pot face meditație – acesta timp, este doar pentru mine.

6. Gândește-te la activități cu prietenii

Nu este nimic mai bun decât sprijinul oamenilor care au aceleași gânduri, iar iarna, terasele de vară ale unei cafenele poate fi înlocuită cu o întâlnire confortabilă acasă, unde gătitul, vizionarea de filme sau jocurile de societate sunt salvarea. De asemenea, puteți planifica o excursie comună în afara orașului, sporturi de iarnă. Aceasta este o oportunitate de a primi emoții plăcute și de a împărtăși momente fericite cu cei care te apreciază.  

7. Învață ceva nou

Mi se pare că dezvoltarea a devenit parte a vieții noastre și trebuie să recunoaștem faptul că schema „școală/universitate” ca parte a educației ține de trecut, acum trebuie să înceți mereu. Gândește-te la ce abilitate profesională poți dezvolta, pentru ca iarna să fie benefică carierei. Sau ce poți face pentru tine în această perioadă de timp – poate să iei cursuri de control emoțional sau să studiezi prelegeri despre artă, pe care le-ai dobândit în primăvară?

8. Fii creativă

Nu contează cât de mult succes ai în muzică, cântat sau pictură, de exemplu – poți, aici și acum, să creezi pentru propria ta plăcere. Și nu îți fie teamă dacă ceva nu va merge bine, sau nu îți va fi pe plac – nu trebuie să obții întotdeauna succes în tot ceea ce faci, sau să duci totul la sfârșit. Sarcina noastră este să obții plăcere maximă.

9. Privește ceva interesant

Era internetului ne oferă acces la cele mai bune filme, noutăți sau documentare, care îți taie respirația și te ajută să te dezvolți să devii un interlocutor mai interesant. Înlocuiește serile petrecute pe rețelele sociale, cu ceva interesant și valoros.

10. Scrieți o scrisoare în viitor

Îmi place foarte mult această practică, deoarece iarna inspiră deseori dorința de a gândi, de a analiza experiența și de a trage câteva concluzii. Este minunat să scrii totul pe hârtie și, de asemenea, să lași acolo câteva puncte de motivare pe care să le recitești într-o perioadă dificilă în viitor, de exemplu. 

Text: